Desember i Spania: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Spania: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Spania: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Spania: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Spania: Vær- og begivenhetsguide
Video: Top 10 Best Places To Retire In The Mediterranean 2024, April
Anonim
Desember Vær i Spania
Desember Vær i Spania

Vil du oppleve all sjarmen til en europeisk vinter uten de kalde temperaturene? Spania ringer navnet ditt.

Det beste med å besøke Spania i desember er den unike blandingen av tradisjonell feriesjarm med alt du kanskje allerede vet og elsker om spansk kultur. Og selv om noen reisende drar nytte av ferieopphold for å besøke, anses desember generelt som lavsesong i Spania.

Klar til å utforske? Her er alt du trenger å vite før du drar til Spania i desember.

Spania-været i desember

Generelt sett er det meste av Spania mye varmere i desember enn resten av Europa. Ting kan imidlertid variere ganske mye avhengig av hvor du er.

Andalusia er det beste alternativet hvis du foretrekker en mild vinter. Temperaturene i Spanias sørligste region har en tendens til å variere fra de høye 40-tallet til de lave 60-tallet Fahrenheit. Barcelona er lik, med temperaturer bare litt lavere enn i sør. Madrid kan bli ganske kjølig med temperaturer fra de høye 30-årene til de lave 50-årene, og det nordvestlige Spania er det desidert kaldeste området i landet, med temperaturer i desember som ofte synker til ensifrede.

Nord i Spania har også en tendens til å se mer nedbør i vintermånedene. Delenger sør du beveger deg, generelt sett, jo sjeldnere vil det være å finne snø. Imidlertid får fjellområdene i Andalusia sin rimelige del av snø (ta i betraktning Sierra Nevada, for en - ledetråden ligger i navnet!). Snø er også uvanlig, men ikke uhørt i Barcelona og Madrid.

Hva skal pakkes

Selv om du er på vei sørover, ikke tro at en relativt mild vinter betyr at du kan rocke ut i korte ermer og sandaler (selv om du kanskje gjør det i lignende temperaturer hjemme). Her i Spania pleier vi å kle oss etter sesongen, i stedet for været. Det betyr store, varme kåper og skjerf uansett hvor du er i landet, selv på solrike og varmere dager.

I sør er mange eldre bygninger dårlig isolert – de er ment å holde varmen ute i de svulmende sommermånedene. Som et resultat føles det ofte kaldere inne enn ute i mange bygninger. Pakk ekstra varm pyjamas og tykke sokker for å holde deg varm mens du henger på hotellet eller leiligheten din.

Desember-arrangementer i Spania

De sier det er den mest fantastiske tiden på året, og det er ingen mangel på festlig munterhet her i Spania. Med så mange sesongbegivenheter og aktiviteter som finner sted over hele landet i desember, er du garantert en minneverdig tid.

  • Feast of the Immaculate Conception: En nasjonal helligdag i hele Spania, denne religiøse begivenheten får spesiell betydning i Sevilla. Her hedres det med en spesiell dans i katedralen.
  • Torrox Migas Festival: Søndagen før jul,byen Torrox (nær Malaga) feirer migas, den regionale delikatessen. Migas ligner på stuffing, eller i hovedsak stekt brødsmuler. Arrangementet kommer komplett med lokal musikk og dans.
  • nyttårsaften: Alle større byer og til og med de fleste mindre byer i Spania vil ha en stor offentlig sammenkomst for å ringe inn det nye året. Den største finner sted i Madrids Puerta del Sol. Bare ikke glem å spise dine 12 heldige uvaer, eller druer, mens klokken ringer midnatt. Derfra går det til diskotekene for å danse til daggry.

Reisetips for desember

  • 6. desember og 8. desember er nasjonale helligdager i Spania (henholdsvis grunnlovsdag og fest for den plettfrie unnfangelse). Forvent at enkelte virksomheter er stengt eller åpne i endrede åpningstider. Hvis en av datoene faller på en søndag, vil helligdagen bli overholdt på mandag, så planlegg deretter.
  • Julaften, juledag, nyttårsaften og nyttårsdag ser også mange bedrifter, inkludert barer og restauranter, stenge butikken for dagen. Noen restauranter holder åpent og serverer en spesiell høytidsmeny, men reservasjoner må gjøres på forhånd.
  • De er ikke like kjente som sine sentraleuropeiske kolleger, men Spania har julemarkeder! Alle byer og mange små byer vil ha minst ett tradisjonelt marked som selger feriedekorasjoner, håndlagde håndverksprodukter og lokale gourmetvarer.

Anbefalt: