Shopping på Portobello Road Market i London

Innholdsfortegnelse:

Shopping på Portobello Road Market i London
Shopping på Portobello Road Market i London

Video: Shopping på Portobello Road Market i London

Video: Shopping på Portobello Road Market i London
Video: The Portobello Road: The Most FAMOUS Antiques Market in London 2024, Kan
Anonim
Image
Image

The Portobello Road Market - et seks dager langt gatemarked i Notting Hill, London - er et av de mest kjente gatemarkedene i verden. Spesielt folk strømmer til lørdagens antikvitetsmarked for å se over 1 000 antikvitetshandlere som selger alt fra møbler til samleobjekter. Den smale Portobello Road strekker seg over to miles og er foret med veletablerte uavhengige butikker. Besøk de antikke bodene på lørdag, la barna stikke innom en rekke arkader, spasere gjennom gallerier og spise på kafeene langs gaten.

Antikkseksjonen

På toppen av Portobello Road, nær Notting Hill t-banestasjon, ligger det berømte antikvitetsmarkedet. Gå forbi fantastiske Mews-hus til du kommer til krysset mellom Chepstow Villas og Portobello Road. Det er her den antikke delen og den halve mils salget til Elgin Crescent begynner. Forvent å se en rekke antikviteter og samleobjekter fra hele verden og dateres fra romertiden til 1960-tallet. Med hundrevis av markedsboder, butikker, arkader og kafeer kan du enkelt tilbringe timer her – eller gjøre det til en dag.

Frukt- og grønnsaksmarked

Fortsett ned Portobello Road (det er faktisk en ås) til frukt- og grønnsaksmarkedet. Scenen her likner seg selv til et tradisjonelt bondemarked ogbetjener hovedsakelig lokalsamfunnet på jakt etter ferske råvarer. Imidlertid kan turister stoppe innom og smake på fersk frukt til en pikniklunsj eller kjøpe en pose grønnsaker for å lage mat senere i utleieleiligheten din. Brødboder, fiskehandlere og osteboder som selger håndverksvarer og spesialvarer avrunder matopplevelsen på Talbot Road og Portobello Road.

Secondhand Loppemarked

Under Westway (en forhøyet del av motorveien), finner du brukte klær, smykker, bøker og musikk. Selv om denne delen av markedet virker litt lurvete, ikke bekymre deg, det er trygt og verdt å sjekke ut hvis du liker et kupp. På fredag selger boder vintageklær og husholdningsartikler. Lørdagen er forbeholdt junior designerklær og håndlaget håndverk. På søndag kan du gå ned til Westway for et tradisjonelt loppemarked. Dette er den eneste delen av markedet som er åpen på søndager, bortsett fra butikkene og matleverandørene langs gaten.

Portobello Antiques Dealers Association London (PADA)

The Portobello Antiques Dealers Association (grunnlagt for over 20 år siden) promoterer det antikke shoppingområdet Portobello Road og Westbourne Grove og sikrer rettferdig handel mellom medlemmene og publikum. Alle forhandlere følger en etiske retningslinjer når de beskriver varer og viser prisen. Hvis en pris ikke vises, be om å se prisguiden for å være sikker på at du belastes samme pris som alle andre. Handelsmenn er åpne for forhandlinger, men vær respektfulle. Og for et trygt kjøp, se etter leverandører som viser PADA-symbolet i butikker og markedsboder.

Shopping Times ogTips

Portobello-markedet er åpent fra 8:00 til 18:30, mandag til lørdag. (Tidene kan variere avhengig av været, ettersom bodholdere pakker sammen tidlig på regnværsdager.) Og selv om den offisielle guiden sier at lørdagsmarkedet kan åpne så tidlig som kl. 05.30, gjør det i virkeligheten ikke det. Planlegg å spise frokost i området rett før den sanne åpningen kl. 08.00, så du er klar til å begynne å bla gjennom boder før en folkemengde dannes rundt kl. 11.30. Antikvitetsmarkedet stenger offisielt kl. 17.00. på lørdager, men forvent at markedsbodholdere pakker sammen rundt klokken 16.00. Og markedet er stengt på britiske helligdager, juledag og 2. juledag.

Det er begrenset med parkering i området, så planlegg å bruke offentlig transport. Reiseplanleggeren hjelper deg med å forberede ruten din. Westway-området under motorveien kan være kaldt, selv på en solrik dag, så pakk en genser hvis du planlegger å gå i kjelleren. Og merk at vesker, verdisaker og folkemengder tiltrekker seg lommetyver til denne begivenheten. Sørg for at du til enhver tid kan se sekkene dine, og ikke la handlene dine være uten tilsyn på en kafé.

Anbefalt: