Kulturelle og etniske museer i Los Angeles
Kulturelle og etniske museer i Los Angeles
Anonim
Museum of Contemporary Art, Downtown LA, Los Angeles County, California, USA
Museum of Contemporary Art, Downtown LA, Los Angeles County, California, USA

Los Angeles er et av de mest mangfoldige stedene på planeten. Byens karakter har blitt formet av de mange etniske og kulturelle gruppene som har k alt byen hjem siden dens begynnelse. Nedenfor er en alfabetisk liste over store museer og kultursentre som viser frem disse kulturene og deres bidrag.

American Jewish University Art Galleries

Kunstgalleriene ved American Jewish University i Belair viser frem arbeidet til jødiske kunstnere og andre innflytelsesrike kunstnere.

California African American Museum

California African American Museum
California African American Museum

California African American Museum i Exposition Park viser og tolker historien, kunsten og kulturen til afroamerikanere med fokus på California og det vestlige USA.

Chinese American Museum

Chinese American Museum ved El Pueblo de Los Angeles historiske monument i Los Angeles
Chinese American Museum ved El Pueblo de Los Angeles historiske monument i Los Angeles

Chinese American Museum ligger i den eldste bygningen i LAs "Old Chinatown", som nå er en del av El Pueblo de Los Angeles Historic Site. Museet er dedikert til den kinesisk-amerikanske opplevelsen og historien i sørCalifornia.

Mayme A. Clayton bibliotek og museum

The Mayme A. Clayton Library and Museum (opprinnelig Western States Black Research Center) er en samling av "over to millioner sjeldne bøker, filmer, dokumenter, fotografier, gjenstander og kunstverk relatert til historien og kultur av afroamerikanere i USA, med et spesielt fokus på Sør-California og det amerikanske vesten." Museet ligger i det tidligere Los Angeles County Superior Courthouse i Culver City.

Finsk folkekunstmuseum

Finnish Folk Art Museum drives av Pasadena History Museum ved Feynes House, som tidligere var det finske konsulatet.

Italian American Museum of Los Angeles

Gjengivelse av Italian American Museum Los Angeles
Gjengivelse av Italian American Museum Los Angeles

Italian American Museum of Los Angeles åpnet i 2016 i den originale italienske salen på hjørnet av El Pueblo de Los Angeles ved Olvera Street. Den viser italienernes bidrag til byen Los Angeles.

Italiensk kulturinstitutt - Instituto Italiano de Cultura

Italian Cultural Institute i Brentwood er kulturkontoret til det italienske generalkonsulatet i Los Angeles, som har til oppgave å fremme italiensk kultur gjennom ulike programmer og utstillinger. Ytterligere italiensk kulturell programmering er organisert av Casa Italiana Cultural Center ved St. Peters kirke nær Chinatown. Det er også planer om et italiensk-amerikansk museum i den italienske salen i El Pueblo.

japansk-amerikanskNasjonalmuseet

Japansk amerikansk nasjonalmuseum
Japansk amerikansk nasjonalmuseum

Japanese American National Museum i Little Tokyo i Los Angeles sentrum fokuserer på historien til japanere i USA med vekt på Vesten og det japansk-amerikanske bidraget til utviklingen av Los Angeles.

Korean American Museum

The Korean American Museum har ikke et permanent galleri, men setter opp utstillinger på forskjellige steder rundt Downtown LA og Koreatown.

Korean Cultural Center Los Angeles

Korean Cultural Center on the Miracle Mile drives av den koreanske regjeringens departement for kultur, sport og turisme. Den er dedikert til å gi innsikt i Koreas kulturarv gjennom utstillinger og programmer.

LA Plaza de Cultura y Artes

LA Plaza eksteriør
LA Plaza eksteriør

LA Plaza de Cultura y Artes, også kjent som LA Plaza, er et kulturmuseum ved El Pueblo de Los Angeles dedikert til å fortelle historien om byens meksikanske opprinnelse av Los Angeles og den meksikanske kulturens bidrag til byens utvikling. Det er også utstillinger om aktuell meksikansk kultur på det meksikanske konsulatet i Los Angeles.

Martial Arts History Museum

Kampsporthistorisk museum
Kampsporthistorisk museum

Selv om Martial Arts History Museum fokuserer på historien til de forskjellige kampsportene i hele Asia, får du en god dose av historien til disse kulturene sammen med historiske uniformer og våpen.

Museum ofLatinamerikansk kunst

Museum for latinamerikansk kunst
Museum for latinamerikansk kunst

Museum of Latin American Art i Long Beach fokuserer samlingen sin på kunst av samtidskunstnere fra hele Mexico, Sentral- og Sør-Amerika.

Pacific Asia Museum

USC Pacific Asia Museum i Pasadena
USC Pacific Asia Museum i Pasadena

Pacific Asia Museum er et lite museum i Pasadena som viser frem kunsten, både historisk og moderne, i Asia og Stillehavsøyene.

Pacific Island Ethnic Art Museum

Pacific Island etnisk kunstmuseum i Long Beach
Pacific Island etnisk kunstmuseum i Long Beach

Pacific Island Ethnic Art Museum i Long Beach viser de forskjellige kulturene fra Stillehavsøyene, inkludert Marshallese, Samoans, Chamorro, Fijian, Carolinian, Tongan, Micronesian, Hawaiian, Ni-Vanuatu, Niuean, Tuvauluan, Maori, Polynesian, Papuan, Austronesian, Nauruan, Melanesian, Palauan, I-Kiribati og mange flere distinkte nasjonaliteter.

Skirball Cultural Center

Skirball kultursenter
Skirball kultursenter

Skirball Cultural Center i Brentwood utforsker forholdet mellom jødisk kultur og arv og amerikansk demokrati og kultur gjennom utstillinger og programmer.

Southwest Museum of the American Indian

The Southwest Museum of the American Indian er en del av Autry National Center. Den inneholder de største samlingene av indianergjenstander i regionen. En del av samlingen er utstilt, kun på lørdager, på det originale Southwest Museum i Mt. Washington, som ernå mest brukt til konservering. En annen del er på Autry i Griffith Park, men det meste forblir på lager under oppussing.

Anbefalt: