Hvordan få et kinesisk visum i Hong Kong

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få et kinesisk visum i Hong Kong
Hvordan få et kinesisk visum i Hong Kong

Video: Hvordan få et kinesisk visum i Hong Kong

Video: Hvordan få et kinesisk visum i Hong Kong
Video: Внутри Гонконга – мои первые впечатления 🇭🇰/🇨🇳/. 2024, April
Anonim
Lavvinklet utsikt over inngangen til Den forbudte by i Beijing, Kina
Lavvinklet utsikt over inngangen til Den forbudte by i Beijing, Kina

Borgere fra USA, Storbritannia, Australia, New Zealand, Irland, Canada og EU kan reise inn i Hong Kong uten visum. Alt du trenger er passet ditt. (Når du kommer inn i Hong Kong får du et stempel eller klistremerke som sier at du kan reise inn uten visum. Lagre dette fordi du trenger det for å få kinesisk visum.) Hvis du vet i god tid at du vil reise til Kina i kombinasjon med reisen til Hong Kong kan du få visum for å reise inn i Kina ved en kinesisk ambassade i hjemlandet i god tid. Men hvis du er den spontane typen og bestemmer deg for å besøke Kina mens du er i Hong Kong eller den kinesiske ambassaden i hjemlandet ditt er vanskelig for deg å besøke, kan du få visum for å reise inn i Kina i Hong Kong.

Transittvisum

En enkel måte å unngå å få visum for å reise inn i Kina på er å gjøre det mens du er på transitt til et tredjeland, med Kina som et stopp som varer bare kort tid.

Du kan tilbringe opptil 72 timer i Kina uten visum hvis du er på transitt fra ett land til et annet med et stopp på en stor kinesisk flyplass. Du må ha dokumentasjon på fly-, tog- eller skipsbilletter for fortsettelsen av reisen som er for datoer innenfor 72-timers tidsrammen. Hvis du er på gjennomreiseShanghai-Jiangsu-Zhejiang-regionen eller Beijing-Tianjin-Hebei-regionen, kan du bo i opptil 144 timer uten visum og bevege deg rundt blant de tre byene i den regionen i løpet av den tiden. Som med 72-timers gratis transittvisum, må du ha transportbilletter som viser at du vil forlate Kina innen 144-timers tidsrammen.

Hvor kan man få visum i Hong Kong

Den beste og enkleste måten å få kinesisk visum i Hong Kong på er via et visumbyrå. Du finner mange visumbyråer i Hong Kong, men de mest anbef alte er China Travel Service (CTS) og Forever Bright.

Dokumenter du trenger

For å få et kinesisk turistvisum i Hong Kong, trenger du flere dokumenter. Hvis du ikke har alle disse dokumentene, vil du ha store problemer med å få visum.

  • En reiserute som inkluderer dine rundtursbilletter til og fra Kina
  • Ankomst- og avreisedatoer og steder du planlegger å besøke
  • Fotokopier av alle hotellbestillingene dine for varigheten av oppholdet i Kina
  • En fotokopi av de første hovedsidene i passet ditt, som inkluderer bildet ditt og informasjon
  • Et passbilde
  • En fotokopi av ankomststempelet eller klistremerket du mottok ved innreise til Hong Kong
  • Et visumsøknadsskjema (dette kan finnes og fylles ut hos visumbyrået)

Kostnad for kinesisk visum i Hong Kong

Prisen på et kinesisk visum i Hong Kong er avhengig av både nasjonalitet og hvor raskt du trenger visumet. Det tar vanligvis rundt fire virkedager å få visum, og evtdu trenger det før, du må betale ekstra. Prisene endres regelmessig for visum, så du bør kontakte byrået du planlegger å bruke på forhånd for å være sikker på gjeldende kostnad.

Standardpriser for kinesisk visum i Hong Kong-dollar

Disse prisene er via China Visa General Agency, fra april 2019:

  • Single Entry Visa: HK$760 ($96,89)
  • Dobbeltinnreisevisum: HK$970 ($123,66)
  • Multiple Entry (6 måneder): HK$1 170 ($149.16)
  • Flere (12 og 36 måneder): HK$1 530 ($195,06)

Anbefalt: