Reiseinformasjonsguide for Ménerbes, Frankrike

Innholdsfortegnelse:

Reiseinformasjonsguide for Ménerbes, Frankrike
Reiseinformasjonsguide for Ménerbes, Frankrike

Video: Reiseinformasjonsguide for Ménerbes, Frankrike

Video: Reiseinformasjonsguide for Ménerbes, Frankrike
Video: Сharming Medieval Village in France 4k Provence 🇨🇵 Walking tour 4K50fps - Ménerbes 2024, Kan
Anonim
Ménerbes er en kommune i Vaucluse- avdelingen i Provence-Alpes-Côte d'Azur-regionen i det sørøstlige Frankrike, en inngjerdet landsby på en bakketopp i Luberon-fjellene, ved foten av de franske Alpene
Ménerbes er en kommune i Vaucluse- avdelingen i Provence-Alpes-Côte d'Azur-regionen i det sørøstlige Frankrike, en inngjerdet landsby på en bakketopp i Luberon-fjellene, ved foten av de franske Alpene

Ménerbes, Frankrike, er en av de mest kjente av Luberon-landsbyene og med rette. Det er ikke bare vakkert i seg selv, men det omkringliggende landskapet er også vakkert. Hvis du tar en tur til Provence, bør du vurdere å legge til en tur til Ménerbes.

Historie

Ménerbes ligger omtrent syv mil øst for den større byen Cavaillon mellom Oppède (du vil også besøke gamle Oppède, Oppè de-le-Vieux) og Lacoste, som er kjent for slottet som en gang eide av Marquis de Sade.

Ménerbes er en gang av Frankrikes verdsatte "perched villages" eller villages-perchés; Landsbyen er spredt på toppen av en høyde som reiser seg fra en dal med jordbruksmarker, vingårder (hvorfra den berømte Côtes du Luberon er produsert) og kirsebærhager. Om våren er det nydelig, og om høsten er det fortsatt ganske fargerikt.

I den ene enden av landsbyen ligger Ménerbes' slott fra 1500-tallet. I sentrum av byen ligger Place de la Mairie, omgitt av bygninger fra 1500- og 1600-tallet - og litt lenger borte ligger Place de l'Horloge, hvor du finner en vin,trøffel og olivenolje utdanningsanlegg k alt Maison de la Truffe et du Vin du Luberon. Om sommeren er det en liten kafé/restaurant hvor du kan smake på disse varene. Mellom jul og nyttår arrangeres det en trøffelmesse.

Ménerbes Lodging

Selv om landsbyen Ménerbes kanskje ikke passer den langsiktige besøkende, kan ikke landsbyene rundt den enkelt dekkes på en uke. Det kan være lurt å bo på et sted i Luberon og ta dagsturer - avstandene til hver attraksjon fra en annen er ikke store, og landskapet er vakkert nok til å hindre turisten i å kjede seg med landskapet. Ménerbes er et godt knutepunkt for å operere på denne måten.

Ménerbes er ikke oversvømmet på hoteller. Det er nok å si at det er flere bed & breakfast-virksomheter rundt Ménerbes enn hoteller. Et sted med et spa - som Hostellerie Le Roy Soleil - kan passe regningen. Eller, litt lenger ut, er La Bastide de Soubeyras også et av de sjarmerende gamle gårdshusene med leiligheter. Den gode delikatessematen som er tilgjengelig i Luberon kan få deg til å ønske at du hadde en selvbetjent leilighet, selv om du ikke liker å lage mat på ferien.

Toppattraksjoner

Noen beskriver at Ménerbes er inne i det "gyldne triangelet" i Luberon. De viktigste landsbyene inkluderer Ménerbes, Gordes, Lacoste, Bonnieux, Apt, Roussillon og L'Isle-sur-la-Sorgue.

Like utenfor Ménerbes ligger Abbaye de Saint-Hilaire som ble grunnlagt i 1250 og lett å se fra vollene til Ménerbes.

Hvis du noen gang har ønsket å se en samling av 1000 korketrekkere, er det i nærhetenMusée du Tire-Bouchon (korketrekkermuseet).

Har Peter Mayle ødelagt Menerbes?

På et tidspunkt var det mye snakk om suksessen til Peter Mayle og hvordan den suksessen ble oversatt til overturismen i den lille landsbyen Ménerbes. Det ser imidlertid ut til at Ménerbes har vendt tilbake til den uberørte og søvnige lille landsbyen den var før Mayle ankom.

Så ikke nøl med å besøke dette Luberon-landemerket. Mayle bestod i 2018.

Anbefalt: