MoMA-besøkende tips og råd
MoMA-besøkende tips og råd

Video: MoMA-besøkende tips og råd

Video: MoMA-besøkende tips og råd
Video: Лесник нашёл странный свёрток в змеином гнезде. Развернув его, он ужаснулся! 2024, Kan
Anonim
Museum of Modern Art, New York City, NY
Museum of Modern Art, New York City, NY

Museum for moderne kunst, eller MoMA for kort, er et av New York Citys mest imponerende museer. Designet av den japanske arkitekten Yoshio Taniguchi, er selve bygningen like storslått som dens omfattende kunstsamling. Det store seks-etasjers museet er hjem til mange roterende utstillinger og permanente kunstsamlinger, så sørg for å planlegge på forhånd for å maksimere tiden din.

Know When to Go

Museum of Modern Art (MoMA) i New York City
Museum of Modern Art (MoMA) i New York City

Mens mange museer er stengt på mandager, er MoMA åpen daglig (unntatt på jul og høsttakkefest) fra 10:30 til 17:30. På fredager er MoMA åpen til 20.00. for UNIQLO frie fredager, når opptak fravikes. Husk at gratisfredager begynner klokken 16. og galleriene kan bli svært overfylte, så kom så tidlig som mulig hvis du vil ha stedet for deg selv. Køen for å gå inn i MoMA for Free Fridays kan virke lang, men den har en tendens til å bevege seg raskt.

Kart- og galleriomvisninger

Utstilling på MOMA, New York City, NY
Utstilling på MOMA, New York City, NY

Det er nyttig å ta et museumskart for å navigere i de seks etasjene med utstillinger. Du kan også skrive ut din egen museumsplan hvis du ønsker å forberede deg på forhånd for besøket. Museumsmedlemmer kan også bli med på gratis gallerisamtaler. Emner endres ofte og ertilbys daglig kl. 11.30 og 13.30. Grupper er begrenset til 25 personer, så det er best å ankomme 10 minutter før turen starter.

Sjekk kåpen og vesken din

MOMA i New York City, NY
MOMA i New York City, NY

Kåpesjekktjenesten er gratis (eller rettere sagt inkludert i inngangsprisen) ved MoMA. Noen ganger kan galleriene være litt kjølige, så selv på en varm dag kan det være lurt å ha en lett genser med deg, men det er en fin måte å lagre handleposer eller ryggsekker du måtte ha.

Ta en lydomvisning

Museum of Modern Art er vert for barn og besteforeldre
Museum of Modern Art er vert for barn og besteforeldre

Lydturer er også inkludert i inngangsprisen. Du må legge igjen en ID for å få en, men lydomvisningene er engasjerende og gir et vell av innsikt i kunsten. De har også en fantastisk serie med lydsegmenter rettet mot barn som er interaktive og underholdende (selv for voksne).

Start på toppen

Museum of Modern Art i New York City, NY
Museum of Modern Art i New York City, NY

Mellom omfattende permanente samlinger og roterende utstillinger er det mye å se på MoMA. Det anbefales at førstegangsbesøkende starter i femte etasje med maleri- og skulpturgalleriene (de fortsetter også til fjerde etasje). Ta heisen til toppen og kjør rulletrappene ned mens du jobber deg gjennom samlingene.

Se en film

MoMA NYC filmvisningsrom
MoMA NYC filmvisningsrom

Hvis du vil ta en pause fra galleriene, tilbyr MoMA omfattende filmvisninger, som er inkluderti opptakskostnadene. Sjekk ut filmen og medieplanen for å se om det er noe som interesserer deg. Kinobilletter kan også kjøpes separat hvis du ikke ønsker å se resten av museet. Prisen på en filmbillett kan brukes mot museumsinngang når den presenteres i lobbyens informasjonsskranke innen 30 dager.

Fylling og slapp av

Spisestue med utsikt over MoMAs skulpturhage
Spisestue med utsikt over MoMAs skulpturhage

MoMA-besøkende kan bli overrasket over å oppdage at kunstmuseet også har noen deilige spisesteder. I de varmere månedene serveres iskrem fra Il Laboratorio del Gelato i skulpturhagen, og lunsj er tilgjengelig i Terrace 5, en kafé med full service med utsikt over skulpturhagen og byen. For et mer seriøst måltid serverer The Modern og Bar Room førsteklasses mat og drikke. Reservasjoner er avgjørende for å spise på The Modern, men ikke Bar Room.

Få mest mulig ut av MoMA With Kids

Sculpture Garden ved MoMA i NYC
Sculpture Garden ved MoMA i NYC

I tillegg til den flotte lydturen for barn, tilbyr MoMA pågående aktiviteter og arrangementer for barn og familier. Programmer er tilgjengelig for barn fra fire år og oppover. Barnevogner er tillatt i hele MoMA (ta heisen, ikke rulletrappene), og skulpturhagen er et flott stopp under alle familiebesøk.

Kjøp suvenirer og gaver

Bokhandel ved MoMA i New York City, NY
Bokhandel ved MoMA i New York City, NY

I MoMA-lobbyen kan du besøke den enestående gavebutikken, med en rekke kunstrelaterte gaver. Fra postkort og plakatertil husholdningsartikler og håndvesker, det er et flott stopp for å kjøpe suvenirer. Tvers over gaten har MoMA Design Store også et bredt utvalg av varer til salgs som gir flotte gaver.

Anbefalt: