Reiser til Asia i november

Innholdsfortegnelse:

Reiser til Asia i november
Reiser til Asia i november

Video: Reiser til Asia i november

Video: Reiser til Asia i november
Video: 🇹🇭elsker du å reise til asia?? 2024, Kan
Anonim
Yi Peng-festivalen i Chiang Mai, Thailand
Yi Peng-festivalen i Chiang Mai, Thailand

Når du planlegger en reise til Asia i november, er både været og hva som skjer i landene du ønsker å besøke viktige deler av prosessen.

November markerer vanligvis overgangen til monsunsesongen, og bringer tørrere vær til store deler av Sørøst-Asia. Mens populære reisemål som Thailand, Laos og Vietnam akkurat begynner å gå inn i den kjølige og tørre travle sesongen, har Kina, Japan og resten av Øst-Asia allerede å gjøre med kaldt vær. Snø kan allerede dekke toppen av fjell.

Selv om prisene i land som Thailand allerede vil begynne å stige i påvente av den travle sesongen, er november et godt tidspunkt å reise fordi det regnes som en skuldersesong. Vær oppmerksom på at folkemengdene vokser rundt jul, nyttår og kinesisk nyttår.

I mellomtiden blir det mye roligere på Bali. De mange australske reisende som besøker Bali nyter det varmere og roligere været hjemme på den sørlige halvkule.

Så det er fortsatt mange steder å finne solskinn rundt i Asia i november. Legg til å oppleve en av de spennende festivalene som finner sted i november og de tilstøtende månedene, og du vil oppdage at høsten er en flott tid å reise i Asia.

Asia i november
Asia i november

Festivaler og høytider

Mange festivaler og høytider i Asia er basert på lunisolar-kalenderen, så datoene kan endres fra år til år.

Her er noen av de store høstbegivenhetene som ofte finner sted i november:

  • Diwali i India: Staves også "Deepavali", den fem dager lange hinduistiske lysfestivalen er fantastisk vakker. Datoer endres hvert år, men Diwali feires vanligvis mellom oktober og desember. Diwali feires av folk i India, Sri Lanka, Malaysia, Singapore, Nepal og andre steder med store hinduistiske befolkninger.
  • Selv om det er uforglemmelig å se lysene, lyktene og fyrverkeriet knyttet til Diwali, kan det å reise i løpet av ferien være skremmende på grunn av folkemengdene som samles. Transport går ned etter hvert som millioner av mennesker reiser for å feire og besøke familiemedlemmer i andre deler av landet.
  • Pushkar Camel Fair i India: Enten du liker kameler eller ikke, tiltrekker Pushkar Camel Fair mange mennesker og dyr. Det er den travleste, men mest spennende tiden å reise i Rajasthan, Indias ørkenstat. Du kommer til å slite ut kameraet ditt på dette fargerike femdagers arrangementet som arrangeres en gang i oktober og november.
  • Loi Krathong i Thailand: Loi Krathong, sammen med Yi Peng, er en av de mest visuelt fascinerende festivalene i Asia. Tusenvis av lysdrevne lykter fyller himmelen sammen med fyrverkeri mens krathongs (små båter med levende lys) flyter på elver. Chiang Mai, eller andre steder i Nord-Thailand, er stedet å være. Datoer varierer, men Loi Krathong er mestofte observert i november. Den festlige høytiden er en favoritt for både lokalbefolkningen og reisende, og derfor vil overnatting og transport være overfylt i Chiang Mai, festivalens episenter.
  • Thailand Full Moon Party: Den månedlige festen som holdes på Haad Rin på øya Koh Phangan er en legende. Ikke gå i nærheten av arrangementet med mindre du er villig til å bli med på dansemoroa hele natten. Fester er ikke alltid den nøyaktige natten for fullmånen på grunn av mange buddhistiske høytider som faller sammen, så sjekk datoene for fullmånefesten før du drar.
  • International Film Festival i Goa, India: Denne årlige begivenheten er noen ganger i november eller desember. Festivalen er en av de mest betydningsfulle filmfestivalene i Asia.

Vær

Været varierer mye i hele Sørøst-Asia. November markerer den offisielle starten på den tørre og travle sesongen i Thailand og nabolandene. Antall regnværsdager synker kraftig etter oktober. Godt vær og turistsesongen begynner også på Sri Lanka. Men etter hvert som disse landene får bedre vær, blir ting vått og hav blir grovt på Bali og deler av Malaysia. Så det er viktig å planlegge litt på forhånd.

Disse destinasjonene har flott vær i november:

  • Hongkong
  • Chiang Mai og Bangkok i Thailand
  • Koh Samet og Koh Chang i Thailand
  • Laos
  • Vietnam (temperaturene i Hanoi vil føles kjølige, men regnet avtar)
  • Myanmar
  • Langkawi Island i Malaysia (litt regn)
  • Sri Lanka (spesielt strendene i sør)
  • Rajasthan i India
  • Mumbai og New Delhi
  • Kathmandu (selv om Himalaya vil ha mye snø)

Et populært reisemål som har spesielt mye varierte værmønstre i Thailand. Mens noen deler av Thailand får mindre og mindre nedbør gjennom hele november, har noen øyer sitt eget mikroklima. Regnet gir seg kraftig i Bangkok og Chiang Mai i løpet av november måned. Med kjøligere temperaturer og langt færre tordenvær, er november en utmerket tid å besøke før folkemengdene strømmer inn for den travle sesongen.

Koh Chang og Koh Samet, begge nær Bangkok, nyter utmerket vær i november, mens Koh Samui og Koh Phangan ofte får mest nedbør i november. Koh Phi Phi og Koh Lipe på Andaman (vest) siden av Thailand tørker ikke opp før rundt desember. Phuket og Koh Lanta, men i nærheten av de andre øyene er ofte unntak med godt vær i november. Stormene rammer sporadisk.

Du vil kanskje unngå disse stedene i november hvis du ser etter flott reisevær:

  • Nordlige deler av Kina
  • Bali (regn annenhver dag)
  • Kuala Lumpur i Malaysia (mye regn)
  • Perhentian-øyene i Malaysia (tøffe hav og bedriftsnedleggelser)
  • Tioman Island i Malaysia
  • Koh Samui og Koh Phangan i Thailand
  • Singapore (været er vanligvis jevnt gjennom hele året, men de våteste månedene er mellom november og januar)

Høstløvverk i Øst-Asia kan fortsatt henge seg fast i sørlige områder,Imidlertid vil kaldt vær og snø allerede bremse virksomheten i fjellområder som Himalaya. Noen veier og fjelloverganger på steder som Nepal blir umulige.

Anbefalt: