Desember i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Skandinavia: Vær- og begivenhetsguide
Video: How to Make Sourdough Starter 2024, Kan
Anonim
Mannlig skiløper på hovedgaten, Lillehammer, Norge
Mannlig skiløper på hovedgaten, Lillehammer, Norge

Desember er en flott måned for en vinterferie i alle de skandinaviske landene, enten det er Norge, Danmark eller Sverige. Når vinteraktiviteter er i full gang, vil reisende oppleve mange sesongmessige feiringer og høytidsfestligheter, inkludert jul, i skandinavisk stil. Koselige kvelder kombinert med en festlig stemning vil garantert veie opp for færre timer med dagslys for reisende.

I vintersesongen er det flere muligheter til å nyte en typisk julefeiring i Skandinavia og å observere det mystiske nordlyset. Reisende bør huske på at å besøke Skandinavia i desember er populært blant mange vinterreisende. Derfor bør reisende sørge for å planlegge og bestille vinterlandskapet sitt tidlig.

Med høytiden kommer en rekke unike arrangementer, feiringer og festivaler i desember. I tillegg er det lokale aktiviteter for reisende å delta i, for eksempel ski, snowboard, hundekjøring, skøyter og snøscooterkjøring.

Fest spiller en stor rolle også i skandinavisk vintersport. Delvis er det født av nødvendighet på grunn av kortere dager. Besøkende bør sørge for å sjekke når de nasjonale helligdagene er i landet de velger, som dervil være ekstra festligheter og høytidsfeiringer.

Skandinavisk vær i desember

Avhengig av hvor langt nord i Skandinavia reisende drar, er en typisk desemberdag i gjennomsnitt rundt 28 til 36 grader Fahrenheit (-2 til 2 grader Celsius).

  • Stockholm: 36 F (2 C)/29 F (-2 C)
  • København: 40 F (5 C)/33 F (1 C)
  • Oslo: 34 F (1 C)/25 F (-4 C)
  • Malmo: 40 F (4 C)/32 F (0 C)
  • Trondheim: 37 F (3 C)/27 F (-3 C)

Regionen ser også betydelige variasjoner i dagslys. Mens den sørlige delen får seks til syv timer, er det kanskje bare to til fire timer helt nord i Skandinavia. Faktisk, i visse områder av polarsirkelen, er det ingen sol i det hele tatt på en periode. Reisende vil bli overrasket over å se hvor godt lokalbefolkningen har tilpasset seg dette. Besøkende oppfordres videre til å lære mer om naturfenomenene i Skandinavia, som nordlyset, for å forberede seg ordentlig.

Hva skal pakkes

Reisende på vei til polarsirkelen oppfordres til å ta med solide støvler for å gå på snø og is, et dunfylt vanntett antrekk og vintertilbehør som en lue, hansker og et skjerf. Langt undertøy anbefales også å ha under klærne hver dag.

For turer til byene kan besøkende ta med en dunjakke og en ullfrakk, bare i tilfelle virkelig kaldt vær. Uansett reisemål er en isolert frakk sammen med det nevnte settet med hansker, luer og skjerf det minste minimum for reisende i desember. Samling er obligatorisk.

Desember-arrangementer i Skandinavia

Julen står i sentrum av desember i Skandinavia, men det er mange andre feiringer i løpet av denne måneden også.

  • Nobels fredsprisutdeling: Oslo har utmerkelsen av å dele ut Nobels fredspris hvert år 10. desember.
  • Julemarkeder i Skandinavia: Julemarkeder starter i hele regionen i begynnelsen av desember og går gjennom etter ferien. Disse markedene er flotte for å fylle opp gaver eller bare nyte en unik ferietradisjon.
  • Julemarked på Kongens Nytorv: Spesielt i København, ikke gå glipp av denne begivenheten utenfor Strøget, byens berømte gågate.
  • Lane of Light: Göteborg, i Sverige, starter julen med Lane of Light, en tre kilometer lang strekning av byen er glødende av julelysinstallasjoner.
  • Bollywood Fest: En uventet begivenhet som arrangeres hver desember i Oslo, denne festivalen er tro mot navnet sitt, og feirer indisk film og deltatt av skuespillere, regissører og fans.
  • Saint Lucia Day: Denne kristne festdagen finner sted 13. desember. Den feirer Saint Lucia, en martyr fra det tredje århundre. I den gamle julianske kalenderen markerte denne dagen også vintersolverv.
  • julaften: 24. desember er en rolig dag for familiefeiring i Skandinavia.
  • juledag: 25. desember feires i hele Skandinavia. De fleste butikker, restauranter og attraksjoner vil være stengt denne dagen da folk tilbringer rolig tid med sinevenner og familie.

Reisetips for desember

  • Skandinavia er generelt veldig trygt og utgjør få risikoer for reisende, helserelatert eller på annen måte. Vær forsiktig om vinteren, da glatt fortau og trafikkulykker fra elg som krysser veiene er vanlig.
  • Aurora borealis (nordlyset) er best sett på polarsirkelen i veldig klar og mørk vinterhimmel. De er noen ganger oppdaget i Sør-Skandinavia, men det er ikke sannsynlig at du vil se dem med mindre du reiser langt fra de store byene. Tromsø, Norge er et av de beste stedene – med størst sannsynlighet – for å se nordlyset.
  • Hvert år pynter Stockholmsjul Stockholm med tusenvis av julelys og dekorasjoner, og organisasjonen legger ut en hendig guide hvert år slik at du ikke går glipp av en eneste.
  • Mange attraksjoner i København er stengt mellom jul og nyttårsdag, så planlegg på forhånd hvis du planlegger å være byen i løpet av den tiden.

Anbefalt: