April i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

April i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide
April i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide

Video: April i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide

Video: April i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide
Video: The Rasmus - October & April ft. Anette Olzon 2024, April
Anonim
Norge Lofoten Reine
Norge Lofoten Reine

Skandinavia er verdenskjent for mange ting. Men når folk flest tenker på disse nordiske landene (inkludert Norge, Sverige og Danmark), er det vanligvis kalde vintre, tonnevis med is og snø og mørke, kalde dager.

Erfarne reisende vil fortelle deg at april er måneden du bør reise til Skandinavia. Det er fortsatt lavsesong, med lave reisepriser, og med varmere vær som kommer, kan du forvente å finne vårblomster og grønne landskap. Dessverre er Skandinavias skisesong over de fleste steder. Men det betyr at aktiviteter i varmt vær så vidt har begynt.

Selv om de lange polarnettene - 24 timer med mørke - er over når april kommer, kan du fortsatt få en sjanse til å se nordlyset til midten av eller til og med slutten av april hvis du reiser helt nord i Skandinavia.

Skandinavia-været i april

I april begynner endelig det harde vinterværet i Skandinavia å avta. Temperaturene blir varmere for hver dag, men klimaet er fortsatt noe ustabilt. Gjennomsnittstemperaturen er vanligvis et sted mellom 39 grader Fahrenheit (4 grader Celsius) og 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius), uavhengig av hvor du besøker.

City Average High Gjennomsnittlig lav
Stockholm, Sverige 52 F (11 C) 37 F (3 C)
Malmö, Sverige 51 F (11 C) 36 F (2 C)
København, Danmark 51 F (11 C) 39 F (4 C)
Bergen, Norge 48 F (9 C) 37 F (3 C)
Oslo, Norge 51 F (11 C) 36 F (2 C)

Det er sporadiske stormer på senvinter og tidlig vår i Skandinavias kystområder, men i midten av april begynner blomstene å blomstre og er vanligvis synlige i den andre uken i måneden. Reisende kan forvente noen regnværsdager og noen dager fulle av solskinn siden været er svært uforutsigbart i løpet av denne sesongen. Dagene øker raskt i lengde nå, og du kan forvente omtrent 13 timer med dagslys hver dag.

Hva skal pakkes

Selv om det teknisk sett er vår, må du fortsatt pakke varme vinterklær for en tur til et hvilket som helst land i Skandinavia. Siden morgener og netter fortsatt kan være ganske kalde, er det lurt å ta med kraftige gensere og gensere, en varm vinterfrakk, samt lettere ting som t-skjorter, slik at du kan legge klærne enkelt og komfortabelt.

Pakk i tillegg en regnfrakk og vindjakke. Disse varene, uansett årstid, er det alltid lurt å ha med seg. Værbestandige sko er også avgjørende for en skandinavisk tur hvis du vil nyte utendørsaktiviteter, samt komfortable gåsko forutforske byene.

April-arrangementer i Skandinavia

April i Skandinavia starter med påske- og helligdager, men det er mange andre arrangementer for reisende også i løpet av disse månedene.

  • Bevegelige helligdager denne måneden er påske- og helligdagene, inkludert palmesøndag, hellig onsdag, langfredag, påskedag og påskedag. Skjærtorsdag, den femte dagen i den hellige uke som minnes Jesu Kristi skjære og siste nattverd med apostlene, er også mye observert i hele Skandinavia. Påskedag faller 12. april i 2020, med de andre påskedagene i dagene før og like etter den.
  • dronning Margrethe II av Danmarks fødselsdag: Den 16. april feirer danskene med prosesjon og galla, vanligvis i København.
  • Vossa Jazzfestival: Norge feirer sjangeren den første uken i april. Arrangementet markeres av tre dager med jazz- og folkemusikkopptredener.
  • Walpurgis Night (Walpurgisnacht): Denne høytiden finner sted 30. april i Sverige, Danmark og Finland, det nærliggende nordiske landet. Denne høytiden er oppk alt etter den engelske misjonæren Saint Walpurga. Walpurgas årlige fest ble holdt den første mai og dermed ble hun assosiert med May Day, spesielt i den finske og svenske kalenderen. Walpurgis Night feires nå på tampen av 1. mai med livlig dans av Walpurga-fans.

Reisetips for april

  • Våren er en populær tid for lamretter, og det er også tiden for sesongens første poteter, grønn hvitløk, asparges og andre delikatesser, så sørg for å nyte dem.
  • Utendørsbarer, kafeer og terrasser i hele Skandinavia åpner opp i april, men for mange trenger du fortsatt et teppe eller en varmeovn for å nyte dem godt.
  • Hovedstedene i Danmark, Norge og Sverige er alle forbundet med høyhastighetstog. April er en perfekt tid for en Skandinavia-reise med jernbane for å nyte det vakre vårlandskapet fra togvinduet.

Anbefalt: