Hvordan feire El Grito for den meksikanske uavhengighetsdagen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan feire El Grito for den meksikanske uavhengighetsdagen
Hvordan feire El Grito for den meksikanske uavhengighetsdagen

Video: Hvordan feire El Grito for den meksikanske uavhengighetsdagen

Video: Hvordan feire El Grito for den meksikanske uavhengighetsdagen
Video: CELEBRATING EL GRITO de MEXICO 2022 in MEXICO CITY & THE MILITARY PARADE! (CON SUBTÍTULOS) 2024, April
Anonim
Folkemengder samles i Mexico City for El Grito
Folkemengder samles i Mexico City for El Grito

El Grito er en spesiell tradisjon for å feire den meksikanske uavhengighetsdagen. Den består av meksikanske politiske ledere som leder folket gjennom en spesiell jubel for å feire heltene i Mexicos uavhengighetsbevegelse. El Grito finner sted hvert år natt til 15. september. På denne måten huskes den historiske begivenheten som initierte meksikansk uavhengighet fra Spania hvert år.

Historisk bakgrunn

I de tidlige morgentimer den 15. september 1810 ringte presten for sognekirken i Dolores, Guanajuato, far Miguel Hidalgo, kirkeklokken og ba folket i Mexico reise seg mot myndighetene av det nye Spania. Denne begivenheten blir referert til som "El Grito de Dolores" siden den fant sted i byen Dolores. Dette markerte begynnelsen på Mexicos uavhengighetskrig, selv om Spania ikke anerkjente meksikansk uavhengighet før rundt elleve år senere..

Hvordan feire El Grito

Denne historiske begivenheten minnes hvert år i Mexico natt til 15. september. Folk samles på Zocalos, byens torg og torg for å delta i den patriotiske gløden. I nasjonalpalasset i Mexico City står presidenten på balkongen og leder folkemengden i Grito, og guvernører og ordførere gjør det.det samme i byer over hele landet. Den politiske lederen sier den første delen og mengden svarer "¡Viva!" etter hvert utsagn. Ordene til Grito kan variere, men de er omtrent slik:

¡Vivan los heroes que nos dieron patria! ¡Viva!

¡Viva Hidalgo! ¡Viva!

¡Viva Morelos! ¡Viva!

¡Viva Josefa Ortiz de Dominguez! ¡Viva!

¡Viva Allende! ¡Viva!

¡Vivan Aldama og Matamoros! ¡Viva!

¡Viva nuestra independencia! ¡Viva!

¡Viva Mexico! ¡Viva!

¡Viva Mexico! ¡Viva!¡Viva Mexico! ¡Viva!

På slutten av den tredje ¡Viva Mexico! presidenten ringer på klokken som representerer klokken som far Miguel Hidalgo ringte da han ba folket om å reise seg mot den spanske kronen. Publikum går amok med flagg, ringende støymakere og sprayer skum. Så lyser fyrverkeri opp himmelen mens publikum jubler. Senere synges den meksikanske nasjonalsangen.

Where to Celebrate "El Grito"

Hvis du tilbringer den meksikanske uavhengighetsdagen i Mexico, og du liker å være en del av en stor folkemengde, bør du ta deg til byens torg i hvilken som helst by du måtte være i rundt kl. 22.00 (eller tidligere). for å få en god plass) 15. september for å delta i el grito. De beste reisemålene er:

  • Mexico CityPå Mexico Citys hovedtorg, Zocalo, starter den meksikanske presidenten gritoen fra balkongen til Palacio Nacional mens hundretusenvis av tilskuere oppmuntre. Gritoen etterfølges av synging av nasjonalsangen og fyrverkeri.

  • DoloresHidalgoDenne lille byen i delstaten Guanajuato er kjent som Cradle of Mexican Independence. Her kan du feire årsdagen for Hidalgos rop om uavhengighet i byen der det oppsto. Om morgenen den 16. september er det en borgerparade, og andre festligheter for å minnes anledningen.

  • QueretaroDenne UNESCOs verdensarvby er fødestedet til heltinnen til Mexicos uavhengighetsbevegelse, Josefa Ortiz de Dominguez, ofte referert til som La Corregidora, som fikk beskjed til Hidalgo om at de kongelige styrkene fulgte opprørernes planer, og fikk ham til å starte krigen (tidligere enn opprinnelig planlagt). Byen feirer på en storslått måte, med fyrverkeri og en festlig atmosfære.

  • San Miguel de AllendeFødselsstedet til Ignacio Allende, en av lederne for den meksikanske uavhengighetsbevegelsen, San Miguel de Allende er en nydelig koloniby som er veldig populær blant expats. Feiringen her er overstrømmende, og siden byens Fiesta de San Miguel finner sted rundt samme datoer, er det mye å se og gjøre.
  • Noche Mexicana i Sanborns Mexico City
    Noche Mexicana i Sanborns Mexico City

    Noche Mexicana

    Det finnes imidlertid alternative måter å feire Mexicos uavhengighet på. Mange restauranter, hoteller og nattklubber tilbyr spesielle Noche Mexicana-feiringer, blant andre arrangementer som finner sted den kvelden. Det er en morsom kveld for fest ute på byen. Mange familier har sin egen Noche Mexicana i hjemmene sine, noen ganger inviterer venner og utvidede familie til å komme over og spisetradisjonelle festlige meksikanske retter som pozole, chiles og nogada eller taco.

    Anbefalt: