Oktober i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Oktober i Madrid: Vær- og begivenhetsguide
Oktober i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Madrid: Vær- og begivenhetsguide
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, Kan
Anonim
Madrid ved solnedgang
Madrid ved solnedgang

Oktober er en måned med skiftende vær i Madrid, ettersom måneden begynner ganske varm, men fort blir kaldere når november nærmer seg. Men alt i alt er været relativt behagelig gjennom hele oktober i Madrid, inneklemt mellom sommervarmen og den iskalde vinteren. Ikke bare kan du gå komfortabelt rundt på dagtid, men det er lavsesong for turisme, noe som betyr færre folkemengder og billigere overnattingspriser. Med noen få kulturelle begivenheter spredt utover måneden, er oktober en av de beste tidene på året du kan besøke den spanske hovedstaden.

Madrid-været i oktober

Oktober starter på en nesten perfekt tone i Madrid, med temperaturer rundt 75 grader Fahrenheit (24 grader Celsius) og laveste temperaturer rundt 52 grader (11 grader Celsius) tidlig i måneden. Dagene er vanligvis varme og solrike med bare en liten sjanse for regn, perfekt for sightseeing, gå seg vill i et av Madrids sjarmerende nabolag, eller nyte noen tapas på en utendørs terrasse. Kveldene kan bli litt kjølige, men generelt er været ganske behagelig.

Under måneden synker temperaturene, skyene øker, og det er større sjanse for regn. I slutten av oktober er gjennomsnittlige ettermiddagshøyder 63 grader Fahrenheit (17 grader Celsius), medtemperaturen synker under 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius) om natten. Vanligvis er det overskyet omtrent halvparten av tiden, og sjansen for regn har økt til 23 prosent.

Selv i slutten av oktober er det fortsatt relativt flott reisevær, bare litt kjøligere og litt mindre sol. Du må kanskje dukke inn i en butikk når det regner, og uteserveringen kan være sjeldnere, men du vil neppe oppleve den bitende kulden som kommer i november eller desember.

Retiro Park i Madrid, Spania om høsten
Retiro Park i Madrid, Spania om høsten

Hva skal pakkes

Hvis du planlegger turen i begynnelsen av oktober, kan du pakke ganske lett. Ta jeans eller lette bukser, langermede bomullstopper eller gensere, og en cardigan eller lett jakke. En kashmirinnpakning er perfekt for kvelder utendørs.

Som i enhver europeisk hovedstad, er komfortable gåsko et must. Disse kan være åpne eller lukkede for denne tiden av måneden, men hvis du velger sko med åpen tå eller sandaler, trenger du et par lukkede sko for natten. Et langt skjerf er et flott oppvarmingsplagg for kvelden som også gir litt pizzeria til antrekket ditt. Ikke bekymre deg for mye om regntøy siden sjansene er små i denne perioden, men å pakke en lett vannavstøtende jakke skader aldri.

Hvis turen faller mot slutten av oktober, må du endre litt på garderoben. Tenk kun på sko med lukkede tå, eller til og med ankel- eller knehøye støvler. De vil ikke være for varme om dagen og vil være koselige om natten når temperaturen faller. Ankelstøvletter som er flate eller lavhælte gjør utmerketgåsko og lar deg enkelt gå fra å sjekke ut museer på dagtid til eksklusive middager eller stopp for tapas og spansk vin om kvelden.

Den kashmir-omslag er like nyttig senere i måneden, det samme er bomullsgensere og langermede topper, som kan legges i lag om nødvendig. En poncho er også et godt lagdelt stykke og kan legges på over andre lag etter behov, dag eller natt. Siden sjansen for regn øker mot slutten av måneden, er en paraply en god idé - eller bare bruk en stilig lue for å holde håret (for det meste) tørt.

oktoberarrangementer i Madrid

Oktober er en del av turismens lavsesong i Madrid, og de som planlegger turene for forskjellige tider av året går virkelig glipp av noe - måneden er fullpakket med interessante kulturelle begivenheter og muligheter for å virkelig komme under huden på spanjolene kapital.

  • Architecture Week: Sjekk ut en hel rekke unike arrangementer, utstillinger og workshops i noen av Madrids mest visuelt imponerende bygninger, med arkitektoniske epoker som strekker seg over århundrer og stiler som strekker seg fra Gotisk til Art Deco til moderne. Arkitekturuken er avlyst i Madrid i 2020.
  • World Press Photo Exhibition: Verdens fremste fotojournalistikkmesse ankommer Madrid hver oktober. Kjente fotografer fra hele verden viser gripende bilder som skildrer sosiale, kulturelle og miljømessige problemer fra året før i en virkelig inspirerende utstilling. I 2020 er World Press Photo kansellert.
  • Madrid Film Festival: Denne filmfestivalen har som mål å sette søkelyset på nye fortellinger ogskapere, med fokus på de mest talentfulle kommende filmskaperne i Spania. Hvis du er en elsker av kino, ikke gå glipp av festivalen fra 6.–18. oktober 2020, i et blandet format av kinoer og nettvisninger.
  • Día de la Hispanidad: Spanias viktigste nasjonale høytid feires hvert år den 12. oktober. Du kan se fryktinngytende luftoppvisninger og en militærparade gjennom sentrum av by, hvor kongen selv alltid dukker opp. Paraden er avlyst i 2020.
  • Halloween: Halloween er ikke en offisiell høytid i Spania, men madrileños elsker en unnskyldning for å feste, og 1. november er en ferie i Spania, så du vil sannsynligvis se mange folk ute natt til 31. oktober. Å kle seg ut er ikke så vanlig som det er i USA, men det bør være nok folk i kostymer til at du ikke vil skille deg ut hvis du velger å bruke en.

reisetips for oktober

  • Madrid er generelt en trygg by, men vær alltid oppmerksom på omgivelsene dine og pass på eiendelene dine. Småkriminalitet som lommetyveri er ganske vanlig.
  • På Spanias nasjonaldag, 12. oktober, kan mange butikker og andre små bedrifter være stengt. De fleste turistattraksjonene forblir åpne, men vil sannsynligvis være ekstra travle, så planlegg på forhånd og ring for å bekrefte åpningstidene.
  • Den siste søndagen i oktober stiller Spania - sammen med det meste av Europa - klokkene tilbake med en time når sommertiden går mot slutten.

Anbefalt: