Været og klimaet i Kenya

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Kenya
Været og klimaet i Kenya

Video: Været og klimaet i Kenya

Video: Været og klimaet i Kenya
Video: Geography Now! Kenya 2024, Kan
Anonim
Kenya vær og gjennomsnittstemperaturer
Kenya vær og gjennomsnittstemperaturer

Kenya er et land med mange forskjellige landskap, alt fra kystlinjer vasket av det varme vannet i Det indiske hav til tørre savanner og snødekte fjell. Hver av disse regionene har sitt eget unike klima, noe som gjør det vanskelig å generalisere kenyansk vær.

På kysten er klimaet tropisk, med varme temperaturer og høy luftfuktighet. I lavlandet er været generelt varmt og tørt; mens høylandet er temperert. I motsetning til resten av landet har disse fjellområdene fire forskjellige årstider. Andre steder er været delt inn i regntid og tørre årstider i stedet for sommer, høst, vinter og vår.

Til tross for mangfoldet i Kenyas klima, kan flere regler brukes universelt. Kenyas vær er diktert av monsunvinden, som bidrar til å gjøre de høye temperaturene på kysten mer utholdelig. Vindene påvirker også landets regntider, hvorav den lengste varer fra april til juni. Det er en andre, kortere regntid i november og desember. Av de mellomliggende tørre månedene er perioden desember til mars den varmeste; mens perioden juli til oktober er den kuleste. Vanligvis er regnbyger i Kenya intense, men korte, med sol i mellom.

Ulike regioner iKenya

Nairobi og det sentrale høylandet

Nairobi ligger i Kenyas sentrale høylandsregion og nyter det behagelige været det meste av året. Gjennomsnittlige årlige temperaturer svinger mellom 52 og 79 grader Fahrenheit (11 til 26 grader Celsius), noe som gir Nairobi et lignende klima som California. Som det meste av landet har Nairobi to regntider, selv om de starter litt tidligere her enn de gjør andre steder. Den lange regntiden varer fra mars til mai, mens den korte regntiden varer fra oktober til november. Den mest solrike tiden på året er desember til mars, mens juni til september er kjøligere og ofte mer overskyet.

Mombasa og kysten

Den populære kystbyen Mombasa ligger på Kenyas sørkyst, og har jevne temperaturer som forblir varme hele året. Forskjellen i daglig gjennomsnittstemperatur mellom den varmeste måneden (januar) og de kaldeste månedene (juli og august) er bare rundt fem grader Fahrenheit. Mens fuktighetsnivåene er høye ved kysten, hindrer havbrisen at varmen blir ubehagelig. De våteste månedene er april til mai, mens januar og februar ser minst regn. Mombasas klima er sammenlignbart med andre kystdestinasjoner, inkludert Lamu, Kilifi og Watamu.

Nord-Kenya

Nord-Kenya er en tørr region velsignet med rikelig med sol hele året. Nedbøren er begrenset, og dette området kan gå i mange måneder uten regn i det hele tatt. Når regnet kommer, tar de ofte form av spektakulære tordenvær. April er den våteste måneden iNord-Kenya. Gjennomsnittlig temperatur varierer fra 72 til 97 grader Fahrenheit (22 til 36 grader Celsius). Den beste tiden å reise til nordlige kenyanske høydepunkter som Lake Turkana og Sibiloi nasjonalpark er under vinteren på den sørlige halvkule (juni til august). I løpet av denne tiden er temperaturene kjøligere og mer behagelig.

Vest-Kenya og Maasai Mara National Reserve

Vest-Kenya er generelt varmt og fuktig med regn hele året. Regn faller vanligvis om kveldene og er ispedd sterkt solskinn. Det berømte Maasai Mara National Reserve ligger i Vest-Kenya. Den beste tiden å besøke er mellom juli og oktober, etter det lange regnet. På denne tiden er slettene dekket med frodig grønt gress, noe som gir rikelig med beite for gnuene, sebraene og andre antiloper i den årlige store migrasjonen. Rovdyr tiltrekkes av overflod av mat, noe som gir noe av det beste spillet på planeten.

Mount Kenya

På 17 057 fot er Mount Kenyas høye topp per år dekket av snø. På de høyeste høydene er det kaldt hele året, spesielt om natten, når temperaturen kan falle så lavt som 14 grader Fahrenheit (-10 grader Celsius). Vanligvis er tidlige morgener på fjellet solrike og tørre, med skyer som ofte dannes ved middagstid. Det er mulig å vandre Mount Kenya gjennom hele året, men forholdene er mest tilgjengelige i den tørre årstiden. Som det meste av landet varer Mount Kenyas tørre sesonger fra juli til oktober, og fra desember til mars.

Tørrsesong i Kenya

Sentsommermånedene i Kenya er landets tørre sesong, med unntak av fjellene, som opplever en mer tradisjonell fire årstider. Mens juni fortsatt kan være ganske våt, er de andre månedene flotte for å besøke dyrelivet og Maasai Mara National Reserve. Juli og august er også beste tid for strandferier, takket være de varme-men-ikke-for-varme temperaturene (vanligvis rundt 80 grader Fahrenheit) og lett regn. Kenyas tørre sommerlignende vær fortsetter inn i høstmånedene. I september er det nesten ikke regn, og temperaturen holder seg stabil rundt 85 F. Dette er en av de beste månedene for å se på dyrelivet.

What to pack: Hvis du skal på safari i løpet av høsten, ta med lyse klær, en god lue som ikke flyr av i vinden, solbriller, og rikelig med god solkrem, siden solen over slettene kan være ekstremt hard.

Regnsesong i Kenya

Innen oktober øker regnet, det samme gjør temperaturene. Oktober og november kan være gode måneder for kystferier, så lenge du ikke har noe imot det sporadiske intense regnværet. Trekkende fugler i Great Rift Valley og Aberdare nasjonalpark er et annet trekkplaster for besøkende. I løpet av vårens regntid, som begynner i april, er temperaturene vanligvis i gjennomsnitt rundt 85 grader Fahrenheit (29 grader Celsius). Mars er den siste behagelige måneden før regnet begynner i april. Mens temperaturen forblir den samme, kan økt luftfuktighet gjøre reisen vanskeligere.

What to Pack: Regntiden er fortsatt ganske varm, så du vil gjerne pakke lette klær, men også ekstravanntette alternativer og regntøy. Ikke glem komfortable gåsko og sandaler.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 73 F 1,5 in 12 timer
februar 76 F 1 i 12 timer
mars 77 F 1.3 in 12 timer
april 73 F 3,5 in 12 timer
mai 70 F 2.8 in 12 timer
juni 68 F 1.1 in 12 timer
juli 67 F 0,6 in 12 timer
august 68 F 0,7 in 12 timer
september 72 F 0,8 in 12 timer
oktober 71 F 3.1 in 12 timer
november 69 F 3.7 in 12 timer
desember 71 F 3 i 12 timer

Anbefalt: