Paris for LHBT-besøkende: Toppbegivenheter og mer
Paris for LHBT-besøkende: Toppbegivenheter og mer

Video: Paris for LHBT-besøkende: Toppbegivenheter og mer

Video: Paris for LHBT-besøkende: Toppbegivenheter og mer
Video: 10 Best Things to Do in Paris - France's Most beautiful City 2024, Kan
Anonim

For LHBT-besøkende tilbyr Paris et over gjennomsnittet antall ting å gjøre, inkludert noen flotte årlige begivenheter. Lysets by er et sted hvor barrierer er få og gettoer i stor grad er en saga blott, og begivenheter som den årlige pride-paraden er blant Paris mest populære og mye besøkt av parisere av alle slag. Homofile, lesbiske, bi-, trans- eller genderqueer-reisende vil ikke ha problemer med å finne ting å gjøre i Paris, selv om de på ingen måte skal føle seg begrenset til steder og arrangementer med "homofiltema". Det er stort sett en vennlig by. Så enten du er skeiv, hetero eller helt unngår etiketter, bruk denne veiledningen for å lære mer om hva du kan gjøre i lysets by.

Beste LHBT-barer, -klubber og natteliv

Rosa Bonheur er en av de beste LHBT-vennlige nattklubbene og barene i Paris
Rosa Bonheur er en av de beste LHBT-vennlige nattklubbene og barene i Paris

Ser du etter en flott kveld på byen? Ta en titt på listen vår over de beste barene og klubbene, enten for et skeivt publikum, eller med en vennlig blandet atmosfære.

LGBT Pride Parade (Paris Gay Pride)

lgbtpride_elmostrito_ccl
lgbtpride_elmostrito_ccl

Mer en stor gatefest enn en tradisjonell marsj, den årlige LHBT Pride Parade (Marché des Fiertés) er en av Paris' mest populære begivenheter, som hvert år trekker minst en halv million mennesker inn i gatene forseriøs dans, flaunting og feiring. Dusinvis av flottører, mange av dem utstyrt med lydanlegg og energiske dansere, leder prosesjonen fra høyre bredd til venstre. Paris' åpent homofile tidligere borgermester Bertrand Delanoe har de siste årene vært kjent for å dukke opp, sammen med andre politikere. Gate- og barfester i Marais eller Bastille følger vanligvis etter.

Les relatert funksjon: Where to Party After Gay Pride (beste barer og klubber)

PopinGays Dance Nights

PopinGays-arrangementer er alltid en stor hit
PopinGays-arrangementer er alltid en stor hit

PopinGays er en forening som arrangerer halvmånedlige rock-, pop- og indiedansekvelder med queer-tema og åpne for alle. Talentfulle DJ-er sørger for morsomme og minneverdige kvelder. Følg lenken til agendaen - den er på fransk, men du kan trykke på "oversett side"-knappen på Google for å finne detaljer om de neste festene.

Fra Popingays-nettstedet: Vi liker jenter som liker jenter, og jenter som liker gutter, og gutter som liker gutter, og gutter som liker jenter. Vi liker alle andre også. Vi liker rock, pop og indie (…) Vi liker å eksponere så mange mennesker vi kan for denne musikken. (…) Vi liker regnbuen i alle dens avskygninger. Vi liker disse fargene fordi de symboliserer mangfold. Vi liker mangfold fordi det er en kilde til liv (…) «

Paris filmfestival for homofile og lesbiske

Generelt holdt i desember på Forum d'Images kino i Les Halles i sentrum, Paris Gay and Lesbian Film Festival er et livlig ukelangt arrangement der visninger av bemerkelsesverdige GLBT-tema og regissertfilmer tiltrekker seg store folkemengder. Paris' filmfestival viser alt fra kommersielle romantiske komedier til eksperimentelle, dokumentar- og voksenfilmer, og er nok en begivenhet som alltid er etterlengtet og mye omt alt.

For inneværende års visninger og spesielle arrangementer, se arrangementets nettside for oppdateringer.

Feminist- og lesbisk filmfestival i Paris

Den årlige Paris Feminist and Lesbian Film Festival, arrangert av foreningen Cineffable, tilbyr et spennende program med filmvisninger, utstillinger, konserter og konferanser, en av årets viktigste begivenheter for de som er interessert i kvinnespørsmål og /eller skeive kvinner. Festivalen er kjent for sine visninger av push-the-konvolutt-filmer, så vel som for sine musikalske handlinger og tidsriktige debatter.

For informasjon om inneværende års program, se arrangementets nettside for oppdateringer.

Gay og lesbisk teaterfestival

Den splitter nye teaterfestivalen for homofile og lesbiske lover å gi mer eksponering for GLBTQ-artister og problemstillinger i Paris, og tilbyr en mangfoldig palett av talent. Selv om de fleste forestillingene er på fransk og derfor kan begrense noen besøkendes mulighet til å følge med, er denne nye begivenheten fortsatt verdt å sjekke ut.

For gjeldende års arrangementsdatoer og program, sjekk arrangementets nettside for oppdateringer.

Queer Food for Love

Paris mest elskede kollektivmiddag med queer-tema, Queer Food for Love, samler et sett med ugudelig talentfulle frivillige kokker som lager deilige veganske og vegetariske måltider og serverer dem med stil og…vel, kjærlighet. Detteer langt mer Berkeley co-op enn Paris, med fargede piknikbord gjemt rundt Rotisserie, et kollektivt kjøkken som egner seg til en annen forening hver kveld.

Detaljer:

Datoer og klokkeslett varierer: se den offisielle siden for mer informasjon om kommende popup-middagskvelder (kun på fransk – bruk Google Translate om nødvendig!)

La Nouvelle Rotisserie4 rue Jean et Marie Moinon, 75010.

Se også: QFFL San Francisco

Anbefalt: