Besøker Sainte-Chapelle i Paris, Frankrike

Innholdsfortegnelse:

Besøker Sainte-Chapelle i Paris, Frankrike
Besøker Sainte-Chapelle i Paris, Frankrike

Video: Besøker Sainte-Chapelle i Paris, Frankrike

Video: Besøker Sainte-Chapelle i Paris, Frankrike
Video: When Should I Visit Sainte Chapelle? | Paris Travel Guide 2024, Kan
Anonim
Glassmalerier i øvre kapell, Sainte Chapelle-kirken, Paris, Frankrike
Glassmalerier i øvre kapell, Sainte Chapelle-kirken, Paris, Frankrike

Ste-Chapelle ligger i Palais de la Cité, setet for kongelige fra det 10. til det 14. århundre, og er et av Europas fineste eksempler på høygotisk arkitektur, og tilbyr en lysende, eterisk skjønnhet som mange besøkende til Paris opplever dessverre aldri.

Ste-Chapelle ble bygget mellom 1242 og 1248 under ordre fra kong Louis IX, og ble bygget som et kongelig kapell for å huse de hellige relikvier fra Kristi lidenskap. Disse inkluderer tornekronen og fragment av Det hellige kors, som tidligere hadde tilhørt herskerne i Konstantinopel da det var sentrum for kristen makt. Ved å kjøpe relikviene, som langt overgikk de totale kostnadene ved å bygge selve det overdådige kapellet, var Louis IXs ambisjon å gjøre Paris til et "nytt Jerusalem".

Ligger på Ile de la Cité, den sentrale landstripen mellom to bredder av Seinen som definerte grensene til Paris fra tidlig middelalder, ble Palais de la Cité og Sainte-Chapelle hardt skadet under den franske revolusjonen på slutten av 1700-tallet. Mye av Sainte-Chapelle ble rekonstruert, men et flertall av det delikate glassmaleriet er origin alt. Det overdådige øvre kapellet teller en hodesnurrende 1, 113 bibelskscener nøye etset inn i 15 glassmalerier.

Plassering og kontaktinformasjon

Adresse: Palais de la Cité, 4 boulevard du palais, 1. arrondissement

Metro: Cité (linje 4))

Informasjon på nettet: Offisielt nettsted (på engelsk)

Severdigheter og attraksjoner i nærheten

  • La Conciergerie (restene av Paris' første kongelige palass, nylig brukt som fengsel under det revolusjonære terrorregimet)
  • Notre Dame-katedralen (stengt for restaurering etter brann i 2019)
  • Latinerkvartalet
  • Båtturer på Seinen

Kapellets åpningstider

Sainte Chapelle er åpen hver dag og opererer etter forskjellige tidsplaner avhengig av om du besøker i høysesongen eller lavsesong:

  • Fra 1. mars til 31. oktober: 9:00 am to 7:00 pm
  • Fra 1. november til 28. februar: 09:00 til 17:00

Stengedager og -tider: Kapellet er stengt mellom 13.00 og 14.00 i løpet av uken, og 1. januar, 1. mai og juledag.

Alle besøkende må gjennom sikkerhetssjekker ved Palais de Justice. Pass på at du ikke tar med deg skarpe eller farlige gjenstander, da disse vil bli konfiskert.

Merk: Siste billetter selges 30 minutter før kapellet stenger.

Billetter

Voksne betaler full pris for inngang til Sainte-Chapelle, mens barn under 18 år kommer inn gratis i følge med en voksen. Funksjonshemmede besøkende og deres eskorte kommer også inn gratis (med riktig identitetskort). TilOppdatert informasjon om inngangsavgifter, se den offisielle nettsiden.

Paris Museum Pass inkluderer adgang til Sainte-Chapelle. (Kjøp direkte hos Rail Europe)

Guide turer

Guide omvisninger i kapellet er tilgjengelig for enkeltpersoner og grupper. Ring for å reservere. Spesiell assistanse og tilpassede turer er tilgjengelig for funksjonshemmede besøkende (spør på forhånd når du reserverer en tur) Fellesturer i Sainte-Chapelle og den tilstøtende Conciergerie er også mulig.

Tilgjengelighet

Sainte-Chapelle er fullt tilgjengelig for funksjonshemmede besøkende, men noen kan trenge spesiell hjelp. Ring for å spørre om spesielle turer og akkompagnement.

Anbefalt: