Hellas vårreiseguide

Hellas vårreiseguide
Hellas vårreiseguide

Video: Hellas vårreiseguide

Video: Hellas vårreiseguide
Video: 10 лучших мест для посещения в Нидерландах Путеводитель 2024, Kan
Anonim
Hellas naturskjønne kystlinje
Hellas naturskjønne kystlinje

På våren vil Hellas finne seg til rette i to måneder med flott vær, lett folkemengde og lavere priser.

Mange av øyene våkner akkurat etter den vindfulle vinteren, og du vil se stemningen på disse stedene mye bedre enn i sommermånedene. Hvis du noen gang har vurdert en tur til Hellas på et øyeblikk, gjør det nå.

Vårbegivenheter inkluderer ortodokse påske, som feires kraftig i Hellas. Sjekk her for påskedatoer. Vær imidlertid oppmerksom på at de store festlighetene vil finne sted på fredag og lørdag, noe som gjør påsken relativt rolig, med påskedag en dag med bedring for alle berørte.

Forvent at banker, offentlige kontorer og butikker blir stengt (eller, når det gjelder butikker, holder kortere åpningstider) gjennom denne firedagersperioden.

Greske påskefeiringer er ofte brennende. Et fakkeltog ender opp Lykabettos-høyden i Athen tidlig søndag morgen. Fyrverkeri ved midnatt lørdag hilser Kristi oppstandelse mange andre steder. På Kreta er den lenge uoffisielle vinneren av fyrverkerikonkurransen Agios Nikolaos, men i det siste har Chersonissos vist tegn til å prøve å ta fra seg den æren.

Påske er den store religiøse høytiden i det gresk-ortodokse året, og feiringen er mye viktigere for de fleste grekere enn jul. Plusser forreisende inkluderer fargerike forestillinger ved bokstavelig t alt alle ortodokse kirker i Hellas; minusene inkluderer stengte attraksjoner, underbemanning og generelt mindre oppmerksom service dagene før og etter påskehelgen.

Øya Kythira, en gang hjemmet til Afrodite, markerer andre påskedag med begynnelsen på en 25-dagers reise av statuen deres av Mary Mytidiotissa gjennom landsbyene på øya. Folegandros har en kortere festival også viet til Jomfru Maria, hvis image nyter en tur rundt i bukten og besøker flere landsbyer.

Hvis du er så heldig å være med på festlighetene i hele Hellas, kan du forvente deilig stekt lam, spesielle ferske påskebrød og massevis av annen mat å nyte. Farging av påskeegg er populært, med knallrøde egg byttet ut som gaver.

I hele april og ut i mai vil vårens markblomster blomstre, og lysne opp veikanter og humør. Hold øye med fargesprut mens du vandrer langs de greske veiene.

Den 18. mai gir den internasjonale museumsdagen gratis adgang til alle museer i Hellas.

Vårreiser med båt til øyene kan fortsatt være usikre på grunn av vind, men generelt vil været være behagelig, med temperaturer på 60-tallet de fleste steder, men kjøligere i høyere høyder. Villblomstene trenger litt regn, så ha en paraply tilgjengelig for å takle byger, og nyt en vakker vår i Hellas.

Anbefalt: