Planlegger en familieferie med et barn med spesielle behov

Innholdsfortegnelse:

Planlegger en familieferie med et barn med spesielle behov
Planlegger en familieferie med et barn med spesielle behov

Video: Planlegger en familieferie med et barn med spesielle behov

Video: Planlegger en familieferie med et barn med spesielle behov
Video: Как приумножить деньги, чтобы их становилось больше. 10 важных правил 2024, Kan
Anonim
Paraplegisk kvinne i rullestol under steinbue
Paraplegisk kvinne i rullestol under steinbue

Å ta en familieferie med et barn med spesielle behov kan være utfordrende. Heldigvis går mange hoteller og feriedestinasjoner nå ut av deres måte å ta imot barn med forskjellige evner, noe som betyr at det er flere alternativer enn noen gang før. Den beste planen er å dra nytte av alle de flotte ressursene du har til rådighet.

Planleggingstips

Øv og rollespill før turen. Hvis barnet ditt med spesielle behov aldri har fløyet, for eksempel, se om din lokale flyplass tilbyr "øvingsarrangementer" som lar familier gå gjennom sikkerhetskontrollen, gå ombord på flyet og kjøre gjennom prosedyrer før avgang slik at barna vet hva de kan forvente.

Hvis barnet ditt har sensoriske problemer, tenk på at mindre, lave hotelleiendommer har en tendens til å være roligere. Be om et rom i enden av en gang, vekk fra heisen, fordi det vil være roligere og ha mindre passerende trafikk.

Feriehusutleie kan gi deg hjemmets bekvemmeligheter og et stille, privat rom hvor du lettere kan kontrollere miljøet enn på et hotell.

Vurder alternativt hotellkjeder med suiter som Embassy Suites, DoubleTree Suites eller Hyatt Houses. Disse eiendommene tilbyr overnatting med separat stue og soverom, som kan være enberoligende faktor.

Special Needs Vacation Resources

  • SpecialGlobe.com: Denne nettressursen og fellesskapet er et fantastisk sted for familier med barn med spesielle behov å koble sammen. Du finner reisemålsguider, reiseanmeldelser, reisefora og massevis av tips og triks fra familier som har vært der, gjort det.
  • Autism on the Seas: Denne reisearrangøren har samarbeidet med Royal Caribbean for å tilby alt inkludert cruiseferieopplevelser for de med autisme og andre spesielle behov. (I 2014 var Royal Caribbean det første cruiserederiet som ble sertifisert som "autismevennlig.") Organisasjonen tilbyr også individuelle cruiseassistansetjenester for de som ønsker å feriere på egenhånd med andre cruiserederier, inkludert Disney Cruise Line og Carnival.
  • Hammer Travel: Dette reisebyrået organiserer ukelange turer for enkeltpersoner eller familier med utviklingshemming. Turer inkluderer all transport, måltider, losji, attraksjoner og personalstøtte. De fleste reisene er i USA.
  • ASD Vacations: Dette spesialbyrået hjelper familier med å planlegge turer til autismevennlige feriesteder eller med et autismevennlig cruiserederi. Personalet tilpasser ferier rundt sensoriske problemer, spesielle interesser, spesielle kostholdsbehov og dynamikken i hver familie.
  • The Arc: Nasjonens ledende talsmann for mennesker med intellektuelle og utviklingshemminger og deres familier jobber med Wings for Autism, som planlegger treningsarrangementer på flyplasser over hele landet for åhjelpe familier med spesielle behov med å forberede seg til kommende flyreiser.
  • Autistic Globetrotting: Denne bloggen er skrevet av en mor til et autistisk barn og er stappfull av gode råd for planlegging av familieferier.

Destinasjoner som går den ekstra mil

  • Disney Vacations: Både W alt Disney World og Disneyland har godt rykte for å ta imot gjester med funksjonshemninger. Denne Disney World-siden om tjenester for gjester med funksjonshemminger gir informasjon om reiser med funksjonshemninger, kognitive funksjonshemminger, synshemninger og mer.
  • Legoland Florida Resort: I tett samarbeid med Autism Speaks installerte feriestedet et stort panel med praktiske, sansestimulerende aktiviteter i et rolig område i fornøyelsesparken, det første av flere planlagte prosjekter designet for å gjøre fornøyelsesparken til et mer autismevennlig reisemål for barn og familier.
  • Morgan's Wonderland: Denne 25 mål store fornøyelsesparken i San Antonio, Texas, er et avslappet sted hvor barn med spesielle behov kan ha så mye med de uten. Fleksible retningslinjer utgjør hele forskjellen. Hvis barnet ditt for eksempel ønsker å dra på tur mer enn én gang, trenger du ikke gå ut og stå i kø igjen. Barn elsker også Sensory Village, som har et late supermarked, værstasjon og andre attraksjoner.
  • Tradewinds Island Resorts: Disse to søsterferiestedene som ligger et steinkast fra hverandre på St. Pete Beach i Florida, er utpekt som Autism Friendly av Center for Autism ogRelaterte funksjonshemminger (KORT). Ansatte gjennomgår CARDs treningsprogram og hotellet tilbyr også et program k alt KONK (Kids Only No Kidding) for spesielle sensoriske aktiviteter, samt utvalgte drop-off-programmer for barn. Det er ingen ekstra kostnad for barn med spesielle behov.
  • Smugglers' Notch: Dette fire-sesongs feriestedet i Vermont (ski om vinteren, fjelleventyr om sommeren) gjør seg fantastisk tilgjengelig for barn med spesielle behov, fra sine daglige barne program og terapeutiske svømmetimer til Autism Mountain Camp for barn fra 6 år og oppover. Avhengig av individuelle behov, blir barna tildelt en en-til-en leirrådgiver i barnegruppeprogrammet for å svømme, vandre, klatre på fjellveggen og gjøre kunst og håndverk.

Anbefalt: