Er kjæledyrene mine dekket av reiseforsikring?

Innholdsfortegnelse:

Er kjæledyrene mine dekket av reiseforsikring?
Er kjæledyrene mine dekket av reiseforsikring?

Video: Er kjæledyrene mine dekket av reiseforsikring?

Video: Er kjæledyrene mine dekket av reiseforsikring?
Video: VI HAR FÅTT EN MALTIPOO VALP! // De første dagene med drømmehunden min! 2024, Kan
Anonim
Hund i reiseveske
Hund i reiseveske

Selv de mest erfarne reisende trenger et sted å ringe hjem. Ingenting får et hjem til å føles mer komplett enn å ha en firbeint følgesvenn som venter. Det er et spesielt bånd som moderne eventyrere har med kjæledyrene sine: uansett hvor de går, vil noen alltid være hjemme og vente på å hilse på dem med udødelig kjærlighet og hengivenhet.

En gang i blant virker det naturlig å ta med seg pelskledde venner på neste tur. Enten det er en helg ved sjøen eller en tur halvveis rundt i verden, kan kjæledyr være en naturlig og trøstende følgesvenn å ha ved siden av. Avhengig av destinasjonen vil noen reisende kjøpe en reiseforsikring for å dekke dem i tilfelle skade, sykdom eller uforutsett hendelse. Hvis det verste skulle skje, ville omreisende kjæledyr også være dekket?

Dessverre har ikke kjæledyr de samme rettighetene og dekningsnivåene som deres menneskelige motparter. De som planlegger å reise med kjæledyr på slep, må vurdere alle situasjoner som påvirker dem mens de reiser - både på vei til destinasjonen og mens de er langt hjemmefra.

Transportører har andre retningslinjer for kjæledyr

For de som reiser med fly, kan retningslinjene for kjæledyr variere sterkt. Som en generell regel må reisende koordinere med sine transportørerom reiseregler for dyrene deres og sette opp ordninger langt frem i tid. Små hunder og katter som reiser i en reisestørrelsesbærer kan være i stand til å reise med eieren sin som håndbagasje. Hvis et kjæledyr ikke kan passe godt på hytta, eller det allerede er for mange kjæledyr i hovedhytta, må de kanskje transporteres som innsjekket bagasje.

For å reise som innsjekket bagasje, kan hunder kreve en rekke spesielle overnattingssteder, inkludert en minimumsalder, reisekasse og helseattest fra veterinær. Flyselskaper kan også pålegge en spesiell avgift for følgesvenner med kjæledyr mens de reiser; disse retningslinjene varierer mellom flyselskaper.

Til slutt, selv om et flyselskap kan transportere kjæledyr, har hvert et forskjellig ansvarsnivå for et kjæledyrs helse mens det er betrodd transportøren. Som bevist i en tidligere rettssak, vil noen flyselskaper begrense sitt ansvar til de samme grensene som er foreskrevet for innsjekket bagasje, for tiden satt til $3 300 for innenlandsflyvninger. Hvis et kjæledyr skulle bli skadet eller dø i et flyselskaps omsorg, kan flyselskapene kun dekke tap av det oppgitte beløpet, opp til det maksimale.

Reiseforsikring dekker ikke tradisjonelt kjæledyr

Internasjonale reisende vil kjøpe en reiseforsikring for å dekke helsen deres mens de er i et fremmed land. Gjelder de samme frihetene også kjæledyr? Svaret er komplisert og vanskelig.

Hvis et kjæledyr blir tatt med på et fly enten gjennomsjekket eller fraktet videre, kan noen reiseforsikringer vurdere dyret som bagasje. Som et resultat kan reiseforsikring dekke det som skjertil kjæledyret ditt som et direkte resultat av håndtering fra flyselskapet. Hvis et kjæledyr blir skadet under reise, kan en reiseforsikring velge å dekke dette under bagasjeskade. Hvis det utenkelige skjer, kan den deklarerte verdien av kjæledyret gjenvinnes som bagasjetap. Før du kjøper en reiseforsikring, sørg for å spørre om hvordan kjæledyr blir sett på av polisen.

Vil reiseforsikring dekke en reiseavbestilling hvis et flyselskap ikke kan ta imot et kjæledyr? Generelt sett ser mange reiseforsikringer ikke på veterinærsituasjoner som akseptable situasjoner for å kansellere en reise, inkludert omplanlegging av en reise fordi et flyselskap ikke kan ta imot et kjæledyr. De reisende som er bekymret for en flyreise kan være "overbooket for kjæledyr", bør vurdere å legge til Cancel for Any Reason i forsikringsplanen deres.

Dekker reiseforsikring en skade på et kjæledyr mens du er i utlandet? Fordi reiseforsikringer er begrenset til menneskelige reisende, vil mange ikke dekke skader eller sykdom på kjæledyr mens de reiser rundt i verden. I tillegg har enkelte steder, som Hawaii, karantenekrav for å komme inn med kjæledyr. Som en kjent utgift for reisende, kan det hende at forsikringen ikke dekker forsinkelse eller tap som følge av dette. Imidlertid bør de som reiser med kjæledyrene sine over hele USA vurdere en spesialisert kjæledyrforsikring, som kan dekke utgifter hvis et kjæledyr blir skadet mens de reiser.

Selv om kjæledyr ikke tradisjonelt er "dekket" av reiseforsikring, kan reisende ta rimelige overnattingssteder for å ta vare på vennene sine. AvVed å forstå hva forsikringen dekker og ikke vil dekke, kan reisende ta bedre beslutninger om når de skal reise med kjæledyr, og når de skal la dem være hjemme.

Anbefalt: