Når flyreiser begynner å ta seg opp igjen, gjør flyselskaper allerede store endringer

Når flyreiser begynner å ta seg opp igjen, gjør flyselskaper allerede store endringer
Når flyreiser begynner å ta seg opp igjen, gjør flyselskaper allerede store endringer

Video: Når flyreiser begynner å ta seg opp igjen, gjør flyselskaper allerede store endringer

Video: Når flyreiser begynner å ta seg opp igjen, gjør flyselskaper allerede store endringer
Video: Tappe ser på nrksuper.no [EDUCATIONAL] 2024, Kan
Anonim
Flyfly ved gate og kontrolltårn ved LAX
Flyfly ved gate og kontrolltårn ved LAX

Tidligere denne uken rapporterte vi om de første betydelige glimtene av en gjenoppretting av flyreiser - og flyselskapene har allerede begynt å ta grep ved å kunngjøre endringer i retningslinjene. På godt og vondt er disse endringene et tidlig signal om at mange flyselskaper kan tro at dette comebacket er den virkelige avtalen.

I fjor, for å appellere til forsiktige reisende og justere for pandemiens konstante uforutsigbarhet, fjernet nesten alle amerikanske flyselskaper endringsgebyrer uavhengig av prisklasse - selv for grunnleggende økonomi. Dessverre er denne praktiske pandemiske fordelen i ferd med å bli forkastet. Endringen i endringsgebyrer vil gjelde for alle grunnleggende økonomiklassepriser på tvers av flyselskaper og, i noen tilfeller, for alle billetter kjøpt etter en bestemt dato.

Merk kalenderne dine: endringsgebyrer kommer tilbake til grunnleggende økonomibilletter kjøpt eller utstedt 30. mars 2021 for Delta; 31. mars 2021 for Alaska Airlines, Hawaiian, JetBlue og United; og 1. april 2021 for amerikansk. (Du bør imidlertid fortsatt kunne få full refusjon eller endre billetten innen 24 timer etter kjøpet hvis flyselskapet respekterer kjøperens angerregel.)

Selv om detaljene varierer fra flyselskap til flyselskap, er den lille oppgangen her at denne endringen i endringsgebyrer ikkegjelder alltid for billetter kjøpt i andre prisklasser (og noen ganger for prisbilletter). Men selv om mange flyselskaper opprinnelig kunngjorde at dette kan være en permanent endring, er realiteten at den kan endres når som helst.

Når det er sagt, har Southwest Airlines opprettet en dedikert tilhengerskare for å fargelegge utenfor linjene angående flyselskapets prosedyre og retningslinjer. Foruten å være det eneste amerikanske flyselskapet som aldri tilbyr endringsgebyrer, elsker det eller hater det, er Southwest også kjent for sin unike ombordstigningsprosess. I stedet for å tildele seter, får passasjerene ved innsjekking tildelt en plass i kø. Når det er deres tur til å gå ombord, kan de velge fra et hvilket som helst ledig sete på flyet.

Mens de vanligvis går ombord i grupper på 30, senket Southwest antall boardinggruppe til 10 om gangen under pandemien. Fra og med 15. mars gikk flyselskapet tilbake til ombordstigning i grupper på 30. «Mange kunder er kjent med Southwests standard ombordstigningsstil, og forventningene til den normale ombordstigningsprosessen ble stadig viktigere ettersom flere kunder kommer tilbake for å reise med oss,» Southwest talsperson Dan Landon sa i en uttalelse.

I tillegg har noen få flyselskaper begynt å gjenopprette noe utseende av mat- og/eller drikkeservice på flyet i hovedkabinen - eller har planer om det i løpet av de neste ukene. Denne måneden brakte Southwest tilbake gratis brus, mens Delta planlegger å returnere alkoholsalget i kabinen neste måned (april 2021).

Endringene vi ser i disse avgiftene, ombordstigningsprosessene og hyttetjenester har også noen bekymret for at en annen stor endring eri horisonten: høyere priser. Det har nylig vært spekulasjoner om at den nylige oppgangen i flyreiser allerede har blitt en katalysator for flyselskaper som øker prisene. Nettreisesiden Expedia tror imidlertid ikke vi er helt i mål ennå. Og hvis gjeldende salgsfremmende priser fra $49–$64 fra henholdsvis Southwest og JetBlue, for flyreiser som tar av i høysesongsperioden sent på våren og sommeren, er noen indikasjon – det er heller ikke noen flyselskaper.

I følge nettstedsdata sier Expedia at gjeldende flypriser fortsatt er lavere enn pre-pandemiske priser for samme tidsperiode i 2019. Hvor mye lavere? Vel – akkurat som alltid – det avhenger av hvor du er på vei og når. For eksempel sier Expedia at flyreiser fra New York City til Orlando i midten av april starter rundt $230, men var nærmere $300 tilbake i 2019. Og hvis du flytter avreisedatoen nærmere høysommerdatoer, finner du den samme ruten går for sølle $51 i midten av mai.

"Alt dette er flott for reisende," sa Christie Hudson, senior PR-sjef for Expedia North America, til TripSavvy, "men det er verdt å merke seg at vi ser at flyselskapene reagerer på den økte etterspørselen, så disse lavere prisene er vil sannsynligvis ikke vare for mye lenger, spesielt for populære destinasjoner og ruter.»

Selv om vi kanskje ikke kommer utenom endringsgebyrer eller boardingnummer, har Hudson noen forslag for å overvåke potensielt store prisøkninger. Hun sier reisende bør begynne å sette opp prisvarsler nå for stedene de ønsker å dra denne våren og sommeren og prøve å søke etter flyreiser via fleksible datoer alternativ.

Anbefalt: