Cruiseplanleggingstips for rullestol- og scooterbrukere

Innholdsfortegnelse:

Cruiseplanleggingstips for rullestol- og scooterbrukere
Cruiseplanleggingstips for rullestol- og scooterbrukere

Video: Cruiseplanleggingstips for rullestol- og scooterbrukere

Video: Cruiseplanleggingstips for rullestol- og scooterbrukere
Video: Секрет опытных мастеров! Как легко состыковать материал, если в углу стоит круглая труба? #shorts 2024, Kan
Anonim
Innkvartering for funksjonshemmede passasjerer på cruiseskip
Innkvartering for funksjonshemmede passasjerer på cruiseskip

Ved første øyekast virker en cruiseferie ideell for rullestol- og scooterbrukere. Aktiviteter, måltider og underholdning er like ved; Det oppmerksomme personalet er tilgjengelig for å hjelpe, og best av alt, når du først går om bord, er du i en tilgjengelig lugar under hele reisen. Disse tingene er alle sanne, men rullestol- og scooterbrukere trenger å bruke litt ekstra tid på å planlegge og undersøke før de bestiller et cruise. Her er noen cruiseferieproblemer og løsninger du bør vurdere.

Staterooms

Kvalitet og tilgjengelighet på lugarer som er tilgjengelige for rullestolbrukere varierer fra skip til skip. Ikke anta at en tilgjengelig lugar vil dekke dine spesielle behov.

Ta med disse spørsmålene når du ser på lugarer. Vil rullestolen din passe? Kan du snu den på badet? Er det en plugg i nærheten av sengen slik at du enkelt kan lade opp rullestolen eller scooteren? Pass på at lugaren er riktig for deg før du bestiller cruise.

Fix: Kontakt cruiserederiet eller en tilgjengelig reisespesialist og spør om saker som er viktige for deg. Vær veldig, veldig spesifikk om kravene dine.

Gangways and Tenders

Det er enkelt å komme ombord på cruiseskipet når du går om bord på en cruisebrygge med jevn tilgang ogheiser. Det samme kan ikke sies for anløpshavner der anbud eller landganger skal benyttes. Noen cruiserederier vil faktisk ikke tillate rullestolbrukere som ikke kan klatre opp trapper å forlate skipet via anbud. Andre legger strenge restriksjoner på bruken av anbud.

Gangwayer kan også være problematiske fordi de er smale og rillede og fordi de noen ganger må plasseres i veldig bratte vinkler. Du må lese alle vilkårene og betingelsene for cruiseselskapet ditt for å finne ut hvilke anbudspolicyer som gjelder for ditt spesifikke skip.

Fix: Velg anløpshavner som har cruisebrygger, og kontakt deretter cruiseselskapet ditt for å forsikre deg om at du vil kunne gå av i alle disse havnene. Planlegg å være fleksibel i tilfelle havneanløp må endres når cruiset begynner.

Shore Excursions

Ikke alle utflukter på land er tilgjengelige, og selv de som hevder å være rullestolvennlige må undersøkes nøye. Hvis du vanligvis bruker rullestolheis for å komme deg inn og ut av kjøretøy, må du fortelle cruiseselskapet ditt at du trenger en varebil eller buss med heis. Anta aldri at "rullestolvennlig" er lik "rullestolheis tilgjengelig." Les cruiseselskapets vilkår og betingelser for å være sikker på at du får lov til å dra på utfluktene du ønsker.

Fix: Fortell dine krav tydelig til cruiserederiet og cruiseskipets utfluktsskranke når du går om bord. Planlegg dine egne strandaktiviteter hvis ingen tilgjengelige utflukter er tilgjengelige.

Forsinkelser

Du vil planlegge ekstratid til å komme til utflukter, show og spesielle aktiviteter hvis det ikke er mange heiser tilgjengelig på skipet ditt eller hvis cruiseskipet ditt er veldig stort. Det er aldri gøy å gå glipp av en planlagt aktivitet fordi alle heisene var fulle.

Fix: Velg et cruiseskip med mange heiser og velg en lugar som er så nær en heis som mulig.

Ombordaktiviteter

En av fordelene med cruising er at det alltid er noe å gjøre. Noen cruiseskip har imidlertid færre tilgjengelige aktiviteter enn andre. Bare fordi et svømmebasseng er tilgjengelig betyr ikke det at en person som bruker rullestol kan svømme; hvis det ikke er heis eller rampe, kan ikke rullestolbrukere komme i vannet. Sitteplasser til show kan være utilstrekkelige; mens nesten alle skip har en eller annen type sitteplasser for rullestolbrukere, er det ikke alltid godt plassert.

Fix: Bestem hvilke aktiviteter som er viktige for deg, og kontakt deretter cruiseselskapet ditt med en liste over spesifikke spørsmål om hver enkelt. Hvis tilgjengelige sitteplasser er begrenset på show og forelesninger, kom tidlig slik at du enkelt kan finne et sete. Hvis skipets basseng ikke er tilgjengelig, kan du kanskje finne et basseng eller spa på kysten som tilbyr rullestolheiser og ramper.

Spesifikke problemer med rullestol og scooter

Noen cruiserederier pålegger vektbegrensninger for rullestoler og scootere eller tillater ikke passasjerer å ta med elektriske scootere eller rullestoler om bord. Andre begrenser rullestol- og scooterbredden for å forhindre problemer med trange døråpninger. Og noen, spesielt europeiske elvecruiselinjer, ikke tillat rullestoler eller scootere i det hele tatt. Du kan også stå overfor muligheten for skade på rullestolen din under reisen.

Fix: Les alle cruiseselskapets vilkår og betingelser før du bestiller. Finn ut hvilke typer rullestoler og scootere som er tillatt. Hvis din ikke oppfyller cruiseselskapets krav, bør du vurdere å leie en mindre modell under cruiset. Ta med deg en liste over verksteder for rullestol eller scooter; skipets mannskap kan kanskje hjelpe med en liten, enkel reparasjon.

The Bottom Line

Mange cruiserederier jobber hardt for å tilby tilgjengelige lugarer, aktiviteter og utflukter på land. Gjør noen undersøkelser eller finn et reisebyrå som forstår tilgjengelige reisespørsmål, få svar på spørsmålene dine og velg cruise.

Anbefalt: