Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris - Modern Art

Innholdsfortegnelse:

Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris - Modern Art
Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris - Modern Art

Video: Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris - Modern Art

Video: Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris - Modern Art
Video: 📍🇫🇷 EXPLORE MUSÉE D'ART MODERNE DE PARIS, FRANCE I PARIS MUSEUM OF MODERN ART 2024, Kan
Anonim
Palais de Tokyo
Palais de Tokyo

Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris ble først åpnet i 1961 som en del av arbeidet med å bedre imøtekomme de moderne kunstsamlingene til Petit Palais, og ligger i en bygning opprettet for den internasjonale kunst- og tekniske utstillingen i 1937. Det er en del av utstillingsrommet for samtidskunst kjent som Palais de Tokyo.

Den permanente samlingen, gratis for publikum, inneholder store verk fra kunstnere inkludert Matisse, Bonnard, Derain og Vuillard, samt veggmalerier i storformat fra Robert og Sonia Delaunay og andre. Den utforsker utviklingen innen samtidskunst fra tidlig på 1900-tallet til i dag. Spesielt for besøkende som er interessert i avantgardebevegelser innen kunst og samtidsskaping, anbefales en tur hit.

Plassering og kontaktinformasjon:

Museet ligger i Paris' 16. arrondissement (distrikt), i nærheten av området kjent som Trocadero og like ved søstermuseet for samtidskunst Palais de Tokyo.

Adresse:

11 avenue du Président Wilson

Metro/RER: Alma-Marceau eller Iena; RER Pont de l'Alma (Linje C)

Tlf: +33 (0)1 53 67 40 00

Åpningstider og billetter:

Museet er åpent mellom tirsdag og søndag, kl. 10-18. Billettkontorstenger kl 17:45. Stengt mandager og franske helligdager.torsdager åpent til kl. 22.00 (kun utstillinger). Billettskrankene stenger kl. 17.15 (21.15 på torsdager.

Billetter: Adgang til de permanente samlingene og visningene er gratis for alle besøkende. Inngangspriser varierer for midlertidige tematiske utstillinger: ring på forhånd eller sjekk nettsiden deres. Adgang til midlertidige show er gratis for besøkende under 13 år.

Severdigheter og attraksjoner i nærheten:

Museet ligger i nærheten av noen av Vest-Paris mest populære attraksjoner, samt roligere nabolag som er vel verdt å utforske. Disse inkluderer:

  • Trocadero
  • Palais de Tokyo (tilstøtende museum for samtidskunst)
  • Passy og det 16. arrondissement
  • Maison de Balzac
  • Eiffeltårnet

Høydepunkter fra den permanente utstillingen på Musee d'Art Moderne:

Den permanente samlingen ved Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris er delt inn i kronologiske blokker som utforsker utviklingen av ulike bevegelser og trender innen samtidskunst, fra 1901 til i dag.

"Historical" TourDenne delen inkluderer hovedverk fra de fauistiske, kubistiske, postkubistiske og orfiske bevegelsene innen maleri, med høydepunkter fra kunstnerne Delauney og Léger. En fløy dedikert til surrealisme har verk av Picabia, mens en annen fløy som er innviet til "School of Paris" stiller ut verk med dristigere figurasjon og linjer.

Contemporary TourFra og med 1960-tallet, denne nyere fløyen avmuseum gjenspeiler nyere anskaffelser. Gallerier sporer bevegelser fra New Realism, Fluxus eller Narrative Figuration, så vel som abstrakte kunstbevegelser. Store verk fra navn som Deschamps, Klein, Roth, Soulages og Nemours preger galleriene, i tillegg til verk fra mer eksperimentelle, men mindre kjente kunstnere som flyttet grensene for form, farge og medium. Samtidens turné gir spesiell oppmerksomhet til hvordan kunstnere etter 1960-tallet i økende grad forsøkte å bryte grensene mellom tradisjonelle medier og å leke "subversivt" med tradisjonelle koder og diskurs. Maleri, video, skulptur, foto og andre medier brukes på utradisjonelle og overraskende måter i mange av disse verkene.

KjellerKjellerplanet huser Boltanski-galleriet (med verk fra kunstneren med samme navn); Salle Noire har moderne videoverk fra artister som Absalon, Pilar Albaraccin, Fikret Atay, Rebecca Bournigault og Rosemarie Trockel.

Andre verkI tillegg til disse primærseksjonene, inneholder den permanente samlingen gallerier dedikert til malerne Matisse og Dufy og andre verk av samtidskunstnere.

Anbefalt: