Forskjellen mellom skandinavisk og nordisk

Innholdsfortegnelse:

Forskjellen mellom skandinavisk og nordisk
Forskjellen mellom skandinavisk og nordisk

Video: Forskjellen mellom skandinavisk og nordisk

Video: Forskjellen mellom skandinavisk og nordisk
Video: Обзор современного дома: Твой дом ДОЛЖЕН БЫТЬ ТАКИМ | Красивые дома, интерьер дома, хаус тур 2024, April
Anonim
nordiske flagg
nordiske flagg

I Nord-Europa brukes ikke ordene "skandinavisk" og "nordisk" like om hverandre som i andre deler av verden. Hvis du noen gang ringer noen fra Finland eller Island skandinavisk, er det sannsynlig at du vil bli korrigert og gitt en kort historietime. Å vite forskjellen mellom begrepene skandinavisk og nordisk er en vanskelig forskjell å gjøre for alle som ikke er bosatt i disse landene, så det er viktig å gå tilbake til det grunnleggende for å klargjøre hvert uttrykk.

Kort sagt, Island, Norge, Sverige, Finland og Danmark er alle nordiske land med skandinaviske røtter, men vanligvis vil du bare finne danske, norske og svenske som omtaler seg selv som skandinaviske.

Skandinavisk, nordisk eller b altisk?
Skandinavisk, nordisk eller b altisk?

Location of Scandinavia

Geografisk sett er den skandinaviske halvøya området som deles av Norge, Sverige og en del av Nord-Finland. Fra dette perspektivet vil de skandinaviske landene derfor kun omfatte Norge, Sverige og Danmark. Kulturelt og historisk har imidlertid Nord-Europa vært den politiske lekeplassen for kongedømmene til disse tre landene, med Finland en gang som en del av kongeriket Sverige og Island som en gang tilhørteDanmark. Derfor kan du se hvorfor så mange ikke-skandinaver naturlig forbinder Skandinavia med Sverige, Norge, Danmark, Finland og Island.

Språkmessig har svensk, norsk og dansk et vanlig ord k alt skandinavien, som refererer til de eldgamle territoriene til det norrøne folket: Norge, Sverige og Danmark. Denne definisjonen anses å være den mest aksepterte definisjonen av Skandinavia på det nåværende tidspunkt, men kan lett endres når du reiser på tvers av forskjellige regioner.

De nordiske landene

For å legge til denne tilstanden av språklig og geografisk forvirring, oppfant franskmennene begrepet le pays Nordiques eller "nordiske land." Dette har blitt et felles begrep for å samle alle de fem nordeuropeiske landene under samme paraply og er akseptert av alle fem landene.

Sverige

Sverige er kjent for sine mange innsjøer. Det er også det største av de skandinaviske landene etter landmasse og befolkning. De mest populære byene i Sverige inkluderer Stockholm (hovedstaden) og Malmö.

Norge

Som det nordligste europeiske landet er Norge kjent for sin hyppige midnattssol. Landet er også fylt med nydelige fjorder og landskap.

Island

Island er populært for sitt overjordiske landskap, tilgang til nordlyset og Den blå lagune (en av de mange fantastiske varme kildene i landet). Mange imponerende landskap ble brukt som filmsteder for «Game of Thrones».

Finland

Finland er fortsatt under radaren for de fleste turister, men det er detoverraskende mildt klima og mangfoldig region alt landskap gjør det til et ideelt nordisk feriemål. Finner er kjent for å være veldig snille, og du bør sørge for å nyte landets badstuer før du drar.

Danmark

Hvis du liker å sykle, vil Danmark være ditt ideelle nordiske land. Sykling er integrert i dagliglivet, så store deler av landet er veldig syklistvennlig. København er den mest kjente byen og er ideell for reisende som liker å gå, da mye av byen er tilrettelagt for fotgjengere. Offentlig transport og gangveier i byen er også svært tilgjengelig for rullestolbrukere og brukere av mobilitetshjelpemidler.

De b altiske landene og Grønland

De b altiske landene er de tre unge b altiske republikkene Estland, Latvia og Litauen. Alle tre landene ligger ved Østersjøen (derav navnet) sammen med Finland, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen og Russland. Grønland er et territorium som er nærmere Amerika enn Europa, men som politisk tilhører kongeriket Danmark. Verken de b altiske landene eller Grønland regnes som skandinaviske eller nordiske.

Det er imidlertid et nært forhold mellom de nordiske landene og B altikum og Grønland. De b altiske republikkene har vært sterkt påvirket, både kulturelt og historisk, av de skandinaviske landene og det samme gjelder en del av Grønlands historiske og kulturelle arv.

Anbefalt: