Åpningstider i Irland: Butikker, kontorer og banker

Innholdsfortegnelse:

Åpningstider i Irland: Butikker, kontorer og banker
Åpningstider i Irland: Butikker, kontorer og banker

Video: Åpningstider i Irland: Butikker, kontorer og banker

Video: Åpningstider i Irland: Butikker, kontorer og banker
Video: Castle Howard - Et av de største herskapshusene i England 2024, Kan
Anonim
Butikk i Dublin som selger familievåpen og våpenskjold
Butikk i Dublin som selger familievåpen og våpenskjold

Et av de brennende spørsmålene for hver besøkende til Irland er når de kan forvente at landet er "åpent for virksomhet"? Når åpner butikker i Irland og er alt tilgjengelig til enhver tid? Når stenger irske museer for dagen? Er det noe å gjøre på søndager, eller er alle i kirken?

Den gode nyheten er at hvis du vil shoppe eller besøke en attraksjon, kan du gjøre det nesten når som helst. Men som med alle steder, hjelper det å kjenne de grunnleggende reglene for når man skal begi seg ut. Hvis du trenger å bruke offentlige tjenester, er det desto viktigere å vite hva du kan forvente.

Her er noen generelle tips om når du bør finne dører som ikke er ordentlig låst, selv om det finnes en rekke spesielle unntak fra disse reglene. For det første kan åpningstidene variere lok alt - offentlige helligdager i Irland er ikke alltid identiske med helligdager i Nord-Irland, for eksempel.

High Street-butikker og store butikker

De fleste High Street-butikker (butikker i de største shoppingdistriktene eller kjøpesentrene i sentrale urbane områder) vil vanligvis åpne mellom kl. 9 og 10, og deretter stenge mellom kl. 17.00 og 18.00, mandag til lørdag. Lunsjpauser er sjeldne - i store byer nesten ukjente - men noen fylkesbyer kan ha tidlig stengingdager. Noen store fylkesbyer og alle de store byene er åpne søndag fra kl. 12.00 til 18.00; den samme regelen gjelder for timer på helligdager.

De fleste kjøpesentre og kjøpesentre åpner rundt kl. 9, men stengetidene varierer. Det er trygt å forvente en stenging rundt kl. 18.00 fra mandag til onsdag og lørdag og kl. 20.00 torsdag og fredag. På søndager og helligdager vil åpningstidene sannsynligvis være mellom kl. 12.00 og 18.00. Legg merke til: Dette vil være de generelle åpningstidene for hele kjøpesenteret; individuelle butikker kan åpne senere og stenge tidligere.

Supermarkeder holder vanligvis de samme arbeidstidene som High Street Shops, selv om noen supermarkeder holder åpent til midnatt, og noen få store er til og med åpne 24 timer i døgnet. Dette kan imidlertid være en feilbetegnelse, ettersom «24 timer» ofte utelukker lørdags- og søndagskvelder.

Nærbutikker og bensinstasjoner

Nærbutikker henvender seg vanligvis til pendlere og profesjonelle arbeidere, noe som betyr at de åpner rundt 07.00 og stenger rundt 21.00 til 22.00 fra mandag til lørdag, 12.00 til 18.00 på søndager.

Kun lisensierte butikker selger alkohol og alkoholsalg er ikke tilgjengelig til enhver tid i åpningstiden. Salg av alkohol er kun tillatt mellom 10.30 og 22.00 på hverdager og 12.30 til 22.00 på søndager (og helligdager). Dette er tider kun for republikken; salgstider i Nord-Irland er underlagt lokale lisenser, og dermed av et langt bredere utvalg.

Bensinstasjoner med 24/7 service finnes i de større byområdene og langs større ruter; ellers åpningstider tilsvarendenærbutikker gjelder. Husk at det fortsatt er få bensinstasjoner på motorveien.

Banker og postkontorer

Bankene er generelt åpne fra 10.00 til 16.00 mandag til fredag, og vil definitivt være stengt på helligdager. Det kan bli en lengre lunsjpause innimellom. Legg merke til at mange irske banker gjør sitt ytterste for å holde kunden fra døren, og du kan finne ut at "kontantløse" filialer er på topp.

De fleste postkontorer er åpne fra kl. 9.00 til 17.00 eller 18.00 fra mandag til fredag, noen ganger med lunsjtid rundt kl. 13.00 på landsbygda. Større postkontorer er åpne på lørdag (om morgenen i de fleste tilfeller), men alle vil vanligvis være stengt på helligdager.

Museer og attraksjoner

Forvent at de fleste museer holder åpent mellom kl. 10.00 (middag på søndager) og kl. 17.00 eller 18.00. Noen museer er stengt på mandager og noen på helligdager (spesielt nasjonalmuseene i Dublin).

Forvent at de fleste attraksjonene er åpne mellom kl. 10.00 (middag på søndager) og kl. 17.00 eller 18.00. Noen attraksjoner er stengt utenfor sesongen (slutten av mars til oktober) eller har begrensede åpningstider, spesielt de i landlige områder. Som alltid, sjekk før du reiser.

Puber

Puber i Dublin og provinsene bør være åpne mellom kl. 12.00 og midnatt som en tommelfingerregel – forvent at noen puber holder stengt på søndager, spesielt i Nord-Irland.

Offentlig transport

Offentlig transport i løpet av uken starter vanligvis kl. 06.00 for pendlere, kl. 07.00 i byområdene og begynner deretter å avvikle fra kl. 19.00. Bare noen få utvalgtetjenestene kjører etter kl. 23.00. Lørdagsgudstjenestene starter senere og søndagsgudstjenestene er sterkt sjeldnere. På helligdager gjelder søndagsruter.

Som alltid anbefales det å sjekke åpningstider før du reiser lengre avstander for å unngå skuffelse!

Anbefalt: