Planlegging av en karibisk ferie for funksjonshemmede reisende
Planlegging av en karibisk ferie for funksjonshemmede reisende

Video: Planlegging av en karibisk ferie for funksjonshemmede reisende

Video: Planlegging av en karibisk ferie for funksjonshemmede reisende
Video: En dagbok som inneholder forferdelige hemmeligheter. Overgang. Gerald Durrell. Mystiker. Skrekk 2024, Kan
Anonim
rullestol på stranden
rullestol på stranden

Karibien er en av de mest populære feriedestinasjonene i verden for funksjonshemmede reisende, men ikke alle karibiske øyer er skapt like når det gjelder å ta imot besøkende som er funksjonshemmede, i rullestol eller har begrenset mobilitet. Her er noen tips for å planlegge en karibisk ferie som er like tilgjengelig som den er hyggelig.

Sjekk karibiske priser og anmeldelser på TripAdvisor

Vurder et cruise

Cruiseskip som seiler i sjøen
Cruiseskip som seiler i sjøen

Cruising er en av de mest funksjonshemmede måtene å reise på, og de fleste cruiserederier har laget spesielle innkvarteringer for funksjonshemmede og bevegelseshemmede passasjerer.

Ikke bare har cruiseskip tradisjonelt betjent et eldre klientell – som pleier å ha flere mobilitetsproblemer – men amerikansk lov krever at cruiseskip som opererer i amerikanske farvann overholder ADA.

Når du velger en cruiserute, se etter havneanløp med kai som kan romme store cruiseskip, siden anbud fra skip til land kan være en hindring for enkelte funksjonshemmede reisende. Noen cruiserederier tilbyr spesielle turpakker som er tilgjengelige.

Velg en funksjonshemmedevennlig øy

Strand med tilgang for funksjonshemmede
Strand med tilgang for funksjonshemmede

Puerto Rico og U. S. A. Jomfruøyene er ideelle karibiske reisemål for reisende med bevegelsesrestriksjoner eller i rullestol av én enkel grunn: siden disse øyene er en del av USA, må hoteller her overholde Americans with Disabilities Act (ADA), så du vil finne rullestolramper, heiser og bad tilrettelagt for funksjonshemmede akkurat som i USA. De samme standardene gjelder for andre offentlige steder, for eksempel museer.

Puerto Rico er også hjemmet til Sea Without Barriers ved Luquillo Beach, et ADA-kompatibelt anlegg som inkluderer en asf altert sti som fører til en halvt nedsenket plattform som lar folk i rullestol oppleve det varme vannet. Rullestoler spesialdesignet for å gå inn i vannet kan leies for dagen, og stranden har også tilgjengelige bad, dusjer og andre fasiliteter.

Andre karibiske øyer med et rykte for tilgjengelighet inkluderer Barbados, som nylig lanserte sitt øydekkende Fully Accessible Barbados-initiativ; Aruba, Jamaica og St. Martin.

Husk detaljene om flyreiser

Vinge på et fly ved solnedgang
Vinge på et fly ved solnedgang

Nesten hver amerikansk flyplass losser fly via rullestolvennlige jetwayer, men det er neppe tilfelle i Karibia. På mange mindre øyflyplasser går passasjerene av flyet på gammeldags måte, ved å klatre ned en trapp, noe som gir åpenbare utfordringer for funksjonshemmede reisende.

Kortere hopp mellom øyer foregår ofte på fly som er ganske små og kanskje ikke har plass til rullestol. Hvis du ikke flyr til en stor flyplass som SanJuan, Kingston eller Nassau, sørg for at du sjekker ut fasilitetene før du flyr. Society for Accessible Travel and Hospitality har lenker til retningslinjer for tilgjengelighet for flyselskaper på nettet.

Sørg for at kvalitetsberedskapshelsetjenester er tilgjengelig

lege med en pasient i et eksamensrom
lege med en pasient i et eksamensrom

Først, få reisehelseforsikring som sørger for akutt medisinsk evakuering når det er nødvendig. I Karibia er det store forskjeller i helsetjenesters kvalitet fra øy til øy -- og et like stort gap mellom omsorgen som tilbys til velstående klienter ved private klinikker og den som er tilgjengelig på offentlige sykehus.

Mange mindre øyer har ikke noe sykehus eller klinikk i det hele tatt - noen mangler til og med lege. Det amerikanske utenriksdepartementets Bureau of Consular Affairs har helseinformasjon om karibiske destinasjoner, det samme gjør Centers for Disease Control and Prevention og Travel He alth and Safety-delen av nettstedet mitt.

Konsulter en tilgjengelig reisespesialist

Mann og kvinne i reisebyrå
Mann og kvinne i reisebyrå

Reisebyråvirksomheten har blitt stadig mer spesialisert, og en rekke agenter har nå spesialkompetanse på planlegging av reiser for reisende med nedsatt funksjonsevne. Byråer som AbletoTravel, Connie George Travel og Special Needs at Sea fokuserer på reisende med spesielle behov. Disabledtravelers.com og Access-able Travel har også lenker til noen av disse spesialagentene.

Sjekk ut hotellet før du reiser

Tropisk sandstrand med funksjonshemmede på et hotellresort
Tropisk sandstrand med funksjonshemmede på et hotellresort

Internasjon alt hotellkjeder med røtter i USA kan være din beste garanti for ADA-overholdelse i Karibia. På den annen side har vi vært på for mange karibiske hoteller som mangler heis eller er bygget over så ulendt eller skrånende terreng som gjør det vanskelig eller umulig for rullestolbrukere.

På den annen side er hoteller som Amaryllis Beach Resort i Barbados designet for å være ADA-kompatible og tilrettelagt for funksjonshemmede. Før du bestiller, vær sikker på at hotellet ditt kan imøtekomme dine behov. En rekke nettbaserte ressurssentre for funksjonshemmede reisende inkluderer databaser over hoteller over hele verden som er tilgjengelige for funksjonshemmede, for eksempel Travel Intelligence.coms liste over tilgjengelige karibiske hoteller.

Anbefalt: