El Dia de los Muertos (De dødes dag) i Phoenix

Innholdsfortegnelse:

El Dia de los Muertos (De dødes dag) i Phoenix
El Dia de los Muertos (De dødes dag) i Phoenix

Video: El Dia de los Muertos (De dødes dag) i Phoenix

Video: El Dia de los Muertos (De dødes dag) i Phoenix
Video: 🏆CGI 3D Animated Short Film🏆: "Dia De Los Muertos" - by Team Whoo Kazoo + Ringling | TheCGBros 2024, Kan
Anonim
El Dia de los Muertos
El Dia de los Muertos

De dødes dag er ikke som Halloween i det hele tatt. De to dagene som omfatter feiringen av de dødes dag er faktisk helligdager i Mexico. Det er derfor ikke overraskende at siden et betydelig antall mennesker fra Mexico og med forfedre fra Mexico bor i Arizona, er det en populær feiring her.

The Arizona Museum of Natural History ga denne forklaringen av El Día de los Muertos, eller, på engelsk, Day of the Dead:

  • De dødes dag er et ritual urbefolkningen i Mexico har praktisert i mer enn 3000 år. Det feires fortsatt i Mexico så vel som visse deler av USA og Mellom-Amerika. Innfødte aztekere og andre meso-amerikanske sivilisasjoner så på døden som fortsettelsen av livet snarere enn slutten. I USA og visse deler av Mexico er det tradisjonelt for familier å bygge hjemme altere dedikert til de døde. De plasserer blomster, mat, bilder av den avdøde og tente lys rundt alterne.
  • Many Valley-byer arrangerer Day of the Dead-feiringen hvert år de to første dagene i november. Noen ganger vil folk ta på seg hodeskallemasker og danse for å hedre avdøde kjære. Trehodeskallene, eller calacas, er ogsåplassert på altere. En slektning eller en venn spiser ofte sukkerhodeskaller, med navnet til den døde personen på pannen.
  • Day of the Dead-feiringer/utstillinger i Phoenix-området

    Alle datoer, klokkeslett, priser og tilbud kan endres uten varsel.

    CelebramosSjekk kalenderen for Phoenix Public Libraries for håndverk, endre utstillinger og andre spesielle aktiviteter knyttet til El Día de los Muertos.

    - - - - -

    Ofrenda at Desert Botanical GardenAltrene er originale stykker spesielt laget for denne feiringen av lokale artister. Inkludert med hageinngang. Desert Botanical Garden, Phoenix.

    - - - - -

    Dia de los Muertos-festivalenEn kunstner Mercado holdt mot slutten av oktober og viste frem et utvalg tradisjonelle og moderne varer, smykker og kunst og håndverk. Live artist demonstrasjoner, live tradisjonell musikk og dans, sukker skull produksjon. Prosesjon og samfunns alter. Gratis inngang. Mesa Arts Center.

    - - - - -

    Día de los Muertos Festival/PhxMaskede underholdere og musikere vil underholde med forestillinger innen musikk, dans og teater for å hedre våre forfedre og feire arven vår og tradisjoner. En samling av kunstnere og familier. Mat tilgjengelig for kjøp. Vanligvis siste helgen i oktober. Gratis inngang. Steele Indian School Park, Phoenix

    - - - - -

    Day of the Dead BreadDay of the Dead-brød tilbys på mer enn 40 Food Citybakerier over hele Arizona. Dette skumle brødet med kreativt utseende selges i pakker i familiestørrelse i Food City-butikkene mot slutten av oktober.

    Anbefalt: