Oppdag Tweed Valley

Innholdsfortegnelse:

Oppdag Tweed Valley
Oppdag Tweed Valley

Video: Oppdag Tweed Valley

Video: Oppdag Tweed Valley
Video: Pro Stage Highlights | EWS Tweed Valley 2024, Kan
Anonim
Karelia, Nord-regionen
Karelia, Nord-regionen

Tweed Valley, i den spektakulære Northern Rivers-regionen i tropiske New South Wales, er svært uoppdaget land så langt de fleste turister når.

Noe som er overraskende, siden Tweed Valley langs kysten har noen av Australias beste strender (uten risiko for brennmaneter om sommeren, som i det nordlige Queensland). Det er bare en kort kjøretur fra Surfers Paradise i sentrum av Gold Coast

Som utt alt av den dedikerte lokale Tracy Parker, er området et rikt med mange naturlige underverk.

«Her finner du også den sørlige halvkules største utdødde vulkan, Tweed-calderaen, med elver og bekker som snirkler seg gjennom frodige grønne daler og ruvende regnskoger,» sier hun.

Med Tweed Valley-regionens 250 000 hektar med verdensarv-nasjonalparker frodige i grøntområdet som pryder disse områdene, er Tweed Valley en fryd for alle som virkelig setter pris på naturen.

Geografisk og kulturelt mangfold

Image
Image

Tweed Valley ligger pent plassert rett opp mot NSW-Queensland-grensen og strekker seg nedover kysten og innlandet til Byron. Dette strålende området er ikke bare kjent for sin uovertrufne skjønnhet, men er også kunngjort som en oase av klimatisk komfort.

Med TweedEn dal som har en vakker middeltemperatur på 18°C til 30°C gjennom sommeren, sammen med en behagelig temperatur på 7° til 22°C (45° til 72°F) om vinteren, er paradis funnet. Med dette strålende klimaet står folk fritt til å være helt komfortable hele året.

«[Dette] betyr bål om natten og T-skjorter og shortser om dagen,» sier hun.

Tweed Valley er også anerkjent for sitt geografiske og kulturelle mangfold. Med en av de beste funksjonene, inkludert Tweed Valley Wildlife Carers-initiativet – er det så mye å utforske i dette området. Med et initiativ som fokuserer på omsorg og pleie av noen Australias sjeldneste små skapninger, er det utrolig å se noen av disse skapningene i aksjon.

For internasjonale reisende er det best å gå av i enten Sydney eller Brisbane. Hvis de går i land i Sydney, tar de en times tilkoblingsfly til Gold Coast-flyplassen ved Coolangatta og leier en bil for total frihet til å nyte området. Fra Brisbane er det en times kjøretur til Coolangatta.

La oss starte med Tweed Heads

Image
Image

Når det kommer til reisende som ønsker å besøke dette stort sett uoppdagede tilfluktsstedet, er en av de beste måtene å reise til Tweed-dalen med buss.

"For de som ønsker å se mer av landskapet enn det som er mulig fra et fly, er det buss- og togforbindelser fra enten Brisbane eller Sydney rett gjennom til Murwillumbah, hvor leiebiler og drosjer er lett tilgjengelig," hun sier.

Vi begynner vår Tweed Valley-reise ved Tweed Heads, som deler en hovedgate medCoolangatta, den sørligste spissen av Queenslands Gold Coast.

På grunn av deres nærhet, blir Tweed Heads og Coolangatta ofte referert til som tvillingbyene og regnes som et stort region alt senter, med Coolangatta flyplass som et knutepunkt for innenriksselskaper.

Så, for alle som ønsker å reise til et område mindre befolket og trenger en ferie som ikke er full av klebrige suvenirer, kan Tweed Valley bare være din lille del av himmelen.

Anbefalt: