Tollforskrifter og regler for reisende som ankommer Island

Innholdsfortegnelse:

Tollforskrifter og regler for reisende som ankommer Island
Tollforskrifter og regler for reisende som ankommer Island

Video: Tollforskrifter og regler for reisende som ankommer Island

Video: Tollforskrifter og regler for reisende som ankommer Island
Video: Ночной японский паром ⛴️🎌 | 16-часовая паромная переправа из Отару в Ниигату на Син Нихонкай 2024, Kan
Anonim
fly og bagasje på rullebanen
fly og bagasje på rullebanen

Tollforskriftene på Island kontrolleres av det islandske tolldirektoratet. For å sikre at din ankomst til Island går problemfritt, her er alt du trenger å vite om gjeldende tollbestemmelser.

Typiske reiseartikler som klær, kameraer og lignende personlige varer som anses som normale for formålet med besøket ditt kan tas med gjennom tollen på Island, uten å måtte deklareres. Hvis du ikke har noe å deklarere kan du gå gjennom den grønne tolllinjen, men vær oppmerksom på at du kan bli plukket ut for en stikkprøvekontroll. Hvis du tror at noen av varene du har med deg må deklareres, feiler du på den sikre siden og går gjennom linjen for god å deklarere. Det er bedre å ha vært for forsiktig enn å bli valgt ut for en tilfeldig kontroll og være i strid med tollforskriftene.

Kontanter

Island tillater reisende å ta med så mye valuta de vil, men de må oppgi om de har med seg mer enn 10 000 euro, eller tilsvarende beløp i en annen valuta, i kontanter, reisesjekker, eller en annen form. Deklarasjonsskjemaer er tilgjengelig i RED tollporten, men de kan også fylles ut online.

Gaver kan tas med til eller fra Island opp til en verdi på 10 000Islandsk krone (ISK), som tilsvarer rundt $81 amerikanske dollar (USD).

Alkohol og tobakk

Minstealder for å ta med alkohol til Island er 20 år. Det er imidlertid litt komplisert med tanke på hvor mye alkohol du har lov til å ta inn.

Generelt kan du ta med opptil 4,5 liter vin, 1,5 liter brennevin (alt med 22 volumprosent alkohol), eller 18 enheter (flasker eller bokser) øl, men disse kan tas med i en antall forskjellige kombinasjoner. Eksempelkombinasjoner er tilgjengelige online. En akseptabel kombinasjon av alkohol vil for eksempel være 1 flaske vodka og 6 bokser øl eller 3 flasker vin og 6 bokser øl.

Tobakksprodukter er tillatt hvis du er 18 år eller eldre, men er begrenset til 200 sigaretter per voksen eller 250 gram løs tobakk.

Gaver

Hvis du ankommer Island med en gave til en person bosatt i landet, trenger du ikke betale toll på gaven så lenge den er verdt 13 500 kroner eller mindre. For varer verdt over 13.500 kroner, påløper toll kun det beløpet som overskrider grensen. Bryllupsgaver er unntatt fra denne prisbegrensningen så lenge de anses som en passende bryllupsgave. Importavgifter fravikes også for gaver beregnet på flere (med bevis), hvis den er sendt fra utlandet og det er bevis på et forhold mellom avsender og mottaker, eller hvis mottakeren kan bevise gaven for en spesiell anledning.

Medisin

Island tillater reisende å ta med personlige reseptbelagte medisiner (opptil 100 dagers forsyning) utentolldeklarasjon. Islandske tollere kan be om en formell legeerklæring.

Kjæledyr

Hvis du vil ta med kjæledyret ditt til Island, gjør deg kjent med importkravene som er pålagt av den islandske mat- og veterinærmyndigheten. Island begrenser kraftig import av dyr og krever flere medisinske behandlinger samt dyrekarantene ved ankomst. Det er et søknadsskjema for inngang til kjæledyr du må fylle ut. Hvis du tar med kjæledyret ditt uten tillatelse, kan det bli nektet adgang eller avlivet. Ta kun med kjæledyret ditt hvis du absolutt må, følg retningslinjene for å ta med hunder og katter til Island.

Begrensede varer

Ikke ta med ulovlige stoffer og narkotika, reseptbelagte medisiner som ikke er til personlig bruk eller i store mengder, våpen og ammunisjon, telefoner (unntatt mobiltelefoner), planter, spesi altilpassede radio- og fjernkontrollartikler, fyrverkeri, eksotiske dyr, fiskeutstyr, rideutstyr (inkludert klær og hansker), eller snustobakk. I tillegg vil våpen med blader over 12 centimeter, switchblades, stilettkniver, knoker, batonger, armbrøster og håndjern ikke være tillatt. Når det gjelder å ta med mat, vær oppmerksom på at ukokt melk, egg og kjøtt, inkludert tørket kjøtt, vil bli konfiskert av tollmyndighetene.

Anbefalt: