Væsker tillatt i håndbagasjen

Innholdsfortegnelse:

Væsker tillatt i håndbagasjen
Væsker tillatt i håndbagasjen

Video: Væsker tillatt i håndbagasjen

Video: Væsker tillatt i håndbagasjen
Video: Vi betalte $45 for fly-, tog- og bussbilletter til Brasil ($185 tur/retur) 2024, Kan
Anonim
TSA-sjekkpunkt på Miami flyplass
TSA-sjekkpunkt på Miami flyplass

Hvis du tar et fly på ferie, må du vite mengden og typen væsker som Transportation Safety Administration (TSA) tillater passasjerer å ta med seg på et fly i håndbagasjen.

Selv om god sikkerhet er avgjørende, gjør TSAs forskrifter om væskemengder det absolutt vanskeligere å ta med noen nødvendige gjenstander på fly. Dagens reisende må være oppmerksomme på nøyaktig hva de har med seg, spesielt når det kommer til sjampo, barberkrem, drinker og alt som ligner væske, ettersom mange av TSAs regler forbyr disse varene i visse mengder.

TSA og flyplasskontrollere er strenge med hensyn til mengden og typen væsker som reisende kan ta med seg på flyet. Imidlertid har de heldigvis utviklet en hendig guide for å hjelpe passasjerene med å forberede turen. Denne regelen, kjent som 3-1-1-regelen for håndbagasjevæsker, sier at de fleste væsker, geler og aerosoler kan transporteres så lenge hver gjenstand er i en 3,4 unse eller mindre beholder og alle gjenstander passer i en enkelt en kvarts plastpose med glidelås.

Håndbagasjevæsker og flyreiser
Håndbagasjevæsker og flyreiser

3-1-1-regelen

I henhold til 3-1-1-retningslinjene har reisende generelt lov til å ta med seg de fleste væsker, fra sjampo tilhånddesinfeksjonsgeler, så lenge de oppfyller kravene i 3-1-1-regelen. Vanligvis betyr dette at du kan bære opptil seks 3,4-unse flasker med sjampo, kontaktoppløsning og andre flytende nødvendigheter så lenge de alle er i en pose med glidelås.

Du kan også legge væske i innsjekket bagasje (så lenge det ikke er forbudte gjenstander). Men hvis du gjør dette, bør du sørge for at væskene er godt forseglet slik at de ikke kommer opp mens de transporteres under flyet. Det siste du trenger på en forretningsreise er å få sjampoene eller andre væsker til å lekke over hele forretningsdressen eller garderoben.

Spesielle væsker og større mengder

Reisende kan også deklarere større beholdere med utvalgte væsker, som babyerstatning eller medisiner, ved sjekkpunktet. Airport screeners vil vanligvis tillate dem i moderate mengder, og deklarerte væsker trenger ikke å være i zip-top poser.

Medikamenter, morsmelkerstatning og mat, og morsmelk er tillatt i rimelige mengder som overstiger tre gram, men du må deklarere disse varene for inspeksjon ved sjekkpunktet. Det er også verdt å merke seg at TSA-skjermer lar deg bringe is gjennom sikkerhetskontrollen så lenge den er frosset fast. Så hvis du tar med is, sørg for å tømme ut vann før du treffer sikkerhetskontrollen.

Eksempler på væsker som kan være i overkant av 3,4-unse-regelen inkluderer:

  • Barnererstatning, morsmelk og juice (for babyer)
  • Både reseptbelagte og reseptfrie medisiner
  • Væsker ellerflytende ernæring for personer med funksjonshemminger eller medisinske tilstander
  • Spesialiserte medisinske væsker som kontaktløsning
  • Fryste varer, hvis de er frosne fast
  • Medisinske eller kosmetiske artikler med væske eller s altvann

Hvis du prøver å ta med deg en av elementene ovenfor, krever TSA at du skiller dem, erklærer dem til en sikkerhetsoffiser og presenterer dem for ytterligere kontroll. For fullstendig informasjon om 3-1-1-regelen, besøk TSA-nettstedet, og for en fullstendig liste over forbudte varer, besøk den offisielle TSA-listen over forbudte varer.

Why the TSA Limits Liquids

Selv om det kan virke som en vilkårlig regel for noen, tok TSA 3-1-1-regelen faktisk en betydelig mengde forhandlinger og forskning å implementere og ble utviklet som svar på et forsøk på angrep på en flyplass i USA Kingdom.

Den 10. august 2006 arresterte myndigheter i Storbritannia en gruppe som planla å ødelegge en rekke fly ved å bruke en eksplosiv blanding av en sportsdrikk og andre kjemikalier. Etter arrestasjonen testet TSA en lang rekke væsker grundig for å avgjøre hvilke som skulle forbys direkte og hvilken mengde vanlige husholdningsvæsker som var trygge for passasjerer å ta med seg.

USA vedtok 3-1-1-regelen i september 2006, og TSA kontrollerer alle ankommende internasjonale flyvninger for å sikre at passasjerer overholder nasjonale forskrifter. Andre land har siden vedtatt samme eller lignende forskrifter for å sikre enhetlig administrasjon av sikkerhetsregler rundtverden. Canada, Kina, Sør-Korea, New Zealand, Australia og alle medlemslandene i EU følger 3-1-1-regelen.

Anbefalt: