Bøker og filmer for barn som foregår i London
Bøker og filmer for barn som foregår i London

Video: Bøker og filmer for barn som foregår i London

Video: Bøker og filmer for barn som foregår i London
Video: Hjernen og følelser - håndmodellen forklart for barn 2024, Kan
Anonim

London er et spennende sted for barn å besøke, ikke bare fordi det er så mye å gjøre, men også fordi den britiske hovedstaden er rammen for så mange bøker og filmer. Her er noen av de beste.

Harry Potter Books

Leadenhall Market, London
Leadenhall Market, London

Harry Potter-bøkene inneholder mange scener i virkelige London og andre britiske destinasjoner, inkludert den berømte plattformen 9-3/4 på Kings Cross Station.

Kjøp boksen med bøker på Amazon

Harry Potter-filmer

St Pancras Station, London
St Pancras Station, London

Alle Harry Potter-filmene inkluderer scener tatt i London og andre steder i Storbritannia. Det er morsomt å se etter de Potter-stedene når du er på ferie.

Kjøp boksen med filmer på Amazon

Sherlock (TV-serie)

Sherlock BBC London
Sherlock BBC London

Denne BBC-serien med Benedict Cumberbatch i hovedrollen er en fantastisk, moderne versjon av Sherlock Holmes-historiene, og bakteppet til London er knusende.

Kjøp DVD-en fra sesong 1 på Amazon

Mr. Bean (TV-serie)

MR Bean
MR Bean

Denne kulthiten med Rowan Atkinson i hovedrollen som den ulykkelige Mr. Bean er komediegull for anglofile i alle aldre. Barn vil elske tullete til denne trøbbelutsatte karakteren, og foreldre vil elske at det hele er gøy.

Kjøp serien på DVD påAmazon

Paddington (film)

Image
Image

Små barn vil elske denne filmen basert på en elsket serie med bøker om en bedårende bjørn som bor i London sammen med Brown-familien. Mange av filmstedene er populære attraksjoner i hovedstaden.

Kjøp filmen på Amazon

Fever Pitch (bok)

Fever Pitch med Colin Firth
Fever Pitch med Colin Firth

For tenåringer som ønsker å forstå den britiske besettelsen av fotball (fotball i USA), er denne morsomme bestselgende romanen av Nick Hornby et must å lese. Du vil få et enormt innblikk i den besettende kjærligheten til spillet, og spesielt for Arsenal Football Club i London. (Dette ble senere gjort til en film med Colin Firth i hovedrollen.)

Kjøp boken på Amazon

Oliver Twist (bok)

Charles Dickens London
Charles Dickens London

London er fullt av gamle bygninger fra århundrer tilbake. Alt skrevet av Charles Dickens vil hjelpe barna å forestille seg hvordan livet var helt tilbake. Dickens var en stor kraft for sosiale reformer i viktoriansk tidsalder.

Kjøp boken på Amazon

Oliver Twist (film)

Oliver Twist Film
Oliver Twist Film

Det har vært flere filmversjoner av denne Dickens-klassikeren. Denne spiller Richard Dreyfuss og Elijah Wood.

Kjøp DVDen på Amazon

Mary Poppins (film)

Mary Poppins London
Mary Poppins London

Mange anser dette som Disneys beste film. Denne herlige barnefilmen formidler på en vakker måte London-æraen med skikkelige barnepiker og skorsteinsfeier. Julie Andrews og Dick Van Dyke erfantastisk.

Kjøp 50-årsjubileums-DVDen på Amazon

The Great Mouse Detective (film)

Den store musedetektiven
Den store musedetektiven

For barn for små for Sherlock Holmes, prøv Basil of Baker Street fra denne morsomme filmen med mye viktoriansk London-stemning. Det er til og med en opptreden av Sherlock selv (stemt av Basil Rathbone). Det finnes også Mouse Detective-bøker.

Kjøp DVDen på Amazon

Anbefalt: