Albuquerque Marigold Parade for Dia de Los Muertos

Innholdsfortegnelse:

Albuquerque Marigold Parade for Dia de Los Muertos
Albuquerque Marigold Parade for Dia de Los Muertos

Video: Albuquerque Marigold Parade for Dia de Los Muertos

Video: Albuquerque Marigold Parade for Dia de Los Muertos
Video: NM True TV - Dia de los Muertos Marigold Parade 2024, Kan
Anonim
Dia de los Muertos
Dia de los Muertos

Den første søndagen i november i Albuquerque betyr Marigold Parade, en feiring av Dia de los Muertos. Marigold Parade er en populær lokal tradisjon, kjent for sin Calavera-kunst, musikk og følelse av fellesskap. Folk fra alle steder i Albuquerque kommer inn i sørdalen for dagen, kledd i kostyme og hvitt ansikt for å minnes de levende og de døde.

Dia de Los Muertos, eller de dødes dag, er en eldgammel tradisjon med røtter i Mexico. Den feirer livet til de som har gått videre og hedrer dem med et alter, eller ofrenda, som ofte inneholder bilder av den kjære, sammen med favoritteiendommene deres og andre gjenstander som forteller historien deres.

The Marigold Parade har sine røtter i kunsten til Jose Guadalupe Posada, som fremstilte mennesker som skjeletter eller Calaveras. Alle er like når de bærer skjelettmasken med hvit ansikt, rik eller fattig, syk eller frisk, ung og gammel. Posada Calavera lo alltid og så ut til å være opp til ugagn, og den tradisjonen fortsetter i Marigold Parade i dag. Calavera-ansiktene er glade, ikke dystre, og paradedeltakere er kanskje ikke oppe i ugagn, men de har det bra.

Paraden og feiringen er gratisarrangementer.

Smoke Bearers kledd i Calavera stil velsignebegynnelsen av den årlige Marigold Parade som finner sted i South Valley of Albuquerque, New Mexico hvert år til ære for Dias De Los Muertos
Smoke Bearers kledd i Calavera stil velsignebegynnelsen av den årlige Marigold Parade som finner sted i South Valley of Albuquerque, New Mexico hvert år til ære for Dias De Los Muertos

Dia de Los Muertos-feiring og ringblomstparade

Årets dato er 5. november 2017. Følg med på nettsiden deres for detaljer.

Hvert år begynner høydepunktet av dagens feiringer med paraden. Hvem som helst kan ha en flyte, så lenge den har Dia de Los Muertos-temaet og har ringblomster som dekorasjon. Alle på flottøren må ha på seg Calavera. Det er ingen Halloween-kostymer, ingen spøkelser eller ghouls, og ingen onde ånder, for å inkludere La Llorona. Paraden er en familiebegivenhet.

Paraden begynner ved Bernalillo County Sheriff's understasjon, som ligger ved Centro Familiar og Isleta, og fortsetter nordover på Isleta til Westside Community Center, som ligger på 1250 Isleta Boulevard. Paraden begynner klokken 14. I tillegg til flottører dekorert med ringblomster og Calavera-deltakere, er lavkjørere en paradetradisjon og andre biler fra områdets bilklubber. Paraden er vanligvis over kl. 15.00, men feiringen fortsetter på samfunnshuset til kl. 18.00

Etter å ha gledet seg over paraden, gå til Westside Community Center for mat, musikk, kunst og en stor utstilling av altere.

Dia de los Muertos kunst- og håndverksmessen har kunst, folkekunst, håndverk, klær og andre gjenstander med Dia eller meksikansk/chicano-temaer. Alt arbeid er origin alt; ingen masseproduserte varer er tillatt.

Matleverandører vil ha en rekke matvarer når du blir sulten. Musikk får deg til å danse. Fordi allekjoler i tradisjonell Calavera, kvinner i store hatter og fancy gammeldagse kjoler kan sees danse sammen med menn i dress og toppluer. Det er en festlig forsamling av glade skjeletter som nyter livet.

Altrene, eller ofrendas, er satt opp inne i treningsstudioet på samfunnshuset. Et Dia de Los Muertos- alter hedrer noen som har berørt et liv, fra familiemedlem til samfunn eller historisk leder. Altrene erkjenner den positive innvirkningen en person hadde på noens liv. Altere inneholder tradisjonelt fotografier, minner avdøde var glad i, et utvalg av avdødes favorittmat og en kopp vann som de kunne «drikke». Et fat med s alt står også på alteret for å krydre maten, og ringblomster, krysantemum og papirblomster som dekorasjon. Alterne inkluderer også noen ganger sukkerhodeskaller, bøker, helgenbilder og røkelse. Alterne er så forseggjorte eller så enkle som skaperen deres ønsker. De er et minne om en som nå er borte.

Parkering for Marigold Parade

Parkering er uansett hvor du kan finne den i nærheten av paraden. Inngang må være fra sør via Rio Bravo eller vestover via Coors fordi Isleta er stengt i nærheten av samfunnshuset.

The South Broadway Cultural Center har en Dia de Los Muertos-feiring samme dag.

The Mission Statement of the Parade and Celebration

Vårt oppdrag er å utøve kulturell selvbestemmelse, styrke fellesskapet og fremme kulturell utveksling gjennom generasjons læring og uttrykk gjennom kunst, musikk, mat, dans og politisk satire. Vi ønsker å fremme stoltheti South Valley og kulturell identitet gjennom vår grasrot, ikke-bedriftsorganisering.

Anbefalt: