Scandinavia: A Destination for All Four Seasons

Innholdsfortegnelse:

Scandinavia: A Destination for All Four Seasons
Scandinavia: A Destination for All Four Seasons

Video: Scandinavia: A Destination for All Four Seasons

Video: Scandinavia: A Destination for All Four Seasons
Video: Beautiful Sweden - Four Seasons 4k 2024, Kan
Anonim

Jada, Skandinavia blir kaldt om vinteren. Men det er også den beste tiden for å få et glimt av nordlyset. Og folkemengder overtar noen av de mer populære turistattraksjonene i sommermånedene. Men du får 16 eller flere timer med dagslys for å se severdighetene når været blir varmere.

Den beste tiden å reise til Skandinavia kan godt være når du får sjansen. Fordi hver sesong byr på fordeler og ulemper for å reise til de nordiske landene. Det lokale været, tidspunktet for arrangementer og aktiviteter, og budsjettet ditt kan alle påvirke beslutningsprosessen når du ser på å bestille en reise til Skandinavia.

Tenk på Sverige når det snør

En sommerdag i Stockholm
En sommerdag i Stockholm

Høysesong for turisme i Sverige finner sted midtsommer, slik den gjør i store deler av Skandinavia. Selv om været er unektelig vakkert, tiltrekker de varme månedene naturlig nok større folkemengder, spesielt i de største byene Stockholm, Malmö og Göteborg. Hele landet beveger seg i hovedsak utendørs for å dra full nytte av den korte sommersesongen. Men med 200 skisteder, tradisjonelle julemarkeder i store og små byer og hundekjøringsturer i den arktiske Lappland-regionen, sørger Sverige om vinteren for en minneverdig ferie også.

Nikk for Norge om våren og høsten

Vesteralen, Norge
Vesteralen, Norge

Med sommersol hele døgnet i nordområdene kommer Norges tiltrekningskraft definitivt sterkt fra juni til august. Men skuldersesongene i mai og september ser generelt langt færre turister samtidig som de nyter fint vær med tilleggsbonusen lavere priser på populære reisemål som Oslo og Bergen. Norge gir gode muligheter til å se nordlyset, eller nordlyset, som pleier å være mest synlig i de nordlige byene som Tromsø under polarnettene i de kalde vintermånedene.

Oppdag fire årstider i Finland

Iskaldt vann i Laajasalo, Helsinki, Finland
Iskaldt vann i Laajasalo, Helsinki, Finland

Snø dekker mye av bakken i Finland fra november til mai, noe som gjør badstuen til et spesielt tiltalende reisemål om vinteren. Finnene drar full nytte av de lange dagene vår, sommer og høst med festivaler som feirer kulturen og landskapet. Og med 40 nasjonalparker i et land som er omtrent på størrelse med California, fokuserer turisme utenfor hovedstaden Helsinki i stor grad på friluftsliv.

Pakk en badedrakt for Danmark

Nyhavn ettermiddag København
Nyhavn ettermiddag København

Danmark fortjener også den mer fristende tittelen som "Beste skandinaviske stranddestinasjon." Langs den danske rivieraen nord for København kan du finne hvite sandstrender; sjarmerende fiskevær; og restauranter, shopping og overnatting valg av eneksklusivt reisemål – om enn med Danmarks signaturmerke for hygge.

Dra til Island for sommereventyr

Utsikt over Blue Lagoon fra det fjerne
Utsikt over Blue Lagoon fra det fjerne

Led Zeppelin sang om «isens og snøens land» med sin «midnattssol, der de varme kildene flyter». Denne karakteriseringen av Island fanger den sterke skjønnheten til dette isbrelandet; aktive vulkaner; og polare skapninger som hvaler, lundefugler og fjellreven. De fleste besøkende reiser til hovedstaden Reykjavík om sommeren, når solen går ned i bare noen få timer hver natt og temperaturene svever på 60-tallet F, noe som oppmuntrer til fotturer, sykling og dobbelt-drikk i havet.

Anbefalt: