November i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

November i Madrid: Vær- og begivenhetsguide
November i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i Madrid: Vær- og begivenhetsguide
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, April
Anonim
Høst i den kunstige innsjøen Palacio de Cristal
Høst i den kunstige innsjøen Palacio de Cristal

Når høstværet bringer kjøligere temperaturer til Madrid, varmes november opp med aktivitet mens spanjolene forbereder seg på den kommende høytiden. Hvis du planlegger turen til Madrid denne måneden, vil du ikke gå glipp av innhøstingsmarkedene, Madrid Jazz Festival eller Experimental Cinema Week mens du er ute og nyter det hyggelige høstværet.

Madrid er hovedstaden i Spania, og kulturen gjenspeiler den mangfoldige befolkningen i landet. Som et resultat er det ingen mangel på nattlige begivenheter og festlige kulturelle feiringer gjennom hele måneden. Du bør imidlertid planlegge reisen tidligere i november hvis du vil oppleve mer behagelig vær, færre folkemengder og noen av de beste årlige begivenhetene byen har å tilby.

Madrid-været i november

I november har Madrid kjølt seg helt ned fra sommerhøydene, med en gjennomsnittlig høy temperatur på 14 C for måneden. Imidlertid faller temperaturene gjennom måneden og synker drastisk hver natt, noe som resulterer i en gjennomsnittlig månedlig lav temperatur på 4 C (39 F). Sammenlignet med Barcelona i november, hvor temperaturen nesten ikke synker etter natta, er Madrid mye kaldere enn nabolandet i sør.

Været har en tendens til å holde seg relativt konstant gjennom midten av november,med temperaturer fortsatt i midten til lav tenårene, og slutten av november er veldig lik. Hvis du liker temperert vær, vil du glede deg over å se at vinterkulden ikke har tatt seg enda. Det er noen netter hvor det kan bli ganske kaldt selv om Madrid opplevde en skikkelig kuldesituasjon i 2017 med en temperatur på 5 C.

Det forventes nedbør ni dager ut av måneden med en gjennomsnittlig total akkumulering på 50 millimeter i hele november. Den verste delen av sesongskiftet i Madrid er imidlertid at byen bare opplever to til fire timer med dagslys hver dag.

Hva skal pakkes

Du bør pakke en rekke kles alternativer for å imøtekomme den flyktige naturen til Madrids vær om høsten. Ta med langermede skjorter, gensere, lange bukser og klær du kan legge på; du kan også trenge en tung pels, men det avhenger av når du besøker siden det blir kaldere utover måneden. Siden du kan forvente regn minst en tredjedel av november, bør du også ta med en regnfrakk, vanntette sko og en paraply for plutselige høststormer.

November-arrangementer i Madrid

Før ferierushet av turister ankommer byen i slutten av november og begynnelsen av desember, bruker lokalbefolkningen store deler av måneden på å feire en rekke kulturelle, religiøse og kreative begivenheter. Fra deres årlige pilegrimsreise hjem til ære for avdøde kjære på Dia de Todos Los Santos til en månedslang feiring av europeisk jazzmusikk, vil du garantert finne noe å gjøre i november i Madrid.

  • Dia de Todos Los Santos: Allehelgensdag er enreligiøs og nasjonal helligdag for de døde som finner sted den første november hvert år. I løpet av denne hellige dagen vender spanjolene hjem for å legge blomster og minner på gravene til sine forfedre.
  • Madrid Jazz Festival: Denne årlige feiringen av jazz finner vanligvis sted i hele november, og har det beste innen europeiske jazzmusikere på en rekke arenaer over hele byen.
  • Fiesta de la Almudena: En religiøs feiring som finner sted 9. november hvert år til ære for skytshelgenen til Madrid, Virgen de la Almudena. Blomsteroffer er igjen rundt i byen, og en messe kl. 11.00 holdes ved katedralen i Almudena.
  • Alcalá de Henares Film Festival (ALCINE): Rett nordøst for Madrid i Alcalá de Henares kan du delta på denne årlige begivenheten, som viser kort- og langfilmer fra ca. landet den andre uken i november hvert år.
  • Julelys: Den siste fredagen i måneden slår borgermesteren i Madrid på byens julelysskjermer for å markere starten på høytiden.

Reisetips for november

  • November regnes som skuldersesongen for turisme til Spania, så du kan forvente færre folkemengder, billigere flyreiser og rimeligere hoteller på reisen din.
  • Prisene begynner å stige når julelyset tennes og feriemarkedene åpner, så bestill tidligere i måneden for billigere reiser.
  • Siden Spania ikke feirer Thanksgiving, kan du fortsatt få noen gode tilbud på flyreiser ogovernatting selv i denne travle reisetiden for amerikanere.
  • November er en av de beste tidene å vandre rundt i byen - spesielt parkene - fordi det kjølige været og skiftende løv gir en perfekt ettermiddagstur.
  • Du trenger ikke å være religiøs for å delta på arrangementer som Fiesta de la Almudena (inkludert messen kl. 11.00), men du bør vise respekt hvis du deltar på gudstjenester for disse hellige demonstrasjonene.

Anbefalt: