The Rise of Wellness Tourism

Innholdsfortegnelse:

The Rise of Wellness Tourism
The Rise of Wellness Tourism

Video: The Rise of Wellness Tourism

Video: The Rise of Wellness Tourism
Video: Global Rise of Wellness Tourism 2024, Kan
Anonim
Velværeturisme, turister i evighetsbasseng
Velværeturisme, turister i evighetsbasseng

Velværeturisme setter din helse og velvære i sentrum av reiseopplevelsen. Turer organisert rundt prinsippet om velværeturisme bør inkludere sunn mat, trening, spa-behandlinger og muligheter til å oppleve eller utvide din spiritualitet og kreativitet. Du lærer hvordan du kan ta bedre vare på deg selv, fysisk, psykologisk og åndelig. Den mest tilgjengelige formen for velværeturisme i Amerika er en tur til et destinasjonsspa, for eksempel Canyon Ranch eller Rancho la Puerta.

I dag kaller mange amerikanske destinasjonsspa seg selv spa-resorter eller luksuriøse velværesteder på grunn av måten folk søker på internett. Men den totale atmosfæren er rettet mot å støtte velvære, slik at du ikke blir fristet til å overspise eller drikke for mye etter en dag med morsomme aktiviteter. Det er ingenting iboende g alt med det, men på en velværereise velger du å dra et sted med mat og aktiviteter som støtter din beste helse. Det er selve grunnlaget for en velværereise.

Wellness Tourism Overseas

De fleste som liker en velvære-spa-ferie er tilbakevendende kunder fordi den tilfredsstiller dem på en måte som ingen andre ferier gjør. Nå er det flere som søker utenlands for å få velværeopplevelser som utvider dereskulturelle horisonter. Ananda i Himalaya er for eksempel et destinasjonsspa i India hvor gjestene kan motta autentiske ayurveda-behandlinger, ta yogakurs i landet der det oppsto, og tenne lys ved bredden av Ganges i skumringen. Innstillingen er spektakulær -- en maharajas tidligere palass på 100 dekar skogkledd.

I Thailand er Chiva-Som et destinasjonsspa ved stranden som kombinerer eldgamle terapier fra øst med vestlige diagnoseteknikker for å gi liv til sinn, kropp og ånd. Personlige programmer og behandlinger er tilgjengelig innen detox, vektkontroll og stressreduksjon, og thaimassasje er en spesialitet.

Using Specialized Travel Advisors

Selv om det er enkelt å bestille med en enkelt eiendom som Ananda i Himalaya eller Chiva-Som, kan du også gå til en reiserådgiver som spesialiserer seg på sunne reiser for en gruppe eller individuell reise. Linden Schaffer fra Pravassa har en filosofi om at hver tur inkluderer stressreduksjon, kulturelt engasjement, fysisk aktivitet, åndelig tilknytning og matopplæring. Den spesifikke formen den har avhenger av reisemålet – Santa Fe, Spania, Bali, Ojai, Costa Rica og Thailand er blant mulighetene – med opphold på boutique-eiendommer du kanskje ellers ikke hører om.

Bortsett fra velværeferien, legger flere hoteller til velværekomponenter, slik at forretningsreisende kan opprettholde en sunn livsstil mens de reiser. MGM Grand i Las Vegas har lagt til spesielle velværerom og suiter; Canyon Ranchs SpaClub i Vegas sysselsetter også "velværeprofesjonelle." DeInterContinental Hotels Group, som eier Holiday Inn, annonserte planer for sine Even Hotels - med et "egentlig fokus på velvære når det gjelder mat, arbeid, trening og hvile" - på dusinvis av steder over hele landet.

SRI International for Global Spa & Wellness Summit (GSWS) anslår at velværeturisme allerede representerer et marked på USD 494 milliarder.

Verdens helseorganisasjon definerer velvære som en tilstand av fullstendig fysisk, ment alt og sosi alt velvære. Det går utover ren frihet fra sykdom eller svakheter og legger vekt på proaktiv vedlikehold og forbedring av helse og velvære. Velvære omfatter holdninger og aktiviteter som forebygger sykdom, forbedrer helsen, øker livskvaliteten og bringer en person til stadig mer optimale nivåer av velvære.

Begrepet velværeturisme utvider dramatisk appellen til medisinsk turisme, som er assosiert med plastisk kirurgi, men også betyr tannbehandling, kneproteser og andre medisinske prosedyrer. Mange globale forbrukere velger disse reisene fordi et annet land tilbyr betydelig lavere kostnader eller større tilgjengelighet for prosedyrer/behandlinger.

Folk omfavner i økende grad reiser med større fordeler for enten seg selv (og deres kropper) eller andre, enten det er velværeturisme eller frivilligturisme (reiser med en filantropisk komponent), miljøbevisste (øko-reiser), eller utdannings- eller kulturelt oppslukende reise.

Anbefalt: