Søramerikansk dyreliv: Dyr du ikke kan gå glipp av

Innholdsfortegnelse:

Søramerikansk dyreliv: Dyr du ikke kan gå glipp av
Søramerikansk dyreliv: Dyr du ikke kan gå glipp av

Video: Søramerikansk dyreliv: Dyr du ikke kan gå glipp av

Video: Søramerikansk dyreliv: Dyr du ikke kan gå glipp av
Video: Какого числа от 1 до 31, родился человек, такая у него и вся жизнь 2024, Kan
Anonim
Brillebjørn i Sør-Amerika
Brillebjørn i Sør-Amerika

Nevn Sør-Amerikas dyreliv og folk tenker umiddelbart på de lyse fjærkledde fuglene som denne Scarlet-araen som finnes i Surinam. De husker kanskje Andes-lamaene, skilpaddene, marine iguaner og andre på Galapagos, pingvinene i Patagonia-regionene, eller noen av de tusenvis av eksotiske artene som finnes på dette spektakulære kontinentet.

Delfiner

En av attraksjonene i Amazonas er elvedelfinene kjent som botos eller rosa delfiner. Selv om det er andre arter av delfiner som lever i søramerikanske elver, er dette den eneste som lever helt i ferskvann. Det eneste andre stedet en ferskvannsdelfin kan bli funnet, er i Asia.

Marine delfiner som lever i sjøvann finnes i kystvann og elvemunninger fra Colombia til Brasil; Amazonas-elven og elvene i det nordvestlige Sør-Amerika.

Delfinen Franciscana eller La Plata lever i elvemunningen til La Plata-elven og kystvannet i Brasil, Uruguay og Argentina. En mindre delfin i Amazonas, tucuxien, ser ut til å ha både en elv og en marin form. Alle disse delfinene er i fare for menneskeskapt demninger forurensning og fiske.

sommerfugler

The Carades enyo er bare en av en mengde sommerfugler du vil bli begeistret for å gåblant sommerfuglene i Venezuela.

brillebjørn

Brillebjørner er de eneste som finnes i Sør-Amerika hvor den er det største rovdyret og det nest største landpattedyret ved siden av tapiren. Dette er en sjelden og truet art. Dens rekkevidde strekker seg langs bakkene til Andesfjellene i Venezuela, Columbia, Ecuador, Peru og Bolivia. Små lommer av noen få brillebjørner kan også leve i det sørlige Panama og det nordlige Argentina på de respektive nordlige og sørlige grensene av Andesfjellkjeden.

Dens foretrukne habitat er den fuktige tropiske skogen som eksisterer mellom ørkenskrubben som er tilstede i lavere høyder og alpine engene i de høyere høydene i Andesfjellene. Den raggete pelsen til brillebjørnen er svart.

De har imidlertid karakteristiske hvite eller lyse gulbrune markeringer rundt øynene som har blitt sagt å få disse bjørnene til å se ut som de har på seg briller. Det hvite eller gulbrune mønsteret er unikt for hvert dyr og kan ofte strekke seg ned på brystet.

Edderkopper

Ddendryphantines Gastromikere er den neotropiske slekten til Jumping Spiders of Ecuador.

Fjelltapiren eller ullfjellstapiren Tapirus pinchaque overlever fortsatt i de høye Andesfjellene i Colombia, Ecuador og Peru. De er allerede utryddet i deler av deres tidligere utbredelse på grunn av krypskyting og ødeleggelse av habitater. Det gjøres intense anstrengelser for å redde denne arten som er avgjørende for det andinske økosystemets velvære.

Hval

Også i Ecuador kan du dra på hvalsafari langs kysten avPuerto Lopez. Knølhval er spesielt kjent for sin vane med å hoppe ut av vannet og krasje inn igjen med et stort plask.

Puerto Lopez er også det beste stedet utenfor Galapagos for å se den blåfotede bobben.

Sloths

Det finnes to arter av to-tået dovendyr i Sør-Amerika i Ecuador og Brasil. Det er tre arter av tretået dovendyr i kystnære Ecuador, gjennom Colombia og Venezuela, som fortsetter gjennom de skogkledde områdene i Ecuador, Peru, Bolivia, gjennom hele Brasil, og strekker seg til den nordlige delen av Argentina.

Anbefalt: