Tomsk er en av Russlands sjarmerende sibirske byer

Innholdsfortegnelse:

Tomsk er en av Russlands sjarmerende sibirske byer
Tomsk er en av Russlands sjarmerende sibirske byer

Video: Tomsk er en av Russlands sjarmerende sibirske byer

Video: Tomsk er en av Russlands sjarmerende sibirske byer
Video: Субъекты Российской Федерации на Карте 2024, Kan
Anonim
Trehus i Tomsk
Trehus i Tomsk

Tomsk har ingen av de historiske pomp og omstendigheter fra Russlands to store turistdestinasjoner, Moskva og St. Petersburg. For den reisende som lengter etter noe annet enn glitrende kirker og postkort-kjent natur, byr Tomsk på noe mer dempet. Trehus, som de fra et russisk favoritteventyr, ligger langs gatene i ulike stadier av reparasjon eller renovering. De mange universitetene gir byen en lærd, seriøs atmosfære. Og museene er tunge av tyngden av sibirsk historie. Tomsk ligger midt i milevis med taiga, og har en stille verdighet.

Russland, Tomsk, trearkitektur
Russland, Tomsk, trearkitektur

Tomsk attraksjoner og mennesker

Den beste tiden å besøke Tomsk er om sommeren: juni, juli eller august. De solfylte, varme dagene er perfekte for å gå turer i Lagerny Sad, krigsminneparken som vender ut mot elven Tom. Boligområdene er fulle av severdigheter, og sentrumsområdet er flott for shopping og spisesteder. Men selv på regnværsdager kan du finne noe å gjøre. Ikke bare er det et nylig etablert kunstmuseum, men Tomsk Regional Museum gir en grundig titt på hvordan folkene i Sibir en gang levde.

For de som vil ha noe spesielt, er det viktig å sjekke ut KGB Memorial Museum. Ligger i den originale Tomsk KGBhovedkvarteret, er det en påminnelse om terroren i kommunistårene og de mange arbeids- og konsentrasjonsleirene som ble opprettet i Tomsk-regionen. Holdecellene for fanger inneholder også deres historier om overlevelse; en roterende utstilling hedrer kunsten, litteraturen og livene til de som var modige nok til å kjempe mot og fortelle om deres opplevelser i hendene til KGB. Museet er det eneste lignende i landet, og besøkende kan se Solsjenitsyns signatur i gjesteboken.

Trehusene er en stolthet for folket i Tomsk. Mange av de mer forseggjorte har blitt symboler på byen. Vinduene er kantet med forseggjort utskårne tredekorasjoner, noen i temaer som viser fugler eller drager. Noen av disse bygningene er fortsatt bebodd, noe som virker som en anstendig metafor for måten fortiden i Sibir opprettholder et symbiontforhold til nåtiden.

Den sjeldne vestlendingen i Tomsk vil bli møtt med forsiktighet og nysgjerrighet, men sjelden fiendtlighet. Alle som viser interesse for Tomsk eller den sibirske livsstilen vil få venner raskt. Tomichi, innbyggerne i Tomsk, elsker å ha gjester og dele sin varme russiske gjestfrihet med utlendinger. Kunnskapen deres om byen deres og sibirsk historie kan gjøre et opphold i denne byen spesielt meningsfylt. Du kan møte dem på American Center nær Tomsk State University, ved den sentrale fontenen hvor mange Tomichi samles om kvelden, over drinker på en av de mange barene, eller til og med på bussen. Enhver utlending har en tendens til å skille seg ut, men dette kan være en fordel når du prøver detfå venner.

Sibirsk mat
Sibirsk mat

Eating in Tomsk

En av de herligste aspektene ved en sibirsk sommer er maten. Markedene er fulle av deilige frukter og bær, som alle er til premium priser for den reisende som er vant til å betale en arm og et bein for undermålsprodukter. Det finnes et omfattende utvalg av ost og andre meieriprodukter, fri for prosessene som ofte gjør USAs dagbok blid og mangler konsistens. På enkelte tider i uken kan du besøke boder som selger ferskt slaktet kjøtt eller nyfanget fisk. Sørg for å være oppmerksom på enhver gammel kvinne ved siden av veien med grønnsaker til salgs – de er nesten alltid hjemmedyrkede og deilige.

Tomsk er en del av Russland som er unik for den østeuropeiske reisende. Den lille størrelsen og fellesskapsatmosfæren, sammen med dens nærhet til store furuskoger, gjør det til en flukt fra storbyen Russland som de fleste turister er kjent med. Fjorten timer med tog tar deg til en større by, Krasnoyarsk, og deretter kan du kjøre den transsibirske jernbanen videre til Novosibirsk. Men gitt Tomsks karakter og kvalitet, er det lite sannsynlig at noen besøkende har det travelt med å forlate.

Anbefalt: