Hvordan veksle penger i Kina: amerikanske dollar til yuan

Innholdsfortegnelse:

Hvordan veksle penger i Kina: amerikanske dollar til yuan
Hvordan veksle penger i Kina: amerikanske dollar til yuan

Video: Hvordan veksle penger i Kina: amerikanske dollar til yuan

Video: Hvordan veksle penger i Kina: amerikanske dollar til yuan
Video: Почему США хотят войны с Китаем 2024, Kan
Anonim
veksle penger i Kina
veksle penger i Kina

Når du ankommer Kina, er det første du må gjøre å veksle inn amerikanske dollar mot kinesisk valuta, k alt renminbi eller kinesisk yuan (CYN).

Det er flere steder du kan veksle valuta i Kina, inkludert flyplassen, noen større hoteller, de fleste lokale banker og vekslingskiosker. Det er lettere å veksle kontanter direkte i Kina i stedet for via reisesjekk eller kredittkort, så det er viktig at du planlegger og tar med deg nok kontanter. Du kan finne det vanskelig å ta ut amerikanske dollar når du ankommer.

Du bør også beholde alle vekslingskvitteringer og sørge for at du velger å skrive ut en hvis du bruker en minibank til å ta ut kontanter. Hvis du planlegger å endre en kinesisk valuta til en annen valuta på slutten av turen, trenger du kvitteringen for å gjøre dette. Hvis du ikke har kvitteringen, vil veksletelleren nekte å endre pengene dine fra CYN.

Hvor kan man veksle penger i Kina

Selv om det er en rekke steder å veksle utenlandsk valuta i Kina, er det mest praktiske alternativet for reisende å gå til en vekslingsskranke på flyplassen når de ankommer landet. Disse tellerne aksepterer vanligvis både kontanter og reisesjekker og krever et nominelt gebyr for transaksjonen, menellers har samme valutakurs som alle andre metoder.

Du kan imidlertid også veksle amerikanske dollar mot CYN i banker i store byer, så vel som på mange lokale hoteller. Selv om begge tilbyr samme valutakurs, vil hotellet sannsynligvis kreve mer for transaksjonen. I tillegg vil bare store filialer av banker tilby valuta, men det vil vanligvis være et skilt på engelsk som annonserer en bank som tilbyr denne tjenesten.

Byttekiosker var litt sene å få med seg i Kina, men det har dukket opp stander i større byer over hele landet. Disse kioskene ser ut som minibanker, men har et stort engelsk skilt som sier «Exchange», noe som gjør dem enkle å identifisere og bruke mens du er på farten.

Den beste metoden for å veksle valuta: kontanter

Uansett hvilket sted du velger å veksle pengene dine, bør du sørge for at du gjør det før du drar ut på landsbygda for å besøke mindre byer. Det vil ikke være lett å finne en bank med valutadisk utenfor de store byene, så sørg for at du har nok CYN før du drar til de mindre byene.

Kontanter er mye enklere å veksle enn en reisesjekk, siden banker i Kina kan og vil nekte å betjene kunder hvis de ikke ønsker å bekrefte gyldigheten av sjekken. Kinesiske bankfolk vil imidlertid alltid godta og veksle kontanter.

Budsjett for reisen din på riktig måte ved å planlegge ut hvor mye penger du trenger for hver dag av reisen og ta med riktig mengde kontanter for å veksle. Dette kan også gjøres i USA før du reiser. De fleste kinesiske reisenettsteder anbefaler 2,000 CYN per dag hvis du reiser alene (for å ta hensyn til overnatting, tre måltider, transport og eventuelle tilfeldige kostnader), som utgjør omtrent $300.

Andre tips og betalingsmåter

Ettersom Kina raskt har modernisert seg, har andre betalingsmetoder blitt mulige for internasjonale reisende, inkludert bruk av debetkort i lokale minibanker og ulike mobile betalingsmetoder som AliPay og WeChat.

Du kan ta ut penger fra minibanker i større byer (og til og med noen mindre byer), men du bør rådføre deg med banken din i USA før du reiser for å få en ide om hvordan gebyrene vil bli, og om du til og med vil bli det kvalifisert til å ta ut penger i utlandet. det kan være litt dyrere enn å ta ut penger fra en bank, men bekvemmeligheten alene er verdt den ekstra kostnaden.

Når du kjøper i butikker, kan du nesten alltid betale med WeChat eller Alipay, men ingen av disse appene støtter for øyeblikket utenlandske kreditt- eller debetkorttransaksjoner, så du må skaffe deg et kinesisk kort for å bruke dem. På den annen side brukes Apple Pay i Kina, men det aksepteres kun hos et begrenset antall forhandlere i landet. Mange steder, spesielt større byer, vil også akseptere kredittkort, men kontanter er fortsatt mer vanlig å bruke.

Anbefalt: