13 tips for å unngå kultursjokk i India
13 tips for å unngå kultursjokk i India

Video: 13 tips for å unngå kultursjokk i India

Video: 13 tips for å unngå kultursjokk i India
Video: По следам древней цивилизации? 🗿 Что, если мы ошиблись в своем прошлом? 2024, Kan
Anonim
Ku i India
Ku i India

Hvis du besøker India for første gang, føler du deg sannsynligvis litt bekymret, og vet ikke hva du kan forvente. Dette er fullt forståelig og er noe alle som reiser til India opplever. India er ganske ulikt noe annet sted i verden og er et angrep på alle sanser, så kultursjokk er uunngåelig! Det er en del av det som gjør India til et så forbløffende, livsforandrende sted.

Kultursjokket kan imidlertid minimeres noe hvis du vet på forhånd hva du går inn for. Informasjonen i denne artikkelen vil hjelpe. Les også opp om disse vanlige problemene du kan forvente i India, etikettefeil du bør unngå i India og stereotypier om India.

1. Forlater flyplassen i India

Å gå ut av flyplassen kan være en desorienterende opplevelse. Du vil sannsynligvis bli truffet av to ting samtidig - varmen og svermen av mennesker. Med mindre du kommer fra et varmt og fuktig land, vil du definitivt merke en endring i været de fleste steder i India. Mengden mennesker i India er det som virkelig krever litt å bli vant til. Det er bare så mange av dem! De er over alt, og du kan ikke la være å lure på hvor de alle kom fra og hvor de skal. Dessuten vil du legge merke til at de fleste av dem er menn.

2. Veier i India

Kaos erordet som best beskriver indiske veier! En tur i taxi kan være en hårreisende opplevelse, enn si å prøve å krysse en vei som fotgjenger. Det er et system der mindre kjøretøy vanligvis viker for større kjøretøy, og de største kjøretøyene styrer veien. Sjåfører vever seg over hele veien, kjører forbi fra begge sider og skjærer andre kjøretøy av i rundkjøringer i stedet for å gi etter. For å faktisk krysse en vei, må du forberede deg på å gå ut foran møtende trafikk. Vær imidlertid ikke så bekymret, siden sjåførene er vant til dette og vil stoppe. Det beste du kan gjøre er å følge strømmen og følge alle andre som krysser veien samtidig. Hold hånden opp mot trafikken og se selvsikker ut. Selve veiene er i ulike tilstander. Uforseglede veier, veier fulle av jettegryter og delvis oppgravde veier er vanlig. Imidlertid har India også noen utmerkede motorveier.

3. Kyr og andre dyr i India

I likhet med hvordan noen lurer på om kenguruer kan finnes i byer i Australia, lurer de også på om kyr virkelig streifer rundt i gatene i India. Faktisk er det sant om kyrne. Du vil finne disse fryktløse skapningene som snirkler seg over alt, selv på stranden. De er også enorme, men stort sett ganske ufarlige (selv om det har vært rapporter om at kyr tilfeldig går berserk og angriper mennesker). Avhengig av hvor du reiser i India, er det sannsynlig at kyr ikke vil være de eneste dyrene du vil se på veiene. Esler og oksevogner er også vanlige. Hvis du drar til ørkenstaten Rajasthan, er du nestengarantert å se kameler trekke vogner gjennom byene.

4. Lyder i India

India er ikke et stille land. Indianere elsker å bruke hornet når de kjører bil. De tuter når de svinger, når de kjører forbi, og ustanselig når det er kjøretøy i veien. Den konstante støyen er noe av det mest drenerende med å være i India. Mumbai-regjeringen prøvde en gang å implementere en "No Honking Day", men den ble møtt med sjokk og vantro fra mange sjåfører. Det er andre høye lyder å slite med også - byggestøy, gateprosesjoner, høyttalere og band som brøler under festivaler, og bønn fra moskeer. Selv folk er ofte høylytte og bråkete! Hvis du ikke kan forstå hva de sier, kan det hende du tror de har en kamp på grunn av volumet og tonen i samtalen. Hvis du tror lyden vil være et problem for deg, ta med ørepropper eller støyreduserende hodetelefoner.

5. Lukter i India

Luftene av India kan være det beste og det verste med landet. Stanken av søppel og urin er vanlig, men det er også de berusende rike aromaene av krydder og røkelse. Kveldene er en fantastisk tid for å utforske Indias gater når lukten av ferske krydder kommer opp fra snacksbodene langs veien, og folk brenner røkelse for gudene under kveldsbønnen.

6. Folk i India

Spør turister som har vært i India hva de likte best, og en ting de vanligvis vil si er menneskene. Det indiske samfunnet er veldig sammensveiset, og indianerne er hjertevarme og nysgjerrige. De vil ofte gåut av deres måte å bli venn med og hjelpe utlendinger. Imidlertid er personlig plass og privatliv ukjente konsepter for de fleste indere. Ulempen med dette er at de har en tendens til å stirre og stille mange spørsmål, mange av dem personlige. Det kan være konfronterende hvis du ikke forventer det, men ikke vær redd for å stille de samme spørsmålene i retur. Du vil ikke fornærme deg. Faktisk vil folk være glade for at du har fattet interesse for dem.

Det som kan være mer irriterende er de gjentatte forespørslene om å posere for bilder og selfies, spesielt fra grupper av unge gutter. Vær oppmerksom på at intensjonene deres ikke alltid er ærefulle (de kan for eksempel bruke bildene til å dikte opp historier om seksuelle møter med utenlandske kvinner), og at du bør avslå hvis du ikke føler deg komfortabel.

I tillegg, en ting du vil se mye er hodeslingren eller boblen. Det kan være forvirrende hvis du ikke er vant til det!

7. Skitt i India

Det er sannsynlig at du vil bli sjokkert over mangelen på sanitærforhold, og mengden skitt og søppel som ligger rundt i India. Dessverre er samfunnssansen ikke utbredt i India. For de fleste indianere er det viktigste å holde hjemmene deres rene. Så lenge søppelet ikke er i hjemmet deres, er de vanligvis ikke plaget. De er fornøyde med å vite at en feiemaskin eller filleplukker vanligvis kommer og rydder opp. Det meste blir resirkulert i India, og å plukke i søppel er én måte å tjene penger på.

8. Fattigdom i India

Den åpenbare fattigdommen og tiggingen i India er de mest konfronterende og vanskeligste tingene åaksepterer. Kontrasten mellom rik og fattig er så åpenbar, og man blir aldri vant til den. På den ene siden av gaten kan du se palassaktige leiligheter, mens på den andre siden bor folk i provisoriske hus på fortauet. Det er naturlig, som en relativt velstående utlending, å føle at du vil gjøre noe for å hjelpe. Det kan imidlertid gjøre mer skade enn nytte til tross for gode intensjoner. Det er viktig å huske på at indianere vil at turister skal nyte å utforske landet deres, ikke løse problemene.

9. Landskap i India

Det flotte med India er at det er en fotomulighet rundt hvert hjørne, så hold kameraet ditt tilgjengelig! Naturen er så fantastisk og fremmed, og full av historie, at hvert bilde du tar vil være interessant. Spesielt gatefotografer vil elske det.

10. Utvikling i India

Den blomstrende økonomien og den blomstrende utviklingen har gjort India mye mer reisevennlig de siste årene. Vestens innflytelse merkes i de fleste byer, med supermarkeder og kjøpesentre som kommer opp over alt. Indias middelklasse vokser og har mer disponibel inntekt å bruke. De fleste har nå mobiltelefoner. Mange har datamaskiner og internett. Byer som Mumbai og Delhi har blitt ganske kosmopolitiske, med et økende antall moderne restauranter, barer og klubber.

11. Dag-til-dag-aktiviteter i India

Forvent at det vil ta mye mer tid å få ting gjort enn hva det ville gjort hjemme. Det er ineffektive prosesser å håndtere, motstridende informasjon som er gitt, ogstenginger på grunn av lunsjpauser å stri med. Å, og selvfølgelig folkemengdene! Det kan være en utfordring å finne ut hvordan og hvor man skal få ting gjort. Ting som gir mening hjemme, gir ikke mening i India, og omvendt. Noe av det verste du kan gjøre er å spørre: "Hvorfor?" fordi det ofte ikke er noe logisk svar. India er et flott land for å bygge (og teste) tålmodighet. Men hvis du er utholdende vil det lønne seg. Det er et ordtak som sier at alt er mulig i India, det tar bare tid (og litt penger ved siden av!).

12. Priser i India

Som utlending i India, vær oppmerksom på at prisen du er oppgitt for varer vanligvis vil være mye høyere (vanligvis opptil tre ganger mer) enn prisen indianere ville betale. Derfor er det viktig å forhandle. Aldri godta den første prisen gitt. Begynn med disse tipsene for å forhandle på markeder.

13. Sikkerhet i India

Du har kanskje hørt om at India blir omt alt som "utrygt". I virkeligheten, for utenlandske turister, er India egentlig ikke mer utrygt enn noe annet sted. Imidlertid kan det unektelig være ubehagelig. Kvinner kan forvente å få uønsket oppmerksomhet fra menn, og dette kan inkludere å bli trakassert eller famlet. Hvis du er en kvinne som reiser alene, bør du vurdere å besøke Sør-India først, spesielt Tamil Nadu hvor trakassering er mye mindre utbredt.

Alt i alt tar det litt tid å tilpasse seg India. Men om ikke lenge vil du finne deg selv å falle inn i et hat-kjærlighetsforhold til landet, dets frustrasjoner og dets merkelige immaterielle appell.

Anbefalt: