Desember i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, Kan
Anonim
Amsterdams kanaler under snø i julen
Amsterdams kanaler under snø i julen

Hver desember er byen Amsterdam oversvømmet av ferieånd: Berømte torg vender seg til vinterferiemarkeder og skøytebaner og boder belønner de som trosser utendørs med søte godbiter. I tillegg, hvis du klarer å trosse det friske været, har Amsterdam det samme utvalget av fantastiske museumsutstillinger og liveopptredener som det gjør mesteparten av året, men med langt færre folkemengder – og de som kan krysse noen navn av julelisten. her finner du også betydelig tommere butikker enn i USA.

Amsterdam-været i desember

Amsterdam i desember er ganske kaldt, men opplever sjelden kuldegrader.

  • Gjennomsnittlig høy: 42 grader Fahrenheit (5,5 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig lav: 33 grader Fahrenheit (0,5 grader Celsius)

Desember er også byens mest regnfulle måned, med et gjennomsnitt på litt over 3 tommer i løpet av 15 dager, noe som betyr at du må samle deg ekstra mot det kalde regnvannet uansett tid på måneden du besøker. I tillegg er dagene også på det korteste denne tiden av året, og i slutten av desember faller solen rundt klokken 16.30. Videre opplever byen vanligvis for det meste overskyet til overskyet himmelgjennom hele måneden, noe som betyr at du bare virkelig får noen få timer med direkte sollys hver dag – selv på de beste dagene i desember.

Hva skal pakkes

Siden desember er våt og kald det meste av måneden, bør pakkeprioriteringene dreie seg om å holde seg varm og tørr. Ta med rikelig med langermede skjorter, gensere, bukser og klær som du kan legge i lag for å justere for de varierende temperaturene, samt en kraftig vinterfrakk (helst vanntett), isolerte sko og sokker, en ulllue og hansker og en paraply. Det kan også være lurt å pakke termisk undertøy hvis du planlegger å være utendørs i lengre perioder, selv om disse kanskje ikke er nødvendige hvis du er vant til temperaturer rett over frysepunktet.

Desember-arrangementer i Amsterdam

Selv om det meste av måneden er okkupert av høytidsfeiringer - som starter med Sinterklaas-aften den 4. desember og varer til Kerst (jul) og Oud en Nieuw (nyttårsaften) - tilbyr Amsterdam et bredt utvalg av arrangementer, fester, og attraksjoner som alle kan nyte i desember, uansett vær.

  • Sinterklaas: For å forberede seg til ferien (og ankomsten til mannen med samme navn), vil nederlandske barn sette skoene sine ved siden av peisen ved leggetid om natten før Sinterklaas (Sinterklaasaften 4. desember) i håp om at han vil belønne dem med godbiter. Populære favoritter inkluderer sjokoladebokstaver og en rekke krydrede småkaker, fra speculaas-klosser til små pepernoten og kruidnoten. Høytiden kulminerer med familiefeiringer 5. desember.
  • AmsterdamLysfestival: En årlig feiring av opplyst kunst i Amsterdams sentrum finner sted fra begynnelsen av desember til slutten av januar hvert år og har noen av de største lyskunstverkene og installasjonene i regionen.
  • Kerst (juledag): Den 25. desember feirer Amsterdammere også den kristne høytiden – som de kaller Kerst – med en rekke unike og internasjonale skikker.
  • Tweede Kerstdag (andre juledag): Hvis julestemningen din fortsatt ikke er mett, er det enda en juledag i Nederland. Nederlenderne tar denne nasjonale høytiden for å besøke slektninger eller for å handle, spesielt for møbler – en tradisjon som gjentas med enda mer iver andre påskedag.
  • Tangotrain: En festival som handler om tangomusikk som går den siste uken i desember hvert år og inviterer samarbeidspartnere fra hele verden til å feire denne festlige musikalske stilen med en rekke parader, konserter, fester og fargerike arrangementer.
  • Oud en Nieuw (nyttårsaften): Amsterdam-innbyggere ringer inn det nye året med fester over hele byen. Fra komedieshow til musikkdrevne dansefester, alle kan finne en feiring som passer deres smak.

Reisetips for desember

  • Flypriser og hotellpriser er på et lavt nivå, men pass opp for prisøkninger rundt vinterferien.
  • Turistmengdene har forsvunnet denne måneden, så uforferdede desemberbesøkende får løpe over Amsterdams populære attraksjoner og restauranter.
  • Med Sinterklaas feiret på5. desember og to dager med jul i Nederland, forvent spesielle høytidsarrangementer, markeder og sesongbaserte godbiter hele måneden.
  • Prøv sesongens godbiter som koek en zopie (kake og en krydret alkoholholdig drikke), varm sjokolademelk (hollandsk varm kakao, rikere enn den amerikanske versjonen) og Gluhwein (tysk gløgg, også kjent som wassel) på feriemarkedene – du kommer garantert til å nyte disse tidsbegrensede delikatessene.
  • De siste dagene av desember er også den eneste tiden på året da salg av fyrverkeri er tillatt, så fyll det opp og sett av med resten av byen den 31. desember.

Anbefalt: