Irske tollforskrifter og tollfri import
Irske tollforskrifter og tollfri import

Video: Irske tollforskrifter og tollfri import

Video: Irske tollforskrifter og tollfri import
Video: Šta stranci misle o Srbiji? Svi žive i rade u Novom Sadu 2024, Kan
Anonim
Duty Free! Lokken er sterk, men hva kan du lovlig bringe inn i Irland? Ikke bli fanget ut
Duty Free! Lokken er sterk, men hva kan du lovlig bringe inn i Irland? Ikke bli fanget ut

Å kjenne tollbestemmelsene og reglene for tollfri import til Irland er viktig for å unngå forsinkelser og store gebyrer ved innreise til landet. Du har sannsynligvis drømt om din irske ferie i flere måneder, så det siste du ønsker er å starte ferien med en skatteansvarlig som stiller deg ubehagelige spørsmål om hvilke gjenstander du tar med inn i landet.

Den beste måten å unngå problemer på er å kjenne til de irske tollforskriftene før du i det hele tatt pakker kofferten og bare ta med beløpet som er tollfritt og lovlig til Irland. Det betyr at du kjenner til mange sigaretter, flasker vin eller "gaver" (det overordnede uttrykket for kostbare små gjenstander, inkludert smykker og lignende) får det helt klart.

Generelt sett er irske tollregler veldig enkle å forstå, så det vil være enkelt å fortolle hvis du følger reglene. Men hva er egentlig reglene? Her er en oversikt over irske tollregler som gjelder for alle reisende.

Generell tollinformasjon for Irland

Etter at du har gått gjennom passkontrollen og deretter hentet bagasjen ved bagasjeutlevering, kommer du til tollområdet før du går ut i den offentlige delenav flyplassen. Vær oppmerksom på at tollvesenet innen EU (EU) vanligvis bruker tre kanaler – den blå kanalen er kun for reiser innenfor EU, og bør aldri brukes hvis flyet ditt har sitt opphav utenfor EU.

Det forlater de grønne og røde kanalene for reisende som kommer inn på transatlantiske flyvninger, eller de fra Emiratene. Alle reisende som kommer til Irland fra utenfor EU må bruke enten den røde eller den grønne kanalen (og fargekoden vil være tydelig når du er der personlig).

Hvis du har varer over grensene definert nedenfor, må du gå gjennom den røde kanalen, deklarere varene og svare på alle spørsmål. Hvis varene du frakter er innenfor grensene (se nedenfor), kan du bruke den grønne kanalen.

Husk at stikkprøver fortsatt er mulig i den grønne og den blå kanalen, der tollvesenet er veldig flinke til å oppdage mistenkelige bagasjemerker. Merk at din nasjonalitet ikke kommer inn i ligningen - tollvesenet er kun opptatt av bevegelser av varer mellom land, ikke hvem som frakter dem (med unntak av mindreårige, som for eksempel ikke har fritak for alkohol og tobakk).

Vær oppmerksom på forbudte varer

Vær oppmerksom på at visse varer er tot alt forbudt å importere til Irland, under alle omstendigheter, disse er:

  • Farlige stoffer,
  • uanstendige eller obskøne varer (et definisjonsspørsmål fordi Irland ikke er så konservativt som det en gang var. Vanlig voksenunderholdning, prevensjonsmidler og "ekteskapelig hjelpemidler" selges lovlig i Irland og er derfor tillatt).
  • planter eller løker,
  • levende eller døde dyr,
  • fjærfe, fugler eller egg,
  • høy eller halm (selv når det brukes som emballasjemateriale), og
  • kjøtt, meieri og kjøtt eller meieriprodukter (med mindre de er produsert i EU og identifisert med et EU-helsemerke, og kun i mengder for personlig konsum).

Merk at tyggetobakk også er forbudt i Irland, men ikke i Nord-Irland.

Import av avgiftsfrie varer til Irland

Duty-free betyr ikke nødvendigvis billig (det lønner seg virkelig å gjøre litt research her, hvis du har tid), men generelt sett er sigaretter billigere i de fleste andre land i verden enn i Irland. På grunn av avgiftene på alkohol i Irland, vil du sannsynligvis finne det billigere (men mindre morsomt) å ta med noe av ditt eget fra utlandet. Imidlertid er det strengt håndhevede kvoter for import av tollfrie varer til Irland (og andre EU-land, hvis du foretar et mellomlanding i for eksempel Frankfurt eller Paris). Maksimumsmengdene som kan importeres uten toll og avgifter er:

  • 200 sigaretter or
  • 100 sigarillos or
  • 50 sigarer or
  • 250 gram tobakk (alt per voksen);
  • 1 liter brennevin (f.eks. whisky, gin eller vodka) or
  • 2 liter mellomprodukter (f.eks. musserende eller sterk vin, portvin, sherry),
  • 4 liter stillevin,
  • 16 liter øl (alt per voksen);
  • varer (hovedsakelig gaver, eller noe du ikke vil ta med deg hjem)til den maksimale verdien på € 430 per voksen og
  • € 215 per barn under 15 år.

Vær oppmerksom på at godtgjørelsene for flybesetninger er mye lavere. Reglene ovenfor gjelder for fritids- og forretningsreisende.

Importere billige varer fra andre EU-land til Irland

Hvis du kjøper varer i andre EU-land, skal alle relevante avgifter og avgifter allerede være bet alt i landet - derfor kan du i henhold til "fri bevegelse av varer" som er en del av EU-traktatene ta med deg ting over grensen uten problemer. Forutsatt at du kommer fra EU, vil en pose full av sprit og sigaretter i rimelige mengder og enkelt syn ikke engang heve øyenbrynet til en tollbetjent. Men bare hvis du handler innenfor rimelighetens grenser, og for "personlig bruk". For å ha en retningslinje for reisende, er følgende mengder generelt akseptert for personlig bruk (som voksen):

  • Sigaretter - 800.
  • cigarillos - 400.
  • sigarer - 200,
  • røyketobakk - 1 kg,
  • brennevin som whisky, vodka eller gin - 10 liter,
  • mellomprodukter som sherry, portvin eller lignende - 20 liter
  • vin - 90 liter, men maks 60 liter kan være musserende vin,
  • øl - 110 liter.

Merk at det ikke er noen forskjell mellom merker og/eller kvalitet - 60 liter musserende vin kan være Dom Pérignons fineste årgang eller den billigste vinen på supermarkedet.

Det skilles imidlertid med hensyn til opprinnelsen til sigaretter - maksim alt 300 sigaretter kjøpt i Bulgaria,Kroatia, Ungarn, Latvia, Litauen eller Romania kan importeres. Opprinnelsesfylke bestemmes av skattestempelet på selve pakken. Det betyr at hvis du kjøpte de billige østeuropeiske sigarettene på et tysk eller østerriksk marked (en ulovlig handel i seg selv), kvalifiserer de ikke på magisk vis som tyske eller østerrikske sigaretter for importformål. Opprinnelseslandet er det som betyr noe her.

Hvordan håndtere toll med stil

Den beste måten å komme seg gjennom irske tollvesen på er å være vennlig, svare sannferdig på spørsmål og spør en offiser om hjelp hvis du er i tvil. Å betale skatt er alltid billigere enn å bli tatt for smugling. Selv om denne lavmælte tilnærmingen kanskje ikke er for alle: Oscar Wilde ble en gang spurt av US Customs om han hadde noe å deklarere. "Ingenting annet enn mitt geni," spøkte den irske forfatteren.

Anbefalt: