Roman Forum Visiting Information and History

Innholdsfortegnelse:

Roman Forum Visiting Information and History
Roman Forum Visiting Information and History

Video: Roman Forum Visiting Information and History

Video: Roman Forum Visiting Information and History
Video: The Roman Forum: part I 2024, Kan
Anonim
Forum Romanum
Forum Romanum

The Roman Forum (også kjent som Foro Romano på italiensk, eller bare Forum) er en av de beste eldgamle stedene i Roma, så vel som en av Romas beste attraksjoner for besøkende. Forumet, som okkuperer en vidstrakt plass mellom Colosseum, Capitoline-høyden og den berømte Palatinerhøyden, var sentrum for det politiske, religiøse og kommersielle livet i det gamle Roma og gir innsikt i prakten som en gang var Romerriket. Via dei Fori Imperiali, en bred boulevard bygget under Mussolinis regjeringstid på begynnelsen av 1900-tallet, utgjør den østlige kanten av forumet.

Besøksinformasjon for romersk forum

Timer: Daglig 08:30 til én time før solnedgang; stengt 1. januar, 1. mai og 25. desember.

Location: Via della Salaria Vecchia, 5/6. Metro Colosseo stopp (Linea B)

Entré: Gjeldende billettpris er €12 og inkluderer adgang til Colosseum og Palatine Hill. du kan unngå billettkøen ved å kjøpe billetter til Colosseum og Forum Romanum på forhånd.

Informasjon: Sjekk gjeldende åpningstider og priser online eller kjøp billetter online i euro med bestillingsgebyr.

Du kan også besøke Forum Romanum ved å bruke Roma Pass, en kumulativ billett som gir gratis eller reduserte priser for mer enn 40 attraksjoner oginkluderer gratis transport på Romas busser, T-bane og trikker.

Forumet inneholder mange eldgamle bygninger, monumenter og ruiner. Du kan hente en plan for forumet ved inngangen eller fra et hvilket som helst antall kiosker i hele Roma.

Roman Forum History

Bygning i forumet dateres tilbake til så tidlig som på 700-tallet f. Kr. På den nordlige enden av Forum nær Capitoline Hill er noen av de eldste ruinene av Forum, inkludert marmorrester fra Basilica Aemilia (merk at en basilika i romertiden var et sted for forretninger og pengelån); Curia, hvor romerske senatorer samlet seg; og Rostra, en plattform der tidlige talere holdt taler, ble bygget på 500-tallet f. Kr.

I det 1. århundre f. Kr., da Roma begynte sin regjeringstid over Middelhavet og store deler av Europa, gikk det opp mange konstruksjoner i Forumet. Saturn-tempelet og Tabularium, statsarkivene (i dag tilgjengelig via Capitoline-museene), ble begge bygget rundt 78 f. Kr. Julius Cæsar begynte å bygge Basilica Julia, ment å være en domstol, i 54 f. Kr.

Et mønster av konstruksjon og ødeleggelse pågikk i Forumet i hundrevis av år, og startet i 27 f. Kr. med Romas første keiser, Augustus, og varte gjennom det 4. århundre e. Kr., da det vestromerske riket ble erobret av østgoterne. Etter denne tiden f alt forumet i forfall og nesten total uklarhet. I hundrevis av år etter plyndringen av Roma ble forumet stort sett brukt som et steinbrudd for andre konstruksjoner rundt Roma, inkludert murene til Vatikanetog mange av Romas kirker. Det var først på slutten av 1700-tallet at verden gjenoppdaget Forum Romanum og begynte å grave ut bygninger og monumenter på en vitenskapelig måte. Selv i dag fortsetter arkeologer i Roma utgravninger i forumet i håp om å avdekke nok et uvurderlig fragment fra antikken.

Anbefalt: