Hvor kan du veksle penger i Canada

Innholdsfortegnelse:

Hvor kan du veksle penger i Canada
Hvor kan du veksle penger i Canada

Video: Hvor kan du veksle penger i Canada

Video: Hvor kan du veksle penger i Canada
Video: Canada's Top 5 Cities To Live And Retire In 2024, April
Anonim
kanadisk valuta
kanadisk valuta

Canada har sin egen valuta - den kanadiske dollaren (CAD), også referert til som "the Loonie", i referanse til skildringen av en lom på én-dollar-mynten. Varer og tjenester kjøpes for det meste med kanadiske dollar; men amerikanske dollar kan også godtas, for det meste ved grensebyer, avgiftsfrie butikker eller store turistattraksjoner.

Utveksle penger i Canada
Utveksle penger i Canada

Steder å veksle valuta

Utenlandsk valuta endres enkelt til kanadiske dollar ved valutavekslingskiosker ved grenseoverganger, store kjøpesentre og banker. Hvis du vil ha litt valuta i hånden, vil det være best å finne en bank eller minibank for å ta ut den lokale valutaen. Minibanker finnes ofte i lobbyene til banker, i butikker, på kjøpesentre eller i barer og restauranter.

Hvis du bruker bankkortet ditt til å ta ut penger fra en minibank, vil du motta kanadisk valuta og banken din vil gjøre konverteringen. Det er en god idé å sjekke med banken din før du reiser til Canada for å diskutere det beste kortet for reise. Noen minibanknettverk tilbyr gebyrfrie uttak til besøkende.

Beste valutakurser

Du vil mest sannsynlig få den beste valutakursen i en bank hvis du bruker et kredittkort for kjøpene dine. Selv om du kan ha et bankgebyr per transaksjon,valutakursen vil være i kuleplassen til gjeldende valutakurs. Noen banker kan kreve et tilleggsgebyr for å veksle til utenlandsk valuta, så sjekk med banken din på forhånd. For eksempel kan det hende at noen banker som Chase, Capital One og noen Citibank ikke krever et valutagebyr.

Du kan også få anstendige valutakurser på postkontorer og American Express-kontorer. Hoteller er også verdt et forsøk.

Verste valutakurser

Unngå byttekontorene du ser over alt på flyplasser, togstasjoner og turistområder. De har vanligvis de dårligste prisene, men noen ganger vil du være heldig. Men ved ankomst til Canada, hvis du ikke har noen kanadisk valuta, og du ikke vil være foruten, vil du kanskje bytte et lite beløp på flyplassen eller grenseovergangen. Så du har i det minste noen lokale penger på deg.

Vanlige fallgruver ved pengeveksling

Hvor enn du går for å veksle pengene dine, ta deg tid til å shoppe rundt. Les de oppgitte valutakursene nøye, og be om nettokursen etter provisjon. Noen gebyrer er per transaksjon, andre på prosentbasis.

For å lokke kunder vil noen pengevekslere legge ut salgskursen for amerikanske dollar i stedet for kjøpskursen. Du vil ha kjøpskursen siden du skal kjøpe kanadiske dollar.

Les det som står med liten skrift. En annen måte du kan bli villedet til å tro at du har funnet en god pris, er at den oppgitte prisen kan være betinget, for eksempel at den oppgitte prisen er for reisesjekker eller veldig store mengder penger (i tusenvis). Du vil vanligvis ikke støte på detteproblem hos anerkjente banker eller statlige postkontorer.

Banker i Canada

De mangeårige, anerkjente kanadiske bankene er RBC (Royal Bank of Canada), TD Canada Trust (Toronto-Dominion), Scotiabank (Bank of Nova Scotia), BMO (Bank of Montreal) og CIBC (Canadian Imperial Bank) of Commerce).

Anbefalt: