Tips for å reise med hunder eller katter til Italia

Innholdsfortegnelse:

Tips for å reise med hunder eller katter til Italia
Tips for å reise med hunder eller katter til Italia

Video: Tips for å reise med hunder eller katter til Italia

Video: Tips for å reise med hunder eller katter til Italia
Video: TIPS FRA MUSTI: Fem tips til slankere og sunne hunder og katter 2024, Kan
Anonim
Hundsvømming i Cabras, Italia
Hundsvømming i Cabras, Italia

Hvis du planlegger å ta kjæledyret ditt med deg på en tur til Italia eller du skal flytte dit, er det noen regler som må følges. Kjæledyr kan holdes i karantene eller returneres hjem hvis de ikke har de riktige papirene. Sertifikater må overholde EU-forordningen 998.

Disse forskriftene gjelder bare for å bringe kjæledyr gjennom tollen til Italia. Hvis du ankommer med fly eller skip, sjekk for ytterligere regler med flyselskapet eller skipsselskapet og nettstedet til den amerikanske ambassaden og konsulatene i Italia; regler og forskrifter kan endres.

Reglene

Hvert kjæledyr du vil ta med til Italia må ha:

  • Et EU-veterinærsertifikat, som må inneholde detaljer om eieren, en beskrivelse av kjæledyret og vaksinasjons- og identifiseringsdetaljer
  • En gjeldende rabiesvaksine; hvis det er den første vaksinasjonen, kan du ikke ta med kjæledyret ditt til Italia før 21 dager etter vaksinasjonen
  • En mikrobrikke eller tatovering
  • Transportøren må være merket med kontaktinformasjonen til eieren
  • Kjæledyret må være minst 3 måneder gammelt
  • Hunder bør ha bånd og snute
  • Du må rydde opp etter hunden din på offentlige steder

Førehunder

Førehunder for blinde må følgesamme regler for å komme inn i landet som vanlige kjæledyr. En gang i Italia kan førerhunder reise uten restriksjoner på all offentlig transport og er ikke pålagt å ha munnkurv eller ha billett, og de kan også gå inn i alle offentlige bygninger og butikker.

Togreiser

Med unntak av førerhunder, er det kun hunder og katter som veier mindre enn 13 pund (6 kilo) som er tillatt på italienske tog. De må oppbevares i en transportør, og eieren må ha med seg et sertifikat eller erklæring fra en veterinær, utstedt innen tre måneder etter togreisedatoen, som sier at dyret ikke bærer noen smittsomme sykdommer eller angrep.

Det er i de fleste tilfeller ingen kostnad for små hunder eller katter å reise med toget, men eieren må oppgi kjæledyret ved kjøp av billett. På noen tog, inkludert region altog, kan det være nødvendig med redusert pris for mellomstore eller store hunder. Noen tog begrenser antall kjæledyr som kan tas med om bord av én eier.

Bussreiser

Regler for bussreiser varierer etter region og busselskap. Noen busselskaper tillater dyr å reise, men krever full pris.

Flyreiser

Hvert flyselskap setter sine egne regler for å fly med kjæledyr. Sørg for å sjekke med flyselskapet ditt for oppdatert informasjon.

Anbefalt: