Hvordan unngå denguefeber i Mexico

Innholdsfortegnelse:

Hvordan unngå denguefeber i Mexico
Hvordan unngå denguefeber i Mexico

Video: Hvordan unngå denguefeber i Mexico

Video: Hvordan unngå denguefeber i Mexico
Video: The TRUTH about owning an Airbnb in Mexico (Is it worth it?) 2024, April
Anonim
Kart som viser distribusjon av denguefeber i Mexico
Kart som viser distribusjon av denguefeber i Mexico

Selv om det viktigste helseproblemet for de fleste reisende til Mexico er å unngå Montezumas hevn, er det noen få andre sykdommer du kan bli utsatt for under reisene dine, inkludert noen som overføres av de irriterende insektene-myggene. Dessverre, i tillegg til å etterlate kløende svulster, kan disse insektene også passere noen ganske ubehagelige sykdommer som kan ha alvorligere konsekvenser, som malaria, Zika, chikungunya og dengue. Disse sykdommene er mest utbredt i tropiske og subtropiske områder. Den beste måten å unngå å bli syk når du reiser, er å være klar over risikoen og hvordan du kan forhindre dem.

I likhet med Zika og chikungunya er denguefeber en sykdom som spres av mygg. Personer som er smittet med denne sykdommen kan ha feber, smerter og andre komplikasjoner. Tilfeller av denguefeber øker i mange deler av verden, inkludert Sentral- og Sør-Amerika, Afrika og mange deler av Asia. Mexico har også sett en økning i tilfeller av dengue, og regjeringen har tatt skritt for å redusere spredningen av sykdommen, men reisende bør også ta sine egne forholdsregler. Her er hva du bør vite om dengue og hvordan du unngår denne sykdommen hvis du reiser til Mexico.

Hva er denguefeber?

Denguefeber er en influensalignende sykdom som er forårsaket av å bli bitt av en infisert mygg. Det er fire forskjellige, men beslektede dengue-virus, og de spres oftest ved bitt av Aedes aegypti-myggen (og, mindre vanlig, Aedes albopictus-myggen), som finnes i tropiske og subtropiske områder.

Symptomer på denguefeberSymptomer på denguefeber kan variere fra mild feber til invalidiserende høy feber som vanligvis er ledsaget av følgende plager:

  • Alvorlig hodepine, muskel- og leddsmerter
  • Utslett
  • Gastrointestinale problemer

Disse symptomene kan dukke opp når som helst mellom tre dager og to uker etter å ha blitt bitt av den infiserte myggen. Hvis du blir syk etter å ha kommet tilbake fra en reise, sørg for å fortelle legen din hvor du reiste slik at du kan få en riktig diagnose og behandlingsplan.

denguefeberbehandling

Det er ingen spesifikk medisin som brukes til å behandle dengue. Folk som lider av denne sykdommen bør få mye hvile og ta paracetamol for å få ned feberen og bidra til å lindre smerten. Det anbefales også å få i seg rikelig med væske for å unngå dehydrering. Symptomene på dengue vil vanligvis forsvinne i løpet av omtrent to uker, men i noen tilfeller kan personer som kommer seg etter dengue føle seg trette og trege i flere uker. Dengue er svært sjelden livstruende, men kan i noen tilfeller føre til dengue hemorragisk feber som er mye mer alvorlig.

Andre myggbårne sykdommer

Denguefeber har noen andre likheter med Zikaog Chikungunya i tillegg til overføringsmetoden. Symptomene kan være svært like, og alle tre spres med mygg. Et kjennetegn ved dengue er at de som lider av den har en tendens til å oppleve høyere feber enn den som er forårsaket av de to andre sykdommene. Alle tre behandles på samme måte - med sengeleie og medisiner for å få ned feber og lindre smerte - men det er foreløpig ingen spesifikke medisiner som er rettet mot dem, så en spesifikk diagnose er strengt tatt ikke nødvendig.

Hvordan unngå denguefeber

Det finnes ingen vaksine mot denguefeber. Sykdommen unngås ved å ta forebyggende tiltak for å unngå insektbitt. Myggnetting og skjermer på vinduer er avgjørende for dette, og er du utendørs i et område med mygg bør du ha på deg klær som dekker huden og påføre insektmiddel. Forbindelser som inneholder DEET (minst 20%) er best, og det er viktig å påføre frastøtningsmidlet på nytt med jevne mellomrom hvis du svetter. Prøv å holde mygg unna innendørs med nett, men et nett rundt sengen er en god idé for å unngå insektbitt om natten.

Mygg har en tendens til å legge eggene sine på steder der det er stående vann og er derfor mye mer tallrike i regntiden. Arbeidet med å utrydde myggbårne sykdommer inkluderer å informere lokalbefolkningen om å eliminere områder med stående vann for å redusere mygghekkeplasser.

dengue hemorragisk feber

Dengue Hemorrhagic Fever (DHF) er en mer alvorlig form for dengue. Personer som har blitt infisert med en eller flere former for dengue-virus har større risiko for dette mer alvorligeform for sykdommen.

Anbefalt: