Er det trygt å reise til Afrika?
Er det trygt å reise til Afrika?

Video: Er det trygt å reise til Afrika?

Video: Er det trygt å reise til Afrika?
Video: Удивительная Африка! Самые опасные животные континента! 2024, Kan
Anonim
Ung kvinne går alene gjennom en souk i Fez, Marokko
Ung kvinne går alene gjennom en souk i Fez, Marokko

Det afrikanske kontinentet har opparbeidet seg et rykte for vold som videreføres av media i en slik grad at de som ennå ikke har reist dit ofte blir skremt av tanken på å bli ranet, kapret eller innhentet i en borgerkrig. Realiteten er at, som ethvert kontinent, må sikkerhetssituasjonen evalueres på land-for-land-basis (og deretter i henhold til spesifikk plassering). Viltreservatene i Sør-Afrika kan for eksempel ikke sammenlignes med hensyn til sikkerhet eller noe annet med indre byer i Den demokratiske republikken Kongo.

Det er verdt å huske at i en oppsummering av verdens farligste byer i 2019, er ikke Afrika engang blant topp 10 (som alle ligger i Amerika). Samtidig betyr et høyt nivå av fattigdom at småtyverier og overfall er mer vanlig enn i mange førsteverdensland, så det lønner seg å være bevisst på eiendelene og omgivelsene dine til enhver tid. Informer deg selv før du planlegger reisen for å beskytte deg mot alle typer potensielle farer, fra voldelig kriminalitet til kjønnsbasert vold og eksotiske sykdommer.

Reiseråd

U. S. State Department publiserer detaljerte reiseråd for hvert fylke i verden, og dubør undersøke reisemålet ditt for praktisk informasjon og juridiske krav før du går inn. Av de 54 nasjonene i Afrika er det bare syv av dem som har den høyeste "Ikke reis"-advarselen per 24. november 2020, på grunn av sivil uro og væpnet konflikt: Mali, Burkina Faso, Libya, Den sentralafrikanske republikk, Sør-Sudan, Etiopia, og Somalia.

Borgerkrig, voldelige politiske protester og terrorangrep er alle svært usannsynlige trusler mot din sikkerhet. Det er imidlertid en god idé å lese myndighetenes reiseråd nøye før du bestiller reisen og igjen før du reiser.

Er Afrika farlig?

Småtyveri er det vanligste problemet for de fleste turister til Afrika. Dette er fordi flertallet av befolkningen i mange land lever på eller under fattigdomsgrensen, mens de fleste turister (uavhengig av deres økonomiske stilling i eget land) fremstår som relativt velstående.

Voldelige forbrytelser, inkludert kapring, tyveri med våpen eller kniv, voldtekt og drap er sjeldne i de fleste deler av kontinentet (i hvert fall for turister). Men som i alle land kan alvorlige forbrytelser skje. Den beste måten å unngå å bli et offer på er å unngå utrygge områder, spesielt om natten, og å reise i en gruppe til enhver tid. Hvis du blir holdt oppe i en biljekking eller hjemmeinvasjon, husk at de fleste blir skadet fordi de ikke samarbeider. Fortell angriperne hvor verdisakene dine er, gi dem PIN-koden din, og gjør alt som trengs for å slippe uskadd.

I mange land er tropesykdommer en større risiko enn voldskriminalitet. Avhengig av hvor duplanlegger å gå, kan du være utsatt for en rekke livstruende sykdommer, fra hepatitt til bilharzia. Mange av Afrikas verste sykdommer overføres av mygg, og det å ta forholdsregler for å unngå å bli bitt er en måte å holde seg frisk. Den beste måten er å snakke med legen din om anti-malaria-piller (hvis nødvendig) og eventuelle nødvendige vaksinasjoner.

Er Afrika trygt for alenereisende?

Å ta en solo-reise til et land i Afrika kan være en opplysende opplevelse, men det er noen ekstra forholdsregler du bør ta i betraktning. Ikke gå alene om natten, spesielt i større byer, og hold deg til godt opplyste områder, selv om du går med en gruppe. På samme måte, ikke gå alene i avsidesliggende områder, inkludert strender. Spør hotellets concierge eller reiseguide om råd hvis du ikke er sikker på om et område er trygt eller ikke.

Du vil sannsynligvis allerede skille deg ut som en utlending, men å se åpenbart tapt ut kan gjøre deg enda mer sårbar. Hvis du blir desorientert - noe som sannsynligvis vil skje - gå målrettet og trekk ut et kart når du kan, eller spør i en nærliggende butikk, restaurant eller hotell om veibeskrivelse. Unngå de fattigere områdene i storbyer og tettsteder, inkludert uformelle bosetninger og townships, med mindre du reiser med en lisensiert lokal guide.

Selvfølgelig passe på eiendelene og lommene dine veldig nøye på travle busstasjoner, togstasjoner, markeder og basarer, som ofte er hotspots for lommetyver, uavhengig av hvilket land du er i.

Hvis du er utsatt for en forbrytelse mens du reiser i Afrika, sørg for å få enpoliti anmeldelse. De fleste forsikringsselskaper, reisebyråer og ambassader vil kreve en politirapport før de erstatter verdisakene dine og/eller passet og billettene dine. Et besøk på en afrikansk politistasjon vil være en opplevelse i seg selv. Vær høflig og vennlig og godta et gebyr hvis du blir bedt om det. Kontakt kredittkortselskapet ditt direkte hvis kredittkortene dine blir stjålet. Kontakt ambassaden din hvis passet ditt blir stjålet.

Er Afrika trygt for kvinnelige reisende?

Kvinnelige reisende i Afrika må definitivt møte hindringer, spesielt hvis de reiser uten en mann. Imidlertid reiser tusenvis av kvinner rundt på kontinentet hvert år uten problemer, men det er bedre å være forberedt før du drar. Uønsket oppmerksomhet er det største problemet, selv om det vanligvis er irriterende snarere enn farlig. Menn på gaten kan prøve å flørte med en enslig kvinne eller spørre om hun har en mann (uansett svaret er det vanligvis lettere å bare si ja).

For å unngå mer alvorlige problemer, ta de samme forholdsreglene som du ville gjort hjemme, inkludert aldri gå alene om natten og velge et hotell i et trygt område.

Sikkerhetstips for LHBTQ+-reisende

LGBTIQ+ reisende bør undersøke deres valgte reisemål nøye, siden homofili er ulovlig i mange land og faktisk medfører dødsstraff på steder som Mauritania, Somalia og deler av Nigeria (selv om dette sjelden håndheves). Dette betyr imidlertid ikke at LHBTQ+-reisende ikke kan besøke land der homofili er ulovlig, men de må reise diskret. Generelt to mennÅ reise sammen vil ikke engang få et nytt blikk fra lokalbefolkningen, så lenge de unngår offentlige uttrykk for hengivenhet. Et lesbisk par vil sannsynligvis få oppmerksomhet for å være kvinner, men det gjelder også heterofile kvinner.

LHBTQ+-paradiset på kontinentet er Sør-Afrika, som var et av de første landene i verden som legaliserte ekteskap av samme kjønn og forbød diskriminering. Spesielt Cape Town har et pulserende natteliv for homofile og en massiv årlig Pride-festival.

Sikkerhetstips for BIPOC-reisende

Uavhengig av hudfarge din, vil du sannsynligvis bli sett på som en utlending i Afrika før noe annet. Selv afroamerikanske reisende som besøker overveiende svarte land rapporterer at lokalbefolkningen vet at de er amerikanske før de åpner munnen for å snakke. Som en outsider vil lokalbefolkningen sannsynligvis interessere seg for deg, oftere enn ikke av genuin nysgjerrighet (selv om du må være oppmerksom på folk som utgir seg for å være flyktninger, studenter, foreldreløse barn og andre sårbare medlemmer av samfunnet for å be om donasjoner).

Utlendinger har kanskje en idé om Afrika som ett homogent land, men det kan ikke være lenger fra sannheten. Ikke bare er det lysere arabiske befolkninger i Nord-Afrika og en betydelig hvit Afrikaner-befolkning i Sør-Afrika, men det er bokstavelig t alt tusenvis av forskjellige etniske grupper over hele kontinentet. Ta en dypere titt på hvor du skal besøke for å finne ut om det er noen spesielle problemer som bør bekymre deg.

Sikkerhetstips

  • Lag en kopi av pass-, visum- og kredittkortnumre. Sett inn dissehovedbagasjen din, slik at hvis originalene blir stjålet, har du fortsatt all informasjon for forsikring og erstatningsformål.
  • Korrupte politimenn eller kriminelle som utgir seg for å være politimenn er et problem i mange land. Hvis du leier en bil og en politimann trekker deg over, er det ofte tryggere å insistere på å kjøre til nærmeste politistasjon i stedet for å risikere å bli et offer for svindel ved veikanten. Disse inkluderer offiserer som ber om passet ditt eller annen ID, og deretter krever bestikkelse før de gir dem tilbake.
  • Hvis du leier en bil, unngå å kjøre om natten der det er mulig. Hold vinduene lukket og dørene låst når du kjører gjennom byområder.
  • Når du velger et hotell, gjestehus eller Airbnb i et urbant område, sørg for at det ligger i et trygt nabolag og har rikelig med sikkerhetsfunksjoner. Disse inkluderer grensevegger, en høy port og innbruddssperrer på vinduene i første etasje.
  • Mange slanger og edderkopper er giftige, og du bør alltid sjekke skoene nøye før du tar dem på (spesielt i landlige områder). Generelt er en ikke-berøringspolicy den sikreste policyen. Dette gjelder også for husdyr og spesielt løse hunder som noen ganger kan bære rabies.

Anbefalt: