Topp 6 feiringer og festivaler i Japan

Innholdsfortegnelse:

Topp 6 feiringer og festivaler i Japan
Topp 6 feiringer og festivaler i Japan

Video: Topp 6 feiringer og festivaler i Japan

Video: Topp 6 feiringer og festivaler i Japan
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, Kan
Anonim

Store japanske festivaler er en morsom, uforglemmelig - og ofte veldig overfylt - måte å se litt av japansk kultur.

Selv om det å kaste bønner for å skremme onde ånder kan forvirre og underholde førstegangsbesøkende, kan reisende virkelig komme bak gleden som er hanami - handlingen med å sette pris på (og feste under) sesongblomstrende blomster. De fire påfølgende helligdagene som utgjør Golden Week i Japan er morsomme, men vær forberedt: halve landet ser ut til å reise samtidig.

Timing er alt når det gjelder store ferier i Japan. Kom litt for sent for spenningen, og straffen din vil være høye overnattingspriser og overfylt transport. Den verste delen? Du betaler kontingenten uten engang å få nyte moroa!

Ikke gå glipp av noe når du reiser i Japan. Planlegg å allerede være plassert for å nyte de store feriene, og kanskje vurdere å unngå å reise i løpet av Golden Week-strekningen helt.

Shogatsu (nyttår)

Fyrverkeri på japansk nyttår, en stor festival i Japan
Fyrverkeri på japansk nyttår, en stor festival i Japan

Å bringe inn det nye året tas veldig seriøst i Japan. Shogatsu, den japanske nyttårsfeiringen, faller på den kjente datoen 1. januar i henhold til den gregorianske kalenderen, men feiringen i Japan er strukket ut dager før og etter. Det erregnes som en av de største festivalene i Japan.

Shogatsu observeres ved å nyte mange tradisjonelle matvarer som varierer mellom regioner i Japan. Mange starter det nye året med å spise soba (bokhvete) nudler ved midnatt for god helse. Ved daggry ber keiseren av Japan for nasjonen.

I motsetning til i Vesten hvor feiringen dreier seg om nyttårsaften og kortvarige forsetter, fokuserer Shogatsu på å bringe velstand i det kommende året - utover bare bakrusgjenoppretting. Ved midnatt ringer buddhistiske templer med klokkene 108 ganger (anslått antall verdslige synder/ønsker).

På samme måte som kinesisk nyttår tilberedes spesiell mat og penger gis til barn i små konvolutter. Gjenforente familier tilbringer tid sammen og spiller spill. Den generelle følelsen handler om ny begynnelse og å sette scenen for velstand.

2. januar får publikum en sjelden godbit bare to ganger i året: tilgang til det indre palassområdet i Tokyo. Den eneste andre dagen offentligheten får lov å komme inn i portene er 23. desember for keiserens bursdagsfeiring.

Mange virksomheter holder stengt til minst 3. januar. En mindre feiring kjent som Coming of Age Day finner sted 9. januar.

  • Når: 30. desember til 3. januar. Merk: Det tradisjonelle japanske nyttåret feires også samtidig med månenyttåret (f.eks. kinesisk nyttår, Tet), osv.).
  • Hvor: Landsdekkende. En stor folkemengde vil samles ved palasset i Tokyo.

Setsubun (The Bean-Throwing Festival)

Folkemengder samlet seg ved en helligdom for Setsubun i Japan
Folkemengder samlet seg ved en helligdom for Setsubun i Japan

Morsomt og bisarrt, Setsubun starter Haru Matsuri (vårfestivalen) i Japan.

Setsubun er en gammel tradisjon som har utviklet seg til et TV-arrangement arrangert av nasjonale kjendiser. Sammen med de store produksjonene settes det opp små scener rundt om i landet, mange ved helligdommer og templer. Godteri og penger kastes inn i folkemengdene som heier og prøver å fange de små gavene.

Hjemme kaster familier bønner (vanligvis soyabønner) i mame-maki-seremonier for å drive bort onde ånder som kan ødelegge ting senere. Ett medlem av husstanden tar på seg en demonmaske og spiller den "slemme fyren" mens alle andre roper "kom deg ut!" og kaster bønner til han går. Døren er symbolsk slengt igjen for den onde ånden.

  • Når: 3. eller 4. februar
  • Hvor: Store templer og helligdommer i hele Japan

Hanami (Cherry Blossom Festival)

Folk på en kirsebærblomsterfest (hanami) på eiendommen til Yasaka-helligdommen
Folk på en kirsebærblomsterfest (hanami) på eiendommen til Yasaka-helligdommen

En eldgammel tradisjon, ordet hanami betyr faktisk "blomstervisning", og det er akkurat det tusenvis av mennesker gjør under vårens Cherry Blossom Festival. Hva kan være mer behagelig enn å sitte under vakre blomster med mat og drikke?

Familier, venner og kolleger konkurrerer om rolige steder i travle parker for å nyte piknik og fester. Hendelser skjer dag og natt. En liten fest finner sted under blomstringene som feires for deres flyktige, forgjengeligenatur.

Noen festivalgjengere setter kanskje mer pris på skylden enn blomstene selv, men alle nyter tiden ute i frisk vårluft!

Teseremonier holdes under trær; folkesanger, tradisjonelle danser, skjønnhetskonkurranser og til og med parader bidrar til den festlige atmosfæren.

  • Når: Datoer varierer mellom mars og mai, avhengig av hvor langt nord eller sør i Japan. Blomstringen begynner først å dukke opp i sør når vinteren gir opp. Tjenestemenn forutsier og forutsier den nordlige utviklingen av blomstringen på offentlige nettsteder.
  • Hvor: Landsdekkende

Golden Week

Shibuya scramble crossing, Shibuya, Tokyo, Japan
Shibuya scramble crossing, Shibuya, Tokyo, Japan

Hvis det er én stor ferie i Japan å planlegge rundt, er den Golden Week! Hvis du ikke gjør det, kan du finne deg selv å bruke mye av turen på å vente i kø.

Golden Week er den travleste tiden å reise i Japan – det er ikke bare litt travelt, men veldig travelt. Fire forskjellige, rygg-mot-rygg japanske festivaler slår til akkurat mens vårværet begynner å bli behagelig. Japanere dra nytte av å planlegge ferier; hoteller, flyreiser og bakketransport fylles opp. Mange bedrifter stenger i minst en uke. Helligdommer og attraksjoner i populære byer blir veldig travle.

Den første høytiden i Golden Week er Showa-dagen 29. april, feiringen av keiser Hirohitos fødselsdag. Det anses som en tid for å reflektere over den turbulente delen av Japans fortid. Grunnlovens minnedag inntreffer 3. mai og etterfølges av Greenery Day 4. mai, deretter Barnas dag 5. mai.

skjønthver av helligdagene under Golden Week er ikke store begivenheter i seg selv, til sammen gir de en god mulighet for lokale innbyggere til å stenge butikken og ta litt fri.

Japans høysesong for turisme begynner vanligvis rett etter at Golden Week-festivalene er klare og virksomheten går tilbake til det normale. Hotellprisene vil ofte være på det høyeste. Transport blir overfylt. Selv om du ikke beveger deg rundt, vil parker, helligdommer og steder du sannsynligvis vil se, bli oversvømmet av mennesker.

  • Når: Slutten av april til 6. mai
  • Hvor: Landsdekkende

Obon

Jente gir et tilbud under Obon i Japan
Jente gir et tilbud under Obon i Japan

Selv om det teknisk sett ikke er en offisiell nasjonaldag, er Obon (noen ganger bare bon) den mest observerte av japanske festivaler om sommeren.

Obon er en tredagers feiring av forfedres ånder som kommer hjem for å hvile. Folk besøker helligdommer, templer og familiegraver under Obon. Bål blir tent foran boliger og lykter hjelper å lede åndene. På samme måte som Hungry Ghosts-festivalen som ble observert i andre deler av Asia, handler Obon om å holde humøret lykkelig i etterlivet.

Obon er en viktig tid for familier; mange drar tilbake til sine forfedres hjem, noe som forårsaker lange transportforsinkelser og noen bedriftsnedleggelser. Helligdommer vil garantert være travlere under Obon.

  • When: Obon er basert på månekalenderen. Datoer varierer fra region til region, men festivalen er alltid om sommeren. Noen regioner feirer 15. juli, andre 15. august eller den15. dag i den syvende månemåneden.
  • Hvor: I hele Japan

Keiserens bursdag

En folkemengde som vifter med flagg for keiserens bursdagsfeiring i Japan
En folkemengde som vifter med flagg for keiserens bursdagsfeiring i Japan

Keiser Akihito, keiseren av Japan, ble født 23. desember 1933.

Datoen for bursdagen hans feires årlig som en nasjonal høytid i Japan. Keiserens fødselsdag ble etablert som en offisiell høytid i 1948 og har trukket en stor folkemengde til palasset siden.

Keiseren av Japan, sammen med viktige medlemmer av familien hans, gjør flere korte opptredener i løpet av dagen på en balkong med vinduer. De vinker tilbake til havet av supportere som samles i kulden for et sjeldent glimt. Turister er velkommen til å stå i køen for å bli med på opptoget.

Keiserens bursdag er en patriotisk begivenhet i Japan og er en av bare to dager hvert år da den indre eiendommen til det keiserlige palass er åpen for publikum.

  • Når: 23. desember
  • Hvor: Tokyo

Anbefalt: