Oktober i Vancouver: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Oktober i Vancouver: Vær- og begivenhetsguide
Oktober i Vancouver: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Vancouver: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Vancouver: Vær- og begivenhetsguide
Video: Vancouver is Dying | Full Movie 2024, Kan
Anonim
En utsikt over vakre høstfarger i Vancouvers Stanley Park
En utsikt over vakre høstfarger i Vancouvers Stanley Park

Canadas vestkyst har et ganske annet klima enn resten av landet, så været i Vancouver er knapt sammenlignbart med andre populære destinasjoner i landet som Toronto eller Montreal. Vancouver er lett det varmeste av Canadas store storbysentre. Selv om vinteren får byen sjelden snø eller temperaturer under frysepunktet.

Ulempen er regn, spesielt om vinteren. Vancouvers tåkete, våte vær begynner å ta grep i oktober, topper desember til mars, og begynner å avta i april. Fra oktober til mars regner det dobbelt så mye som det gjør fra april til september i Vancouver.

En del av byens sjarm er de avslappede menneskene som bor der og deres motstandskraft mot dårlig vær (til dels hjulpet av riktige klær). Besøkende kan også finne en overflod av regnværsdagsaktiviteter og kulturelle begivenheter fra Vancouver International Film Festival til Bard on the Beach Shakespeare Festival.

Hvis du ikke har noe imot litt nedbør og gråværsdager, er oktober en flott måned å reise til Vancouver uten sommermassene. Hvis ikke, kan sommeren være ditt beste valg.

Oktobervær i Vancouver

Oktober har, omtrent som september, potensial til å vise besøkende flotteVancouver vær-mildt og klart; kjedelig og grå er imidlertid en annen mulighet.

Den gjennomsnittlige oktobertemperaturen er mild, med en gjennomsnittlig temperatur på 57 grader Fahrenheit (14 grader Celsius) og en gjennomsnittlig lav temperatur på 43 grader Fahrenheit (6 grader Celsius). Det regner omtrent halvparten av dagene i måneden. Fuktigheten er ganske lav takket være havbrisen, og til tider med solfylte dager i begynnelsen av oktober kan havet være varmt nok for modige svømmere, men generelt er det kjølige 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius) i vannet.

Hva skal pakkes

Ta med lag og pakk klokt for en komfortabel oktoberferie i Vancouver. Det er ikke noe slikt som dårlig vær i denne byen - bare feil klesvalg. Vancouveritter er notorisk uformelle kommoder, og du trenger ikke ta med deg formell klær, selv ikke for eksklusive restauranter. De fleste innbyggere vandrer rundt i treningsutstyr som passer for været, selv om de ikke skal i nærheten av et treningsstudio eller yogastudio. Noen nyttige ting å ta med inkluderer:

  • Varme, vanntette klær inkludert gensere, hettegensere, lette jakker, en lue og en tyngre jakke
  • sko eller støvler med lukkede tå hvis du skal ut av byen
  • En paraply
  • En solhatt og solbriller

oktoberarrangementer i Vancouver

I Vancouver er oktober en magisk tid med slutten av sommeren som viker for høstløvverk og høstfeiringer, som gresskarlapper, maislabyrinter og mer. Merk at noen av disse arrangementene er kansellert eller endret for 2020; sjekk eventnettstedene for oppdateringer.

  • VancouverInternasjonal filmfestival: I 2020 er den 39. årlige festivalen virtuell med over 100 spillefilmer og arrangementer fra 24. september til 7. oktober. En av de største slike begivenheter i Nord America, Vancouver International Film Festival viser filmer fra hele verden, inkludert dokumentarer, fiksjon og mer.
  • Vancouver Fringe Festival: Live og eksterne arrangementer vil finne sted fra september til november eller desember 2020. Over 700 usensurerte forestillinger tar vanligvis plass på forskjellige arenaer i Vancouver. Showene på hovedscenen spenner fra nybegynnere til erfarne artister, og utøverne mottar alle billettinntektene på festivalen.
  • Bard on the Beach Shakespeare Festival: I 2020, se etter den virtuelle Bard Beyond the Beach-arrangementet, med forestillinger, pedagogiske aktiviteter og mer fra slutten av august til midten av oktober. Shakespeare-showet inkluderer et nydelig Vancouver-landskap med utsikt over havet, himmelen og fjellene.
  • The Vancouver Writers Fest: Denne begivenheten er online fra 19. til 25. oktober 2020, med live-streamede arrangementer samt forhåndsinnspilte podcaster og video. Festivalen henvender seg til både voksne og barn.
  • Okanagan Fall Wine Festival: Festivalen er avlyst for 2020. Denne festen varer i 10 dager og inkluderer lokale viner, vingårdsturer, mat og moro. Et av Canadas største vinproduserende områder, Okanagan Valley, ligger 502 kilometer øst for Vancouver.

Reisetips

  • Siden det er færre turister, vil det sannsynligvis være reisekupp gjennom flyselskaper og hoteller.
  • Den andre mandagen i oktober er det Thanksgiving i Canada. Banker og de fleste butikker vil være stengt. Forvent folkemengder den helgen.
  • Hele Canada feirer Halloween 31. oktober. Kids trick or treat og kostymefester florerer.
  • Hvis du vil unnslippe Vancouvers regn, finnes det museer, biblioteker og andre innendørssteder hvor du kan holde deg tørr. Værforholdene kan også være ganske forskjellige selv bare en halvtime unna. Hvis du ønsker å komme deg ut av byen på en regnværsdag, er regionen rundt full av interesse og naturlig skjønnhet.

Anbefalt: