Dekker reiseforsikring jordskjelv?
Dekker reiseforsikring jordskjelv?

Video: Dekker reiseforsikring jordskjelv?

Video: Dekker reiseforsikring jordskjelv?
Video: Hva dekker egentlig innboforsikringen? Se vår interaktive guide! 2024, Kan
Anonim
Image
Image

Av alle farene en reisende møter når de ser verden, kan jordskjelv være blant de mest voldelige. Uten forvarsel skaper jordskjelv enorme mengder skade og truer liv i kjølvannet av dem. Analyse viser at jordskjelv utgjør den nest største naturkatastrogetrusselen i verden, med opptil 283 millioner mennesker rundt om i verden i fare. Dessuten lever flere populære turistdestinasjoner under konstant trussel om jordskjelv, inkludert California, Japan og Indonesia.

Selv om disse stedene er mer sannsynlig å lide skade av et jordskjelv, har historien vist at skadevirkningene kan finne sted hvor som helst. I 2015 rammet et massivt jordskjelv Nepal, som drepte hundrevis og fortrengte mange flere. I 2016 førte et stort jordskjelv i Ecuador til så mange som 600 døde og over 2500 skadet.

Når et jordskjelv inntreffer, kan reisende som har kjøpt reiseforsikring få tilgang til mer enn kritisk behandling når de besøker et land. Riktig policy kan hjelpe reisende med å komme i kontakt med sine kjære, eller evakuere landet og reise hjem.

Men reiseforsikring kommer også med en rekke begrensninger. Uten å forstå dekningsnivået kan reisende stå alene til tross for dekningsnivået de tror de kan ha.

Før du reiser til areisemål truet av jordskjelv, sørg for å forstå hva reiseforsikringen din vil dekke. Her er de vanligste spørsmålene om jordskjelv og reiseforsikring.

Vil reiseforsikringen min dekke jordskjelv?

I mange tilfeller vil reiseforsikringer dekke jordskjelv under fordeler for naturkatastrofer. I følge reiseforsikringsmegler Squaremouth anser de fleste reiseforsikringer kjøpt fra store forsikringsleverandører et jordskjelv som en uforutsett naturkatastrofe. Derfor, hvis et jordskjelv skulle ramme mens du er borte fra hjemmet og besøker et fremmed land, vil reiseforsikring hjelpe reisende.

De fleste reiseforsikringer vil imidlertid kun gi dekning for et jordskjelv hvis en polise er kjøpt i forkant av en reise og før jordskjelvet finner sted. Når et jordskjelv finner sted, anser de fleste forsikringsselskaper situasjonen som en "kjent hendelse". Som et resultat vil praktisk t alt alle reiseforsikringsleverandører ikke tillate fordeler for poliser kjøpt etter at arrangementet finner sted. Reisende som er bekymret for deres velvære mens de reiser, bør alltid kjøpe en reiseforsikring tidlig i planleggingsprosessen.

Vil reiseforsikringen min dekke etterskjelv?

I likhet med jordskjelv følger ofte etterskjelv i dagene og ukene etter et jordskjelv, og kommer ofte med liten eller ingen advarsel. Mens de fleste reiseforsikringer ser på de to hendelsene gjennom en lignende linse, avhenger hvordan de dekkes av når en reiseforsikring er kjøpt.

Nårved kjøp av reiseforsikringen før hendelsen, dekkes både det første jordskjelvet og påfølgende etterskjelv gjennom polisen. Som et resultat kan reisende få full dekning i tilfelle et svekkende etterskjelv gjennom sin nåværende reiseforsikring.

Når en reiseforsikring kjøpes etter det første jordskjelvet, vil reisende ikke få dekning for etterskjelv. Fordi jordskjelvet har blitt en "kjent hendelse", gir reiseforsikringsleverandører ofte avkall på dekning i en periode umiddelbart etter hendelsen. Fordi et etterskjelv regnes som en del av det første jordskjelvet, vil ikke en reiseforsikring kjøpt etter hendelsen dekke etterskjelv.

Hvilke fordeler kan hjelpe meg etter et jordskjelv?

Ifølge Squaremouth er det fem kjernefordeler reisende kan dra nytte av i kjølvannet av et jordskjelv. Disse inkluderer fordeler ved medisinsk behandling, evakuering, reiseavbrudd og reiseforsinkelser.

I øyeblikkene etter et jordskjelv kan en reiseforsikring hjelpe reisende med å få hjelp ved nærmeste tilgjengelige legevakt. Selv om en reiseforsikring kanskje ikke dekker kostnadene ved behandling på forhånd, kan polisen gi garanti for betaling og refusjon for utgifter, slik at den reisende kan motta dekning. Hvis en luftambulanse eller medisinsk evakuering er nødvendig, kan medisinske evakueringsfordeler hjelpe reisende med å komme til nærmeste medisinske anlegg for å behandle skadene deres.

Mange retningslinjer inkluderer også en fordel for evakuering av naturkatastrofer, somlar reisende evakuere til nærmeste trygge sted og til slutt til hjemlandet. I nasjoner som er mer utsatt for naturkatastrofer, kan denne fordelen være nyttig, ettersom den amerikanske ambassaden ikke vil hjelpe reisende med å evakuere i kjølvannet av en katastrofe.

Til slutt kan reiseavbrudd og reiseforsinkelser hjelpe reisende med å dekke kostnadene i tilfelle en katastrofe forsinker reisen. Reiseavbruddsfordeler kan hjelpe reisende å arrangere å reise hjem etter et jordskjelv under visse forhold, inkludert en myndighetsbeordret evakuering eller fordømmelse av hotellet. Reiseforsinkelser kan hjelpe reisende med å dekke kostnadene hvis reisene deres blir sikkerhetskopiert på grunn av katastrofen, med noen fordeler som trer inn etter seks timers forsinkelse.

Vil reiseforsikring med kredittkort tilby flere fordeler?

Selv om mange reisende allerede har reiseforsikringsdekning gjennom kredittkortene sine, fungerer disse retningslinjene veldig likt de som er kjøpt fra en tredjepartsleverandør. Selv om dekningsnivået kan være det samme, er det to forskjellige situasjoner hvordan de brukes.

Mange av de grunnleggende dekningsnivåene, inkludert akuttmedisinske fordeler, reiseavbruddsfordeler og reiseforsinkelsesfordeler, vil bli dekket av en reiseforsikringsplan med kredittkort. Det kan imidlertid hende at fordeler for skade eller tap av personlige eiendeler ikke dekkes av en reiseforsikring med kredittkort. Fordi varene ikke gikk tapt under transporten, kan det hende at kredittkortplanen ikke er forpliktet til å dekke disse varene.

I tillegg kan tilleggsdekning (som mobiltelefonskade) også være ugyldig som et resultatav et jordskjelv. Selv om Citi tilbyr et høyt nivå av reiseforsikring for kortholdere som betaler med kortet, vil ikke deres mobiltelefonerstatningsfordeler gjelde hvis en telefon går tapt i en flom, jordskjelv eller annen naturkatastrofe.

Før du legger planer med en kredittkortpolicy, er reisende best tjent med å forstå hvilke arrangementer som dekkes, og hvilke arrangementer som ekskluderes. Med denne forståelsen kan reisende velge ut hvilke retningslinjer som er mest fornuftige for dem.

Kan jeg avbestille reisen min på grunn av et jordskjelv?

Selv om fordeler ved kansellering av reiser kan være tilgjengelige etter en nødssituasjon, er ikke jordskjelvet nok til å la reisende kansellere planene sine. I stedet må den reisende være direkte berørt av arrangementet for å kansellere reisen helt.

I henhold til de fleste reiseforsikringer anbefaler Squaremouth reisende kan kansellere reisen hvis jordskjelvet forårsaker en av tre situasjoner. For det første blir reisen til det berørte stedet betydelig forsinket. Denne "betydningen" kan være så lite som 12 timer, eller så lang som to dager. For det andre kan reisende kvalifisere for kansellering av turen hvis hotellet eller andre boliger er skadet og ugjestmilde. Til slutt kan reisende kvalifisere seg til å kansellere reisen hvis en regjeringsevakuering av området har blitt beordret.

For de som er bekymret for å reise til et reisemål i kjølvannet av en naturkatastrofe, tilbyr de fleste reiseforsikringer en Cancel for Any Reason fordel som et tilleggskjøp. Mens fordelen er bareDenne fordelen er tilgjengelig med tidlig kjøp og et nominelt gebyr. Denne fordelen lar reisende få dekket de fleste reiserelaterte kostnader dersom de bestemmer seg for å avbestille.

Selv om et jordskjelv kan ramme når som helst, trenger ikke reisende å være strandet eller uvitende om hvordan reiseforsikring kan hjelpe. Gjennom planlegging og forberedelse kan reisende sørge for at de får mest mulig ut av reiseforsikringene sine – uansett hvor det neste jordskjelvet finner sted.

Anbefalt: