Alt om den lovlige drikkealderen i Peru

Innholdsfortegnelse:

Alt om den lovlige drikkealderen i Peru
Alt om den lovlige drikkealderen i Peru

Video: Alt om den lovlige drikkealderen i Peru

Video: Alt om den lovlige drikkealderen i Peru
Video: Мирафлорес, Лима, Перу: лучший способ насладиться | Лима 2019 влог 2024, Kan
Anonim
Drikker i Peru
Drikker i Peru

Den minste lovlige alderen for alkohol i Peru er 18 år. Denne aldersbegrensningen gjelder både for inntak og kjøp av alkohol, som beskrevet i lov 28681, "loven som regulerer markedsføring, forbruk og reklame for alkoholholdige drikkevarer."

Alkohol selges i mange forskjellige etablissementer over hele Peru, inkludert barer, diskoteker, kafeer, vinmonopol, store supermarkeder og små dagligvarebutikker. Ved lov må enhver virksomhet som selger alkohol vise følgende melding: “Prohibida la venta de bebidas alcohólicas a menores de 18 años” (“Det er forbudt å selge alkoholholdige drikkevarer til personer under 18 år”).

Håndheving av den lovlige drikkealderen

Selv om den skrevne loven kan være jernbelagt, er praksisen med å overholde minimumsalderen for alkoholforbruk i beste fall variabel. Det er for eksempel ikke uvanlig at en 15-åring kjøper noen øl i en liten butikk. Mange etablissementer ber ikke om identifikasjon, i hvert fall ikke i den grad man finner i land som USA og i Storbritannia, og mange leverandører bryr seg ikke om å bekymre seg for den lovlige alderen på drikkevann.

Når det gjelder drikking hjemme, virker det noen ganger som det ikke er noen grenser når det gjelder mindreårigedrikking. I følge DEVIDA (Perus nasjonale kommisjon for utvikling og liv uten narkotika) har fire av ti skolebarn i Peru konsumert alkohol, mens gjennomsnittsalderen for første inntak av alkohol er 13 (med rapporter om barn helt ned til åtte år som prøver alkohol for første gang). Ikke bli overrasket hvis du ser 10-åringer drikke chicha (et rimelig gjæret maisøl) med familiene sine (eller alene) på fester eller i gatene over hele landet.

Minstealder for drikke i barer og diskoteker (danseklubber) i Peru

Barer og danseklubber i Peru forventes å overholde og håndheve minimumsalderen for lovlig drikke. Heldigvis overholder mange denne loven, og du vil se bartendere og dørvakter be om identifikasjon. Dette begrenser selvfølgelig en god mengde, om ikke alle mindreårige drikker fra å komme inn i disse voksenmiljøene.

Samtidig ignorerer mange barer og diskoteker vanligvis mindreårige å drikke, men dette avhenger ofte av plasseringen til baren eller diskoteket og prioriteringene til de lokale myndighetene. Et diskotek i Miraflores-distriktet i Lima, for eksempel, kan ha en streng identifikasjonsregler ved døren, vel vitende om at lokale myndigheter sannsynligvis vil høre rykter om mindreårige som drikker og sannsynligvis vil inspisere etablissementet. En stor danseklubb i utkanten av Tarapoto kan derimot være full av lett berusede 15-åringer, og ingen vil betale mye varsel.

Hvis du skal til en nattklubb i Peru, er det en god idé å i det minste ta en kopi av passet ditt,spesielt hvis du er veldig ung (eller ser yngre ut enn du er). Det er usannsynlig at du blir nektet tilgang i døren, men ikke umulig, spesielt på de mer eksklusive nattklubbene i Lima, så det er alltid godt å være forberedt.

Anbefalt: