Oktober i Praha: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Oktober i Praha: Vær- og begivenhetsguide
Oktober i Praha: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Praha: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Praha: Vær- og begivenhetsguide
Video: ТАКОВ МОЙ ПУТЬ В L4D2 2024, Kan
Anonim
Praha slott, St Veit-katedralen og gyldne tårn fra Petrin-høyden
Praha slott, St Veit-katedralen og gyldne tårn fra Petrin-høyden

Oktober er en utmerket måned for å reise til Praha. Det kjølige høstværet bringer med seg mye musikk og kunstarrangementer og sørger for hyggelige, minneverdige utflukter i Gamlebyen eller til nærliggende landsbyer. Med antallet turister drastisk redusert fra høysommersesongen, er mange reisende enige om at Praha om høsten ikke bare er lett på lommeboken, men det er også en vakker tid å reise rundt i denne historiske byen.

Praha-været i oktober

Oktober i Praha føles definitivt som høst, med kjølige ettermiddager og kjølige nattetemperaturer som varer ut i morgentimene. Kveldene kan også være kjølige, ettersom solen synker under horisonten. Oktober er en relativt tørr måned for Praha, og selv om du kan se litt regn, bør det ikke være noe som drastisk påvirker planene dine.

  • Gjennomsnittlig høy: 56 grader Fahrenheit (13 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig lav: 39 grader Fahrenheit (4 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig nedbør: 1,1 tommer (28 mm)

Hvis du drar ut for dagen og planlegger å være ute hele kvelden, sørg for å ta med deg et ekstra lag for å pakke sammen når solen går ned.

Hva skal pakkes

Høstbrisen kan legge til førvinteren, så hvis duutsatt for frysninger, ta med en kashmir-omslag eller et lett skjerf for halsen som hjelper deg å holde deg varm når du trenger det, men som også kan stappes i vesken når solen skinner.

Korte støt med varmere temperaturer er mulig, spesielt i begynnelsen av måneden når de siste dagene av sommeren nettopp har passert. Lag er alltid den beste ideen i enhver årstid, og det er definitivt tilfelle i Praha i oktober. Ta med gensere eller en lett vanntett jakke som kan legges over bomullstopper eller tyngre gensere. Ha begge vektene for hånden som grunnleggende lag, slik at du kan håndtere svingninger i temperaturen enten daglig eller over besøket ditt. Ankelstøvletter eller andre komfortable gåsko er et must når du skal på tur.

oktoberarrangementer i Praha

Musikk inntar byen i oktober med klassisk og jazz på en rekke spillesteder. Se også etter moderne designbegivenheter under Designblok. Prahas arrangementskalender for oktober er fullpakket, med mindre konserter og forestillinger, kveldskonserter i byens historiske rom og museumsutstillinger som gir deg et stort utvalg å velge mellom.

  • Strings of Autumn: Perfekt for strengeinstrumentelskere, denne musikalske utstillingen viser musikere fra hele verden som opptrer i sjangre fra klassisk til jazz på konsertarenaer over hele byen. Konserter for 2020 begynner 11. september og varer til og med 21. november.
  • Designblok: Dette er Prahas årlige feiring av moderne mote og design hvor du vil se utstillinger av mote,smykker, boliginnredning og interiørdesign og lær om nye og etablerte kreative tsjekkiske talenter. Det finner sted fra 7.–11. oktober 2020, og for 2020-arrangementet må billetter forhåndskjøpes for en bestemt tidsluke.
  • Praha Signal Festival: I fire dager lyser Praha opp etter at solen går ned. Signalfestivalen er en festival for lysinstallasjoner og er en av de store kulturelle begivenhetene i Tsjekkia. Eksperter innen lysdesign bringer kunstnerisk belysning til Prahas gater og offentlige områder og de mest populære historiske monumentene. Belysningen endres i løpet av de fire kveldene og fanger de ulike fasadene til dagens og gårsdagens Praha. Temaet for 2020-arrangementet er "Plan B" og fokusert på klimaendringer, og du kan se det rundt i byen fra 15.–18. oktober.
  • Kaffefestival: Praha kaffefestival finner sted i midten av oktober på Praha-markedet. Nyt utmerket kaffe fra hele verden, og lær om kaffebrenning. Billetten din vil gi deg ubegrenset kaffesmaking under arrangementet. Kaffefestivalen 2020 er avlyst.
  • Day of Czechoslovakia Independence: 28. oktober er en nasjon alt anerkjent tsjekkisk høytid som feirer dagen Tsjekkoslovakia ble uavhengig av det østerriksk-ungarske riket i 1918 (Slovakia og Tsjekkia delte seg i 1993). På denne dagen er steder utilgjengelige til andre tider, som offentlige bygninger og ordførerens bolig, åpne for publikum med mange omvisninger tilgjengelig på engelsk.

reisetips for oktober

  • Åpningstidene for noen severdigheter i Praha blir forkortet i oktober, og noen dagsturer fra Praha blir mindre verdt ettersom dørene til attraksjoner er stengt for vinteren eller kjører med reduserte tidsplaner. Hvis du planlegger å ta en dagstur fra Praha, sjekk på forhånd for å være sikker på at ønsket reisemål fortsatt vil være åpent når du planlegger å besøke.
  • Prøv gatemat i kaldt vær fra Praha, inkludert tradisjonelle, sammenrullede bakverk som er varme fra rullen og syrlig, men søt gløgg. Tradisjonell tsjekkisk mat er også en vinner når temperaturen faller sterkt stekt kjøtt, sunne porsjoner med poteter og en haug med øl bidrar til å holde selv den travleste sightseer fylt med mer.
  • Opplever du regnvær eller en kjølig ettermiddag? Sjekk ut et av de mange galleriene og utstillingene om tsjekkisk kunst, historie og kultur, for eksempel Nasjonalmuseet eller Kafka-museet.
  • Stopp inn i butikker som selger tsjekkiskproduserte produkter for flotte suvenirer og gaver. Julen nærmer seg og julemarkedene åpner i begynnelsen av november, i tilfelle du kommer i slutten av oktober.
  • Praha er på sentraleuropeisk tid, og som med det meste av Europa, slutter sommertid den siste søndagen i oktober. Hvis du er på besøk i slutten av måneden, går solen ned tidlig - vanligvis før kl. 17.00

Anbefalt: