Desember i Praha: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Praha: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Praha: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Praha: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Praha: Vær- og begivenhetsguide
Video: Beautiful Christmas Markets of Dresden, Germany - 4K 60fps with Captions 2024, Kan
Anonim
Praha i desember
Praha i desember

Som mange østeuropeiske byer, gjør Prahas feiring av jul det til et populært reisemål for turister i desember. Heldigvis, selv om Praha-været i desember er kaldt, er regntiden over, så du vil ikke bli gjennomvåt av å ta del i byens utendørs julefestligheter.

Praha-været i desember

Med en gjennomsnittlig daglig temperatur på 35,5 grader Fahrenheit – og ikke mye av et område mellom høye og lave gjennomsnitt – markerer desember starten på den kalde årstiden for hovedstaden i Tsjekkia. Imidlertid er gjennomsnittlig nedbør (regn eller lett snø) denne måneden mindre enn én tomme over et gjennomsnitt på fem dager, så du trenger ikke å bekymre deg for mye om å holde deg tørr på turen.

  • Gjennomsnittlig høy: 39 grader Fahrenheit (3,89 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig lav: 32 grader Fahrenheit (0 grader Celsius)

Dagene i desember er korte og vanligvis overskyet, noe som betyr at du bare vil oppleve noen få timer med sollys per dag før solen går ned rundt 16:30. I tillegg faller temperaturene rundt 10 grader Fahrenheit over natten, og som et resultat, hvis du planlegger å sjekke ut noen av de festlige lysene som dekorerer landsbytorgene rundt i byen, må dusamle sammen enda mer.

Hva skal pakkes

Nøkkelen til å bo komfortabelt i Praha denne tiden av året er å pakke mange lag; gensere, langermede skjorter, bukser, isolerte leggings og termisk undertøy anbefales - spesielt hvis du planlegger å være ute fra dag til natt. Selv om du komfortabelt kan la regnfrakken og de vanntette skoene være hjemme, kan det være lurt å ta med en paraply og isolert, komfortabelt fottøy siden regn eller lett snøfall kan forekomme og du sannsynligvis vil gå mye under besøket.

Desember-arrangementer i Praha

Et av de største trekkplastrene til byen denne tiden av året er de utendørs julemarkedene; Spesielt Gamlebytorgets utendørsmarked er en populær attraksjon i desember fordi dens historiske arkitektur er opplyst til jul. I tillegg varer ferieaktiviteter og arrangementer hele desember i Praha; i tillegg til julemarkedet i Praha, viser en årlig juleutstilling i Betlehem-kapellet håndverk og dekorasjoner laget rundt et ferietema.

Men hvis du leter etter noe som ikke er relatert til julen eller høytiden mens du besøker Praha i desember, er det eneste reelle alternativet bortsett fra midlertidige utstillinger og teaterforestillinger å delta på Bohuslav Martinu Music Festival-konserter.

  • St. Nicholas Eve (Mikulas): En årlig begivenhet som finner sted 5. desember der den tsjekkiske Saint Nicholas belønner gode barn med godbiter på Gamlebytorget og andre steder rundt i byen, ofte ledsaget av rampete engler ogdjevelguider, slik tradisjonen er i tsjekkisk folklore. St. Mikulas kler seg som en biskop i hvite klær, i stedet for det røde antrekket julenissen har på seg.
  • julaften: Tsjekkia feirer denne dagen med et festmåltid med en hovedrett med karpe. I tillegg er juletreet pyntet med epler, søtsaker og tradisjonelle pyntegjenstander, og baby Jesus (Jezisek) er stjernen i showet som kommer med gaver i stedet for julenissen.
  • nyttårsaften: På årets siste dag feirer Praha rundt i byen med fyrverkeri som lyser opp himmelen, samt festlige gatefester og private arrangementer på barer og klubber i gamlebyen og utover.
  • Bohuslav Martinu Music Festival: Denne festivalen er oppk alt etter den berømte tsjekkiske komponisten fra 1900-tallet, og har musikkopptredener i konsertsaler over hele Praha.

Reisetips for desember

  • Hvis du besøker byen spesielt for å delta på julemarkedet, er det fornuftig å bestille et rom i nærheten av Gamlebytorget, noe som vil gjøre det enkelt å komme til markedet.
  • Priser for hotellrom i Praha i desember vil være på den moderate til høye siden og vil bli utsolgt, så bestill så langt i forveien som mulig.
  • Hvis du reiser til byen i løpet av første halvdel av måneden, vil du sannsynligvis finne betydelig billigere priser på flybilletter og overnatting enn om du reiser nærmere julaften og slutten av året.
  • Tsjekkisk folklore sier at Jesusbarnet bor oppe i fjellene, i byen Bozi Dar, hvor et postkontor tar imot og stempler brevadressert til ham; du kan ta en dagstur til denne lille byen hvis du vil, men du finner mange feiringer rundt Jesus på julaften i Praha også.

Anbefalt: