Otavalo, Ecuador: Famous Market og Fiesta del Yamor

Innholdsfortegnelse:

Otavalo, Ecuador: Famous Market og Fiesta del Yamor
Otavalo, Ecuador: Famous Market og Fiesta del Yamor

Video: Otavalo, Ecuador: Famous Market og Fiesta del Yamor

Video: Otavalo, Ecuador: Famous Market og Fiesta del Yamor
Video: Ecuador - So much street food !!! - Fiesta del Yamor Otavalo 🇪🇨 2024, Kan
Anonim
Otavalo, Ecuador utsikt fra Balcón de Otavalo
Otavalo, Ecuador utsikt fra Balcón de Otavalo

Hvis du skal til Ecuador, enten alene eller med en tur, er en av destinasjonene dine garantert Otavalo. Besøket ditt bør inkludere deres verdensberømte marked eller hvis du besøker tidlig i september, Fiesta del Yamor-feiringen.

Location

Ligger innen lett kjøreavstand, to timer nord for Quito, er det mange dagsturer tilgjengelig. Det er best å tillate flere dager for å se ikke bare det berømte markedet i Otavalo, men å besøke de nærliggende landsbyene. Landsbyene følger et gammelt håndverk og leverer mange av tekstilene som selges på deres egne markeder så vel som i Otavalo. Det vårlignende klimaet gjør dette til en helårsdestinasjon, men de varmeste månedene er juli til september.

markedsdag i Otavalo

Den travleste markedsdagen er lørdag, men markedene i Otavalo er åpne hver dag. Hvis du står opp veldig tidlig, kan du oppleve en heldags markedsopplevelse som begynner med dyremarkedet. Du kan vandre fra marked til marked, kjøpe et måltid fra en leverandør, vandre på mat- og råvaremarkedet og vurdere kunst, håndverk og tekstiler før du kjøper noe på håndverkermarkedet. Disse Otavalo Market-bildene er trege å laste ned, men verdt ventetiden for en titt på markedsaktiviteten.

Fordelen med å overnatte før markedet kommer dit før turgrupper kommer og prisene har en tendens til å gå opp. Når du går, prut. Det er forventet, og når du først får taket på det, er det moro. Hvis du ikke er sikker på at du kan tulle over prisen, øv på teknikken din på forhånd. Øv på å lage vantro ansikter foran speilet, gå bort og avvise de første prisene.

Du kan finne et bedre kjøp i en av sidegatene borte fra Poncho Plaza, der det viktigste håndverkermarkedet er. Se etter Otavalo-broderte skjorter, utskårne trepapegøyer eller tekstiler og billedvev. Ecuadorianske tekstiler er verdenskjente for sin kvalitet og historie.

Historie

Tekstilenes historie går tilbake til spansk kolonitid da landet rundt Quito ble gitt til forskjellige mennesker, inkludert en Rodrigo de Salazar som hadde bevilgningen i Otavalo. Han opprettet et veveverksted, og brukte Otavaleño-indianerne, allerede dyktige vevere, som arbeidsstyrke. Gjennom årene, med importerte nye teknikker og verktøy fra Spania, leverte veverne ved Otavalo det meste av tekstilene som ble brukt i hele Sør-Amerika.

Ulempen med denne økonomiske suksessen var at Otavaleños noen ganger ble tvunget til å arbeide ved vevstolene i et system k alt Obraje. I dag har Otavaleños diversifisert sine teknikker med teknikker fra Skottland. Hacienda Zuleta skapte Otavaleño-kasjmiren og skapte et verdensomspennende marked for sine tekstilprodukter. Du kan se noen av teknikkene i demonstrasjonene på Obraje Weaving Museum.

Otavaleñosbruk klær som er karakteristiske for deres område-broderte bluser, perlekjeder og skjørt for kvinner. Menn bruker det lange håret i fletter, og klærne deres inkluderer hvite bukser, ponchoer og sandaler.

De nærliggende landsbyene Peguche, San Jose de la Bolsa, Selva Alegre, Cotama, Agato og Iluman er kjent for sine tekstiler. Besøk med Miguel Andrango-mesteren for vevstolen Otavaleño-veveren for en beskrivelse av faget hans, og gå deretter til Cotacachi for lærvarer, og til San Antonio for treskjæringer, bilderammer og håndlagde møbler. Selvfølgelig vet du at panamahatter virkelig lages i Ecuador.

Fiesta del Yamor

Du kan være i tide til Fiesta del Yamor, som feires hvert år for å takke ved den andre solhverv. Å være nær ekvator, er dette høstsesongen. Feiringen dateres tilbake til inkaritene av yamor som fant sted de to ukene før solverv.

Som en del av ofringen til solguden, ble den beste maisen valgt til å males og blandes med vann til gjæring, noe som skaper en kraftig brennevin k alt chicha. Tilberedningen av chicha følges fortsatt, med Chica de Jora den mest kjente, og den smører prosesjonene og festlighetene til fiestaen. Vårens motstykke, Pawkar Raymi, arrangeres om våren som en hyllest til de nye avlingene og hengivenhet til Pacha Mama, Moder Jord.

Andre severdigheter

Ikke forlat området uten å se innsjøene San Pablo, Mojanda og Yahuarcocha. Krateret til Cotacachi vulkanen er nå en innsjø k alt Cuicocho, eller Lake of the Gods. Cotacachi/CayapasDet økologiske reservatet ligger her for å bevare og beskytte skjøre andinske plantearter.

Anbefalt: